Spesifikasi kamera Xiaomi 12 Ultra Enhanced Edition didedahkan

Jika anda ingat, terdapat khabar angin awal minggu ini yang mencadangkan Xiaomi 12 siri boleh mempunyai Edisi Ultra Dipertingkat. Ini berkemungkinan sub-varian Xiaomi 12 Ultra, jadi banyak perkara sepatutnya serupa. Tetapi kita ada sedikit maklumat tentang itu.

Menurut Xiaomiui (melalui GSMArena), spesifikasi kamera untuk Xiaomi 12 Ultra dan Xiaomi 12 Ultra Enhanced Edition sepatutnya sama. Kedua-duanya dijangka hadir dengan kamera utama 50MP (sensor Samsung GN5) dan tiga kamera 48MP. Sekurang-kurangnya satu daripada kamera 48MP akan menjadi kamera ultralebar, dan zum digital maksimum masih harus 120x.

Selain itu, kedua-dua model itu akan didatangkan dengan cipset Snapdragon 898. Berdasarkan spesifikasi Xiaomi 11 Ultra, ia juga harus mempunyai 12GB RAM, 256GB storan dalaman dan bateri 5000mAh atau lebih. Dikhabarkan juga akan ada kamera bawah paparan dan pengecasan pantas 120W.

Varian Xiaomi 12 Ultra kemungkinan besar akan dilancarkan beberapa bulan selepas Xiaomi 12 dan Xiaomi 12 Pro biasa, sama seperti Xiaomi 11 Ultra. Setelah berkata demikian, adakah anda akan berminat dengan spesifikasi perkakasan yang terunggul? Beritahu kami dalam ulasan, dan nantikan TechNave untuk kemas kini masa hadapan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *