Snapchat Spectacles semakin dikemas kini tahun ini, model kamera dwi premium yang akan dikeluarkan pada 2019

Snapchat Spectacles sangat popular apabila ia mula diperkenalkan lebih kurang setahun yang lalu. Tangan pertama Snap Inc. dalam menjual perkakasan sebenar, Spectacles pada asasnya ialah cermin mata hitam video yang merakam rakaman dan menghantarnya semula telefon pintar anda secara wayarles untuk dikongsi. Fikirkan Google Glass tanpa sebarang kepintaran sebenar dan entah bagaimana lebih fugly.

Snap Inc. dapat membina gembar-gembur untuk cermin mata hitam dengan menjualnya daripada mesin layan diri yang dibuat khas yang akan muncul di seluruh AS. Orang ramai akan beratur selama berjam-jam hanya untuk peluang membeli sepasang yang diidam-idamkan, di mana mereka kadangkala dijual semula dalam talian sehingga empat kali ganda harga runcit mereka.

Hanya kerana jualan barang boleh pakai telah berkurangan — dilaporkan meninggalkan gudang yang penuh dengan produk yang tidak terjual — ini tidak bermakna Snap Inc. bersedia untuk berhenti menggunakan mata berteknologi tinggi mereka. Sumber dari Cheddar mendakwa bahawa Snap Inc. akan memberikan sesuatu yang lain tahun ini dengan versi produk yang dikemas kini, bersama-sama dengan varian dwi kamera yang lebih “bercita-cita tinggi” yang akan dikeluarkan tahun depan.

Snapchat Spectacles versi 2 dilaporkan akan dilancarkan pada musim luruh ini, lengkap dengan pilihan warna baharu yang diharapkan dapat memikat Milenial yang terobsesi dengan diri mereka sendiri berkongsi kehidupan mereka dengan rakan dan keluarga. Nampaknya tidak terlalu banyak yang akan berubah dari perspektif perkakasan, dengan Snap lebih memfokuskan pada meningkatkan prestasi dan kestabilan haus mata. Dengan beratus-ratus ribu produk yang tidak terjual, adalah wajar untuk mengitar semula ini dan mungkin mendapatkan semula sebahagian daripada kos tersebut.

Bagi varian dwi-kamera yang akan dikeluarkan tahun depan, ini akan menjadi kemas kini yang sesuai untuk perkakasan dengan Spectacles versi 3 yang membawa reka bentuk aluminium kalis air yang lebih premium, bingkai bulat, GPS dan sarung kulit. Kamera dwi akan membolehkan peranti merakam “kesan kedalaman seperti 3D,” yang mungkin digunakan untuk pelekat realiti tambahan atau sesuatu di sepanjang baris tersebut? Sudah tentu, dengan reka bentuk yang lebih premium datang harga pelekat yang lebih tinggi juga, dengan Spectacles versi 3 mencecah lebih daripada $300 runcit — lebih daripada dua kali ganda kos model asal.

Bahagian paling sukar tentang menjual teknologi boleh pakai — terutamanya cermin mata hitam — menjadikannya cukup bergaya untuk kedua-dua jantina. Kami perlu menunggu dan melihat apa yang Snapchat sedang merancang untuk versi 2 dan 3 Spectacles tetapi nampaknya kami belum melihat yang terakhir daripada mereka.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *