Snapdragon 8180 Qualcomm boleh menjadi pemproses yang berkuasa untuk Windows 10 ARM PC

Kesilapan besar kerana membeli Nokia. Melainkan jika mereka mahu menghidupkan Symbian. Jika mereka hanya mahu menghasilkan telefon, mereka tidak memerlukan Nokia. Tetapi itu adalah sejarah. Sebagai balasan kepada 1stkorean.

Ia akan berjaya sekiranya Satya Nadella tidak menjadi CEO 6 bulan kemudian.

Sebagai balasan kepada 1stkorean.

Produk akhir ialah BetaMax dunia telefon. Secara teknikalnya lebih baik tetapi tidak disokong dengan cukup baik.

YEP! dan kami melihat kejayaan itu.

Dengan rangkaian baharu pemproses Snapdragon, Qualcomm menyasarkan untuk mengaburkan garis antara komputer riba, tablet dan telefon pintar. Walaupun Qualcomm akan meneruskan Snapdragon untuk digunakan dalam telefon berasaskan ARM, syarikat itu juga akan menumpukan pada komputer riba berkuasa Windows 10.

PC Windows 10 berkuasa Snapdragon telah berjaya menangani kebimbangan sandaran bateri pengguna tetapi prestasi keseluruhan PC berkuasa ARM mengecewakan.

Hasrat Microsoft dan Qualcomm adalah untuk meneruskan pemproses Snapdragon untuk produk berkuasa Windows tradisional. Nampaknya pembuat cip sedang mengusahakan pemproses berkuasa yang akan menjanakan peranti Windows 10 mewah.

Snapdragon 8180 baru-baru ini dilihat di GeekBench dan dari segi rupa, pemproses itu dijangka menggunakan teras Cortex A76 ARM yang segar.

Snapdragon 8180

Snapdragon 8180 sepatutnya menjanakan PC mewah dan ia merupakan satu langkah ke arah yang berpotensi untuk mencipta anjakan besar dalam industri. PC Sentiasa Disambungkan boleh mendapat rangsangan yang sangat diperlukan dengan pemproses SD8180.

Seperti yang anda boleh lihat dalam tangkapan skrin di atas, Snapdragon 8180 telah muncul dalam GeekBench 4 dan nampaknya, ia akan menggunakan ARM-PC. SD8180 telah memperoleh 1392 Mata Dalam tunggal Geekbench dan 4286 mata dalam ujian berbilang teras. Ujian telah dijalankan pada peranti dengan sistem pengendalian 8GB RAM Windows 10 32-bit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *