Surface Duo dilaporkan terjejas oleh pelbagai masalah reka bentuk

Microsoft telah mengusahakan peranti dwi skrin atau boleh lipat untuk masa yang agak lama dan Courier merupakan percubaan pertama untuk mentakrifkan semula produktiviti.

Bulan lalu, Microsoft akhirnya melancarkan Surface Duo seperti Courier dengan paparan 5.6 inci, engsel 360 darjah, kamera 11 megapiksel dan perkakasan jarak pertengahan dengan harga $1,399. Skrin Surface Duo tersedia bersebelahan, jadi anda boleh melaksanakan berbilang tugas dan menjalankan beberapa apl serentak.

Surface Duo didatangkan dalam badan plastik dan ia mempunyai reka bentuk yang tipis, yang memberikannya kelebihan berbanding telefon yang lebih besar seperti Galaxy Fold.

Walau bagaimanapun, telefon Android dwi skrin pertama Microsoft masih berada pada generasi pertama dengan beberapa ribu pengguna awal di Amerika Syarikat.

Surface Duo sepatutnya membentangkan masa depan dan ia berfungsi dengan baik, tetapi hanya dua minggu selepas Microsoft mula menghantar telefon di AS, berbilang pengguna telah mula mengalami masalah perkakasan.

Pengguna telah melaporkan pelbagai isu dengan Surface Duo.

Sebagai contoh, pemilik Surface Duo melaporkan bahawa plastik yang mengelilingi port USB-C terdedah kepada retak kerana bingkai plastik peranti tidak cukup teguh. Begitu juga, yang lain mendakwa bahawa engsel revolusioner juga pecah dengan sendirinya.

Kami juga telah melihat laporan penurunan panggilan dan kelewatan panggilan apabila menggunakan Surface Duo dengan Verizon, AT&T dan T-Mobile.

Plastik kuning Surface Duo

Kini, pengguna telah membenderakan masalah kekuningan dengan sudut plastik Surface Duo.

Kekuningan selalunya disebabkan oleh cahaya UV, peluh pada tangan atau minyak dan ia ketara pada peranti dengan bingkai plastik putih.

Malangnya, pemilik Surface Duo mendakwa bahawa mereka tidak dapat mengeluarkan bintik kuning daripada peranti walaupun dengan pembersih alkohol.

Kami tidak pasti mengapa sesetengah unit awal mengalami isu ini hanya beberapa hari penggunaan, tetapi ada kemungkinan bahawa Microsoft menghantar beberapa unit yang tidak cukup diuji.

Microsoft berkemungkinan besar akan berkongsi butiran lanjut tentang isu Surface Duo dalam beberapa hari akan datang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *