Semua yang anda perlu tahu tentang Airpods Max baharu

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

“Saya akan membelinya hanya untuk reka bentuk yang manis itu.” Ini adalah reaksi awal saya apabila saya mula-mula melihat AirPods Max semasa acara pelancaran dalam talian. Walau bagaimanapun, kegembiraan itu tidak lama, kerana Apple mengumumkan tanda harga yang terlalu tinggi $549 tidak lama kemudian. Sekarang, saya membelanjakan lebih daripada yang sepatutnya untuk fon kepala, tetapi harga yang ditetapkan oleh fon kepala atas telinga pertama Apple agak terlalu tinggi. Kini, ulasan awal telah memuji prestasi audio mereka, tetapi terdapat lebih banyak lagi fon kepala ini daripada yang dapat dilihat. Berikut ialah semua yang anda perlu tahu tentang AirPods Max.

Turunkan salah satu aspek terbaik AirPods Max. Reka bentuknya tidak seperti fon kepala lain di luar sana, dan kualiti binaan juga hebat. Apple telah menggunakan aluminium beranod untuk cup telinga, manakala rangka ikat kepala diperbuat daripada keluli tahan karat. Kanopi atas, sebaliknya, diperbuat daripada jaringan bersatu yang boleh bernafas untuk mengurangkan pukal dan tekanan pada tengkorak anda. Walau bagaimanapun, kanopi itu bukan fabrik sebenar, dan berkemungkinan akan bertahan lebih lama daripada fabrik semula jadi.

Tetapi ini tidak dilipat dengan cara yang sama seperti kebanyakan fon kepala lain yang mungkin pernah anda lihat. Sebaliknya, mereka mempunyai lengan teleskopik yang bersih untuk pelarasan, dan ia benar-benar fleksibel. Jadi, jika anda mempunyai kepala yang lebih besar daripada purata, anda tidak perlu risau tentang keadaan ketat yang tidak selesa. Bagi pilihan warna, Apple menawarkan anda pilihan antara trim Perak, Kelabu Angkasa, Biru Langit, Merah Jambu dan Hijau.

Untuk keselesaan tambahan, Apple telah menggunakan busa memori akustik dengan lapisan mesh yang boleh bernafas di atas, sesuatu yang bukan sahaja mempunyai nilai keselesaan yang tinggi tetapi juga akan mengendalikan peluh dengan baik dalam cuaca panas. Tetapi perlu diingat bahawa AirPods Max adalah** tidak kalis air**. Terutama, anda boleh menukar cuping telinga dengan yang baharu dengan agak mudah, kerana ia dipasang secara magnetik dan berharga $69 sepasang. Sama seperti Apple Watch, terdapat mahkota untuk kawalan kelantangan dan butang khusus untuk membolehkan kawalan pembatalan hingar.

Isu terbesar dengan AirPods Max ialah beratnya 385 gram, yang bermaksud anda pasti akan merasai sebahagian besarnya semasa berada di atas kepala anda atau melilit leher anda. Dan ini adalah sesuatu yang perlu anda pertimbangkan dengan serius jika anda bercadang untuk memakainya untuk penerbangan yang jauh atau hanya mahu melepasi tugasan yang akan mengambil bahagian yang lebih baik dalam hari anda. Tetapi pendekatan yang mereka ambil untuk menyesuaikan diri dengan kepala anda mungkin bukan penyelesaian terbaik. AirPods Max mengapit kepala anda dan bukannya bergantung pada kanopi, yang bagus untuk muat, tetapi buruk jika anda memakai cermin mata dengan bingkai tebal.

Satu lagi aspek yang membuatkan saya bimbang ialah kes pelik. Sebenarnya, kes hibrid bra-butt ini adalah salah satu reka bentuk paling teruk yang pernah saya lihat untuk fon kepala. Pendekatan separuh terbuka yang diambil oleh Apple tidak memberikan banyak keyakinan apabila ia datang untuk melindungi fon kepala daripada calar dan bentuk kerosakan mekanikal lain sama ada, terutamanya kanopi. Satu lagi masalah besar ialah ia tidak mempunyai tujuan lain selain meletakkannya dalam keadaan sedia. Ia tidak boleh membawa wayar atau apa-apa lagi, yang seterusnya mempersoalkan kegunaannya.

Lihatlah saingan Sony, yang menghantar tin mewahnya dalam bekas kukuh yang juga kelihatan bahagiannya. Perlu juga diperhatikan di sini bahawa Apple tidak menghantar kabel dengan AirPods Max untuk mendengar berwayar. Anda perlu membelanjakan wang tunai tambahan untuk membeli satu yang boleh disambungkan dengan iPhone anda atau peranti Apple yang lain. Ya, semua perbelanjaan itu selepas membayar jumlah yang menghancurkan jiwa sebanyak $549 pada sepasang fon kepala.

Terdapat sejumlah sembilan mikrofon pada AirPods Max, lapan daripadanya digunakan untuk ANC, manakala pengambilan suara akhirnya menggunakan tiga daripadanya. Di dalam setiap cup telinga terdapat cip Apple H1 dalaman yang membawa kecerdasan audio pengiraan ke meja. Secara keseluruhannya, AirPods Max direka bentuk untuk kelihatan premium dan ia tidak lama lagi akan menjadi kenyataan fesyen, sama seperti AirPods menjadi sensasi sendiri.

AirPods dilengkapi dengan pemacu dinamik 40mm tersuai yang memberikan output bunyi yang sangat baik dengan bass yang ketat dan kejelasan yang hebat. Walaupun tanpa audio spatial, pentas bunyi sangat bagus sehingga fon kepala bergetar mengikut rentak dengan cara yang tidak menghalang pengalaman menonton muzik atau video. Saya sebenarnya akan memanggil ini lebih mengasyikkan. Mereka disokong oleh apa yang dipanggil oleh Apple sebagai motor magnet cincin neodymium dwi yang didakwa mengekalkan tahap herotan harmonik keseluruhan di bawah 1%, memastikan pengguna mendapat output audio terbaik tanpa sebarang koyak atau isu lain walaupun pada volum puncak.

Cip Apple H1 10-teras menghidupkan ciri-ciri seperti Adaptive EQ, Active Noise Cancellation, Mod Transparency dan audio spatial. Kini, ini merupakan ciri menonjol AirPods Max, tetapi terdapat beberapa helah lain seperti penukaran peranti automatik, perkongsian audio dan Siri sentiasa dihidupkan antara lain. Setiap cup telinga juga dilengkapi dengan penderia optik, penderia kedudukan, penderia pengesan kes dan pecutan. Giroskop hanya terdapat pada cup telinga kiri.

Bermula dengan audio spatial, ini adalah cara Apple sendiri terhadap gimik bunyi sekeliling 3D yang bergantung pada pengesanan kepala melalui giroskop dan pecutan untuk menyampaikan pengalaman mendengar muzik seperti teater. Ia menjadi hidup dengan menggunakan semua data gerakan yang dikumpul daripada penderia ini dan kemudian melaraskan medan bunyi berkenaan dengan peranti dengan sewajarnya. Apple mengatakan bahawa Audio Spatial akan berfungsi dengan kandungan yang dirakam dalam 5.1, 7.1 dan Dolby Atmos.

Pembatalan Bunyi Aktif adalah sebahagian daripada pakej juga, dan dalam pengalaman ringkas saya, ia adalah antara yang terbaik di luar sana. Satu lagi ciri berguna ialah EQ adaptif, yang mengambil kira sejauh mana AirPods Max telah dipasang dan dengan itu mengubah suai isyarat audio, menawarkan pengalaman mendengar muzik yang lebih diperibadikan dengan melakukan semua perubahan ini dalam masa nyata. Apple mengatakan bahawa Adaptive EQ ‘melaraskan frekuensi rendah dan pertengahan dalam masa nyata membawakan audio yang kaya yang menangkap setiap butiran.’

Anda juga mendapat mod ketelusan sebagai sebahagian daripada pakej. Ia pada asasnya ialah mod kesedaran luaran yang membolehkan bunyi ambien melaluinya supaya pengguna sedar tentang apa yang berlaku di persekitaran mereka. AirPods Max mempunyai butang fizikal khusus yang membolehkan pengguna bertukar antara ANC dan Mod Transparency dengan sekali menekan butang.

Bagi prestasi sebenar, ia adalah sangat baik. “Ketelusan mungkin yang terbaik yang pernah saya uji, tetapi ia juga membawa masalah yang sangat baik, sehinggakan di dalam kapal terbang ia hanya memaksimumkan bunyi di sekeliling anda,” kata rakan sekerja saya Jaime Rivera dari Pocketnow. Dan ya, output pembatalan hingar lebih baik daripada AirPods Pro. Sekiranya anda terkoyak antara kedua-dua peranti, baca perbandingan perbandingan AirPods Pro vs AirPods Pro kami untuk mengetahui yang mana satu lebih sesuai dengan keperluan anda.

AirPods Max juga boleh mengesan apabila pengguna memakainya, dan jika anda menanggalkannya, mereka menjeda main semula muzik secara automatik untuk menjimatkan bateri. Dan apabila anda meletakkannya dalam bekas yang direka bentuk dengan mengerikan itu, mereka memasuki mod kuasa ultra-rendah. Tetapi mereka tidak pernah mematikan. Dan dalam ujian kami, kami mendapati bahawa mereka kehilangan kira-kira 2% bateri sejam.

Pengalaman berpasangan juga tidak menyusahkan, kerana anda hanya perlu meletakkan AirPods Max berhampiran iPhone atau iPad anda dan ketik pada gesaan sambungan pada skrin. Tidak perlu melalui proses memasuki mod berpasangan dan mencari peranti berdekatan.

Bercakap tentang ketersambungan, AirPods Max boleh disambungkan kepada berbilang peranti serentak dan ia juga menawarkan pengalaman penukaran yang lancar. Jadi, jika anda mendengar muzik semasa disambungkan ke Mac anda, AirPods Max akan bertukar secara automatik kepada iPhone anda untuk menghadiri panggilan masuk. Pada nota yang sama, anda boleh berkongsi strim audio dengan dua AirPod daripada peranti yang sama, yang boleh menjadi iPad, iPhone, iPod atau Apple TV 4K.

Apple mengatakan bahawa AirPods Max boleh bertahan sehingga 20 jam main balik muzik dengan ANC dan Audio Spatial didayakan, yang cukup mengagumkan. Anda juga boleh menikmati main balik filem dan panggilan suara untuk jumlah masa yang sama dengan sekali cas. Bercakap tentang pengecasan, 5 minit disambungkan kepada sumber kuasa akan memberikan jus yang mencukupi untuk 1.5 jam masa mendengar. Walau bagaimanapun AirPods Max melekat dengan port Lightning, yang hampir menjengkelkan, tetapi tidak terlalu mengejutkan sama ada. Juga, mereka TIDAK mengecas tanpa wayaryang sekali lagi mengecewakan memandangkan tanda harga mereka.

Anda boleh menggunakan AirPods Max dengan peranti Android juga melalui Bluetooth, tetapi fungsinya akan terhad. Sebagai contoh, anda akan terlepas audio spatial, yang merupakan salah satu ciri utama fon kepala mahal Apple. Berikut ialah senarai semua peranti Apple yang serasi dengan AirPods Max:

Apple TV 4K HDApple Watch Siri Jam Tangan SEApple 1Apple Watch Siri 2Apple Watch Siri 3Apple Watch Siri 4Apple Watch Siri 5Apple Watch Siri 6Mac Pro (Lewat 2013?019)Mac mini (Lewat 2012揕ate 2018)Mac mini (M1, 2020)MacBook (Retina) , 12-inci, Awal 2015?017)MacBook Air (11-inci, Pertengahan 2012揈awal 2015)MacBook Air (13-inci, Pertengahan 2012?017)MacBook Air (M1, 2020)MacBook Air (Retina, 13-inci , 2018?020)MacBook Pro (13-inci, Pertengahan 2012?020)MacBook Pro (15-inci, Pertengahan 2012?019)MacBook Pro (16-inci, 2019)MacBook Pro (Retina, 13-inci, Lewat 2012揈awal 2015)MacBook Pro (Retina, 15-inci, Pertengahan 2012揗id 2015)MacBook Pro 13-inci (2020, empat port)MacBook Pro 13-inci (2020, dua port)MacBook Pro 13-inci (M1, 2020) iMac (21.5-inci, Lewat 2012?017)iMac (27-inci, Lewat 2012揕ate 2013)iMac (Retina 4K, 21.5-inci, Lewat 2015?019)iMac (Retina 5K, 22-inci, Lewat 0? )iMac Pro (2017)iPad (Generasi ke-5)iPad (Generasi ke-6)iPad (Generasi ke-7)iPad (Generasi ke-8)iPad Air (Generasi ke-3)iPad Air (Generasi ke-4)iPad Air 2iPad Pro 10.5-inciPad Pro 11-inci ( pertama Gen)iPad Pro 11-inci (Generasi Kedua)iPad Pro 12.9-inci (Generasi Pertama)9iPad Pro 12.9-inci (Generasi Kedua)iPad Pro 12.9-inci (Generasi Ketiga)iPad Pro 12.9-inci (Generasi Ke-4)iPad Pro 9.7 -inchiPad mini (Generasi ke-5)iPad mini 4iPhone 11iPhone 11 ProiPhone 11 Pro MaxiPhone 12iPhone 12 ProiPhone 12 Pro MaxiPhone 12 miniiPhone 6siPhone 6s PlusiPhone 7iPhone 7 PlusiPhone 8iPhone 8 PlusiPhone SE (XiPhone Geni Ke-2)XiPhone XiPhone XIPhone SE (Generasi Ke-2) Sentuh Gen ke-7

AirPods Max kini boleh direbut daripada laman web rasmi Apple serta Best Buy. Anda juga boleh memasukkan pelan perlindungan Apple Care+ 2 tahun yang berharga $59 di atas $549 Apple meminta AirPods Max. Jika anda tidak mahu membayar jumlah itu terlebih dahulu, anda boleh memilih pelan EMI 12 bulan yang berharga $45.75/bln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *