Skype untuk Windows 10 Mobile dikemas kini dengan ciri baharu

Google telah mengesahkan bahawa ia sedang mengeluarkan peningkatan terkini kepada Penyemak Imbas Chromenya. Peningkatan terkini kepada penyemak imbas Chrome akan membolehkan anda menukar secara automatik daripada 32 bit kepada 64 bit pada Mesin Windows yang serasi.

Google Chrome dikatakan sebagai penyemak imbas yang lebih cekap dengan prestasi dan keselamatan yang lebih baik. Ada kalanya pengguna tidak kerap menggunakan PC mereka dan tidak menaik taraf Penyemak Imbas Chrome mereka.

Oleh itu dengan Chrome Versi 58 terbaharu, Google memastikan bahawa pengguna dipindahkan secara automatik ke penyemak imbas 64 bit. Versi baharu memberikan prestasi yang lebih baik, pengurusan memori yang lebih baik dan pengalaman yang lebih selamat. Untuk menjalankannya, pengguna memerlukan komputer yang serasi dengan pemproses 64 bit dan sekurang-kurangnya 4GB RAM dan versi Windows 64 bit yang dipasang.

Jika pengguna tidak memilih untuk berhijrah ke versi 64 bit walaupun memiliki PC yang serasi, syarikat itu berkata versi 32 bit Chromenya masih akan terus tersedia untuk mereka yang memerlukannya. Syarikat itu juga telah memberi pengguna pilihan untuk melumpuhkan kemas kini Chrome untuk mengelakkan sebarang pemasangan automatik.

Microsoft semalam mengeluarkan kemas kini baharu untuk aplikasi Skype untuk Windows 10 Mobile. Dengan Kemas Kini Skype terkini, pengguna kini boleh melihat GIF dalam apl. Pengguna boleh melihat GIF yang dihantar dalam mesej SMS dalam apl Skype.

Selain daripada ketersediaan GIF kini dalam apl, pasukan Skype juga telah menambah pautan untuk akses mudah kepada tetapan dalam sembang untuk penceritaan Mesej Sembang Segera. Terdapat juga pembetulan pepijat umum dan peningkatan prestasi pada aplikasi Skype.

Microsoft baru-baru ini telah mengeluarkan apl Skype baharu dengan UI baharu untuk iOS dan Android dan dijangka akan mengeluarkan apl Skype baharu kepada pengguna Windows 10 tidak lama lagi. Ketersediaan GIF boleh menjadi langkah pertama ke arah membawa aplikasi Skype baharu kepada pengguna Windows 10.

Muat turun Apl Skype untuk Windows 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *