Sony Xperia C5 Ultra dan Xperia M5 bocor menjelang pengumuman rasmi dengan perkakasan yang menarik

Sony-Xperia-C5-Ultra-dan-M5

Dengan bahagian mudah alih Sony menentang tali, anda fikir mereka akan mendail kembali melancarkan peranti baharu setiap beberapa minggu. Dengan pengumuman baharu yang dirancang untuk minggu depan, kami benar-benar tidak pasti apa yang mereka akan umumkan tetapi mereka nampaknya sedang menggoda beberapa jenis teknologi kamera baharu. Dan itu bagus. Ia boleh dikatakan spesifikasi perkakasan paling penting dalam perlumbaan senjata telefon pintar tahun ini, sesuatu yang mana-mana telefon pintar perlu cemerlang untuk dinobatkan sebagai raja.

Sony Xperia C5 Ultra depan belakang

Sony Xperia C5 Ultra

Sekarang, kami tidak sangka mereka akan mengumumkan perdana baharu, bukan dengan sony xperia z4 dilancarkan hanya beberapa minggu lalu. Tetapi jika laman web Rusia Hi-Tech.Mail.ruKebocoran baru adalah apa yang Sony telah lakukan, nampaknya mereka mungkin mengambil bahagian dalam pasaran peranti mampu milik dengan sepasang Xperias baharu yang nampaknya menyasarkan kualiti kamera berbanding prestasi.

Sony-Xperia-M5 putih depan hitam

sony xperia m5

Sony Xperia C5 Ultra 6-inci yang baru bocor dan Sony Xperia M5 5-inci kedua-duanya menampilkan spesifikasi yang agak sederhana di atas kertas, tetapi mempunyai ciri-ciri menonjol mereka (seperti penderia imej IMX230 baharu Sony pada M5 yang juga terdapat pada Moto X Style/ Edisi Tulen). Dari segi penampilan, M5 ialah tambang Xperia biasa manakala C5 Ultra mempunyai reka bentuk yang paling menarik kerana bezel sisi nipis pisau cukur dan saiz keseluruhannya yang besar. Mari kita lihat selebihnya spesifikasi:

Sony Xperia C5 Ultra

  Paparan tepi ke tepi 6-inci 1080p (0.8mm nipis)

  Set cip MediaTek MT6752 (1.7GHz okta-teras)

  Storan dalaman 16GB

  2GB RAM

  Slot kad SD mikro

  Kamera belakang 13MP / 13MP belakang dengan denyar menghadap hadapan

  Bateri 2,930mAh

  Sekitar $343 – $359

sony xperia m5

  Paparan 5-inci 1080p

  Cipset MediaTek Helio X10 (2GHz okta-teras)

  Storan dalaman 16GB

  3GB RAM

  Slot kad SD mikro

  Fokus auto hibrid kamera 21.5MP, zum tanpa kerugian 5x / kamera menghadap hadapan 13MP

  Bateri 2,600mAh

  IP65/IP68 rintangan habuk/air

  Sekitar $390 – $406

Sebenarnya, ini tidak terlalu buruk, terutamanya bagi mereka yang mencari peranti jarak pertengahan mampu milik yang tidak menjejaskan kualiti kamera (sesuatu yang biasanya tidak berjalan seiring). Belum ada maklumat mengenai ketersediaan, tetapi kami menjangkakan kami akan mengetahui lebih lanjut pada 3 Ogos apabila Sony membuat segala-galanya rasmi.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *