Sprint membiarkan MVNO menggunakan telefon pintar Android

Walaupun daya tarikan nama besar seperti US Cellular, Boost Mobile, Virgin Mobile, MetroPCS, Cricket, T-Mobile, Verizon, AT&T dan Sprint akan membuatkan anda berfikir bahawa ini adalah satu-satunya pembawa di Amerika Syarikat, itu tidak berlaku. . MVNO masih wujud, dan Sprint masih bersedia untuk menyediakannya dengan peranti berbanding orang lain.

Pembawa yang berpangkalan di Kansas telah mengumumkan bahawa ia akan membenarkan MVNO untuk menjenamakan peranti terpilih daripada barisan telefon Android Sprint. Tiga telefon pertama dalam program ini ialah LG Optimus G, LG Mach dan Sprint Flash. Kumpulan khusus ini merangkumi asas dengan baik dari peringkat permulaan hingga mewah, dan saya tidak dapat bayangkan ada MVNO di luar sana yang tidak akan berpuas hati dengan mana-mana daripada mereka untuk memenuhi keperluan tertentu.

Sprint telah menyebut bahawa peranti lain akan terus ditambah pada satu ketika, dengan beberapa akan datang sejurus akhir bulan ini.. Peranti ini boleh didayakan dengan Mobile ID (versi generik Sprint ID) dan Mudah Alih Zon (sekali lagi, versi generik Zon Sprint).

Kedua-dua ciri perisian ini, dengan yang pertama adalah alat penyesuaian peranti dan yang kedua menyediakan maklumat dan kemas kini akaun, tidaklah hebat di peringkat pengguna, tetapi harus menjadi sesuatu yang bagus untuk MVNO yang mencari sesuatu yang unik untuk ditambahkan pada peranti mereka.

“Sistem pengendalian Android menyediakan fleksibiliti yang luar biasa dan skala ekonomi rantaian bekalan yang, apabila digabungkan dengan produk ID Mudah Alih Sprint dan Zon Mudah Alih, kini boleh memanjangkan nilai dan peluang penjenamaan baharu kepada pelanggan borong kami,” kata Bill Esrey, naib presiden Penyelesaian Muncul & Borong di Sprint. “Program Peranti Jenama Tersuai membolehkan pelanggan MVNO kami melanjutkan perhubungan peribadi dan langsung yang melangkaui luar dinding kedai, pada harga volum Sprint.”

Jika anda menggunakan pembawa MVNO yang lebih kecil dan mereka tidak mempunyai pilihan peranti yang membingungkan anda sebaik sahaja anda melihatnya, teruskan jari anda supaya mereka memilih beberapa bantuan daripada Sprint melalui program ini. Baca terus untuk butiran akhbar penuh.

Buat pertama kalinya, MVNO mempunyai akses yang lebih besar kepada peranti yang dinyahjenama sepenuhnya daripada Sprint

Ditambah dengan produk Mobile ID dan Mobile Zone berlabel putih daripada Sprint, MVNO boleh meluaskan elemen jenama mereka kepada pengguna akhir dengan lebih cekap

OVERLAND PARK, Kan. (BUSINESS WIRE), 20 Mac 2013 – Memandangkan percambahan telefon pintar terus berkembang, Sprint (NYSE:S) Emerging & Wholesale Solutions hari ini memperkenalkan Program Peranti Berjenama Tersuai. Melalui program ini, MVNO akan mempunyai akses yang lebih besar, dan berkemungkinan lebih pantas, kepada banyak pilihan telefon bimbit Android marquee yang dinyahjenama sepenuhnya daripada inventori peranti Sprint dan Boost Mobile dengan harga volum disertakan.

Peranti Android terpilih boleh diubah suai secara automatik melalui ID Mudah Alih dan Zon Mudah Alih, memberikan MVNO keupayaan untuk meluaskan jenama mereka sendiri secara terus kepada pengguna akhir melalui pengaktifan melalui udara. Pada masa ini, Sprint mempunyai tiga peranti yang tersedia untuk program ini – LG Optimus G, LG Mach dan Sprint Flash. Beberapa peranti tambahan dijangka akan ditambah pada barisan menjelang akhir bulan ini.

Firma penganalisis industri Strategy Analytics melaporkan pada Januari bahawa 70 peratus bahagian pasaran telefon pintar dunia dimiliki pada penghujung 2012 kepada Android Sementara itu, pada awal Februari, firma penyelidikan comScore mengeluarkan nombor bahagian pasaran telefon pintar AS suku tahunannya, yang menunjukkan Android mendahului bahagian pasaran. dengan 53.4 peratus daripada jumlah pasaran telefon pintar.

“Sistem pengendalian Android menyediakan fleksibiliti yang luar biasa dan skala ekonomi rantaian bekalan yang, apabila digabungkan dengan produk ID Mudah Alih Sprint dan Zon Mudah Alih, kini boleh memanjangkan nilai dan peluang penjenamaan baharu kepada pelanggan borong kami,” kata Bill Esrey, naib presiden, Penyelesaian Muncul & Borong di Sprint. “Program Peranti Jenama Tersuai membolehkan pelanggan MVNO kami melanjutkan perhubungan peribadi dan langsung yang melangkaui luar dinding kedai, pada harga volum Sprint.”

Sprint meneruskan komitmennya kepada ekosistem mudah alih “terbuka” melalui platform terbuka ID Mudah Alih dan Zon Mudah Alih, yang merupakan variasi berlabel putih bagi aplikasi Sprint ID dan Sprint Zone yang popular. Platform ini membolehkan pelanggan antarabangsa dan borong Sprint meniru kejayaan Sprint dengan versi runcit perkhidmatan yang sama – memacu penglibatan pelanggan yang dipertingkatkan dan peluang pertumbuhan hasil untuk MVNO.

ID mudah alih – ID Mudah Alih memberikan pengalaman mudah alih yang lengkap – tertumpu pada minat pengguna, pelajar atau perniagaan atau jenama kegemaran – termasuk aplikasi, widget, nada dering dan kertas dinding, semuanya dalam beberapa klik mudah. Dengan lebih daripada 6 juta muat turun di Amerika Syarikat, pengguna telefon pintar Sprint telah mula memanfaatkan kuasa pek ID untuk mencipta pengalaman mereka sendiri sambil memenuhi citarasa dan hobi yang berbeza. ID Mudah Alih membolehkan pemperibadian untuk pengguna akhir yang menawarkan akses kepada pelbagai kategori, membolehkan MVNO menyampaikan aplikasi tersuai yang berjaya kepada pasaran dan segmen pelanggan yang ditentukan.

Zon Mudah Alih – Zon Mudah Alih menyediakan gerbang pemesejan untuk pengguna akhir menerima komunikasi daripada MVNO mereka dan membolehkan pelanggan dengan perkhidmatan bantuan diri. Zon Mudah Alih boleh meningkatkan pengalaman pengguna sambil menambah baik interaksi MVNO-kepada-pelanggan. Aplikasi mudah alih yang interaktif dan relevan, Zon Mudah Alih membolehkan pengguna yang sentiasa dalam perjalanan untuk mengurus akaun mereka dan menemui kandungan baharu di mana-mana dan pada bila-bila masa.

Mengenai Sprint Nextel

Sprint Nextel menawarkan rangkaian komprehensif perkhidmatan komunikasi wayarles dan talian wayar yang membawa kebebasan mobiliti kepada pengguna, perniagaan dan pengguna kerajaan. Sprint Nextel berkhidmat kepada lebih 55 juta pelanggan pada penghujung tahun 2012 dan diiktiraf secara meluas untuk membangunkan, kejuruteraan dan menggunakan teknologi inovatif, termasuk perkhidmatan 4G tanpa wayar pertama daripada syarikat penerbangan nasional di Amerika Syarikat; menawarkan perkhidmatan data mudah alih peneraju industri, jenama prabayar terkemuka termasuk Virgin Mobile USA, Boost Mobile dan Assurance Wireless; keupayaan segera kebangsaan dan antarabangsa untuk bercakap; dan tulang belakang Internet Tahap 1 global. Indeks Kepuasan Pelanggan Amerika menilai Sprint No. 1 dalam kalangan semua syarikat penerbangan nasional dalam kepuasan pelanggan dan paling baik, merentas semua 47 industri, dalam tempoh empat tahun yang lalu.Minggu Berita menduduki Sprint No. 3 dalam kedua-dua Kedudukan Hijau 2011 dan 2012, menyenaraikannya sebagai salah satu syarikat terhijau negara, yang tertinggi daripada mana-mana syarikat telekomunikasi. Anda boleh mengetahui lebih lanjut dan melawati Sprint di www.sprint.com atau www.facebook.com/sprint dan www.twitter.com/sprint.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *