Spesifikasi Samsung Galaxy S5 “disahkan” termasuk Snapdragon 805, paparan 2,560脳1,440 dan banyak lagi

CES telah berakhir dan kami semakin hampir dengan Kongres Dunia Mudah Alih, yang berkemungkinan bermakna kami semakin hampir dengan pengumuman telefon baharu daripada pemain terkemuka dunia mudah alih. Salah satu pemain utama tersebut ialah Samsung, dan kami menjangkakan gergasi elektronik Korea Selatan itu akan mengumumkan generasi seterusnya bagi Samsung Galaxy S (digelar sebagai Samsung Galaxy S5 jika anda belum menekanya). Khabar angin telah mencadangkan pengumuman itu sebenarnya akan dikeluarkan pada bulan Mac, tetapi ia disiarkan pada ketika ini.

samsung-logo

Kami telah mendengar banyak tentang peranti ini sebelum ini, tetapi SamMobile nampaknya telah mendapat “pengesahan” tentang helaian spesifikasi akhir peranti itu sebelum kemungkinan pelancarannya pada bulan Februari. Berikut ialah senarai awal semua yang kami harapkan:

    Paparan Super AMOLED Quad HD (2,560×1,440).

    Pemproses Exynos 6 / Snapdragon 805

    Kamera 16 megapiksel

    Android 4.4 KitKat

Agak terkutuk tidak masuk akal, tidakkah anda katakan? Saiz paparan peranti belum diketahui, tetapi kami menjangkakan ia berada dalam julat 5.0 hingga 5.2 inci. Kami juga diberitahu untuk menjangkakan kedua-dua versi plastik dan logam peranti itu, walaupun tidak jelas kawasan mana yang akan dijual oleh Samsung setiap satu (dan anda harus menjangkakan versi logam akan datang pada premium yang lebih tinggi daripada yang plastik).

Turut hilang daripada senarai itu ialah spesifikasi seperti saiz bateri, storan dalaman dan RAM. Kapasiti terakhir dijangka 3GB, dan sejarah memberitahu kami bahawa kami tidak sepatutnya meletakkan harapan untuk lebih daripada 16GB storan (walaupun perkara yang lebih gila telah berlaku). Kami juga akan terkejut jika peranti itu tidak mempunyai port pengecasan dan data USB 3.0 yang sama seperti yang dinikmati oleh Note 3.

samsung-logo-ditampilkan-KECIL

Dalam berita berkaitan, SamMobile juga mendengar bahawa a Samsung Galaxy S5 Mini dan Samsung Galaxy S5 Zoom dijangka agak jauh ke bawah. Ia tidak begitu mengejutkan bagi bekas memandangkan kami telah melihat varian Mini untuk dua perdana terakhir Samsung. Kami hanya berharap Samsung akan berhenti bermain-main dan menyampaikan telefon yang berkuasa di bawah hud seperti rakan sejawatnya yang lebih tua dan lebih besar.

Ini akan menjadi petunjuk pertama bahawa Samsung sedang mencari untuk membuat trend mengeluarkan peningkatan tahunan kepada barisan Galaxy S4 Zoom, walaupun. Dengan telefon pintar 41 megapiksel Nokia yang mengeluarkan bunyi bising, kemungkinan besar Samsung ingin bersaing dalam ruang khusus yang tidak mempunyai banyak pilihan hebat selama ini. Kita mungkin tidak akan mendengar tentang salah satu daripada peranti ini pada masa yang sama yang kita dengar tentang Galaxy S5, tetapi kita tidak sepatutnya terlalu jauh ke tahun sebelum Samsung membuat semuanya rasmi.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *