Sprint dan Best Buy menyertai barisan peruncit AS yang lain dengan menghentikan jualan Galaxy Note 7

Walaupun Samsung masih belum mengeluarkan panggilan balik rasmi ke atas penggantian Galaxy Note 7s, itu tidak menghalang peruncit dan pembawa AS daripada menghentikan penjualan peranti itu. Selepas AT&T mendahului, Verizon dan T-Mobile mengikutinya dan kini Best Buy dan Sprint menyertai barisan tersebut.

Memandangkan isu terbaru yang dilaporkan dalam media, Sprint menghentikan penjualan peranti Note 7 gantian sementara menunggu kesimpulan penyiasatan oleh Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna AS dan Samsung. Jika pelanggan Sprint dengan pengganti Note 7 mempunyai sebarang kebimbangan, kami akan menukarnya dengan mana-mana peranti lain.

Pergerakan ini berlaku selepas peranti gantian dilaporkan terbakar dan mengeluarkan asap jahat dalam pelbagai keadaan. Samsung telah mendakwa bahawa peranti ini sedang dalam penyiasatan supaya syarikat itu dapat mengetahui perkara yang menyebabkan isu tersebut, tetapi buat masa ini, nampaknya Galaxy Note 7 sudah mati.

Dengan semua isu yang mengelilingi peranti ini, Samsung berharap untuk meletakkan peranti ini di belakang mereka dan memberi tumpuan kepada masa depan kerana lebih banyak khabar angin telah mula keluar mengenai Galaxy S8. Kita akan lihat apa yang boleh dilakukan oleh Samsung, tetapi kawalan kerosakan perlu dimasukkan ke dalam pemacu hiper dan ia akan menjadi menarik untuk melihat perkara yang akan datang pada masa hadapan.

[SamMobile]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *