Senarai Kehidupan: Lima perkara yang perlu diketahui tentang K-drama Nama Saya, Berita Hiburan & Cerita Teratas

SINGAPURA – Dalam aksi noir K-drama My Name, pelakon Han So-hee melangkah ke kasut seorang wanita muda bernama Ji-woo, yang ingin membalas dendam terhadap bapanya yang telah meninggal dunia. Dia membintangi bersama pelakon veteran seperti Park Hee-soon, yang memainkan watak bos kartel dadah.

Berikut ialah lima perkara yang perlu diketahui tentang siri baharu yang ditayangkan pada 15 Okt di Netflix.

Cerita ngeri berpusat pada pembunuhan bapa Ji-woo, yang dia saksikan tanpa melihat wajah pelaku. Dia pergi menemui rakan lama bapanya – bos dunia bawah tanah Moo-jin (Park) – dan meminta bantuan ayahnya untuk membalas dendam. Di bawah arahannya, dia menyusup masuk pasukan polis dengan identiti baharu.

Han, 26, berkata: “Dia terpaksa menyaksikan kematian bapanya pada usia yang sangat muda dan dia tidak mempunyai pilihan lain kecuali jalan yang dia lalui, jadi hati saya sakit untuknya. Tetapi tahap keazaman dan kekuatan yang dibawanya tiada tandingannya. .”

Dan Park, 51, berkata: “Apabila Moo-jin memberikan kepercayaannya kepada seseorang, dia memberikannya sepenuhnya. Terdapat karisma yang menyejukkan padanya, tetapi dia tidak memberi sesiapa peluang kedua.”

Han, yang terkenal dengan peranan seperti pewaris dalam The World Of The Married (2020) dan seorang pelajar seni yang terperangkap dalam hubungan yang rumit dalam Nevertheless baru-baru ini, melakukan pusingan dengan My Name.

Untuk kelihatan boleh dipercayai sebagai seorang pejuang yang sukar, dia mengenakan 10kg dan berlatih untuk adegan aksinya tiga bulan sebelum penggambaran. Siri ini telah mencetuskan minatnya dalam kickboxing juga.

Pengarah Kim Jin-min teringat ketika mendekati Han untuk peranan itu: “Saya memberitahunya, ‘Anda akan mempunyai banyak peluang untuk memainkan peranan yang cantik, tetapi ini mungkin peluang yang jarang berlaku untuk anda melakukan sesuatu yang benar-benar fizikal dan keras.'”

Han menambah: “Saya melihat Nama Saya sebagai sesuatu yang akan menjadikan saya berkembang sebagai seorang pelakon. Saya mahu memecahkan batasan dan imej orang terhadap saya melalui peranan saya sebelum ini.”

Kebanyakan adegan aksi dilakukan oleh pelakon sendiri.

Han berkata dia memandang rendah kesukaran latihan itu.

“Pada mulanya, saya fikir saya akan dapat melakukannya dengan mudah, tetapi selepas hari pertama saya, saya menyedari tiada cara untuk memalsukan adegan pergaduhan – mereka tidak akan keluar dengan baik.

“Saya perlu mempunyai koreografi yang baik dengan setiap rakan kongsi adegan saya. Saya sangat bimbang untuk mencederakan orang jika saya tidak berlatih dengan cukup.”

Park menambah: “Tiada wayar atau grafik komputer dalam adegan aksi kami. Ia sangat fizikal – anda mengambil seseorang dengan rambut dan membuangnya ke atas lantai.”

Untuk bersedia untuk peranan mereka, pelakon menonton filem, kedua-dua terbaharu dan klasik, untuk inspirasi.

Han menonton filem arahan Charlize Theron, Atomic Blonde (2017) dan The Old Guard (2020). “Terdapat banyak adegan aksi yang mengambil masa lama dan ia juga memaparkan seorang ketua wanita yang mengalahkan lelaki menggunakan penumbuk atau pisau,” katanya.

Park beralih kepada trilogi filem gangster The Godfather (1972 hingga 1990).

“Saya menonton semula klasik untuk masuk ke dalam pemikiran bos mafia.”

Ahn Bo-hyun (Yumi’s Cells, 2021), 33, memegang watak sebagai rakan polis Ji-woo. Ditanya mengapa penonton perlu menonton My Name, dia berkata: “Ia berbeza daripada siri noir sedia ada dan genre ejen yang menyamar. Kami mempunyai pelakon wanita yang kuat yang mempersembahkan semua adegan aksinya dengan begitu sempurna.”

My Name ditayangkan perdana pada 15 Okt di Netflix.

Kami telah mengalami beberapa masalah dengan log masuk pelanggan dan memohon maaf atas kesulitan yang berlaku. Sehingga kami menyelesaikan isu tersebut, pelanggan tidak perlu log masuk untuk mengakses artikel ST Digital. Tetapi log masuk masih diperlukan untuk PDF kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *