Semakan iPhoto Untuk iOS

Nampaknya begitu pelik bagi Apple kerana hanya mempunyai iPhoto yang tersedia untuk komputer meja dan komputer riba, tetapi tidak memilikinya untuk peranti mudah alih mereka. Mereka cuba menambah beberapa keupayaan menyunting pada apl Foto, tetapi itu tidak mencukupi. Akhirnya, dengan keluaran iPad dengan kamera yang lebih baik, datang iPhoto yang sepadan untuk iOS.

iPhoto-Library

Apl iPhoto untuk iPad dibuka ke pustaka. Semua album anda yang tersedia ditunjukkan, bersama-sama dengannya tidak tersusun sebagai hanya Foto, Acara dan Jurnal. Ia memanfaatkan sepenuhnya grafik iPad baharu dengan paparan retinanya. Ia menunjukkan rak kaca tajam yang memaparkan album yang kelihatan seperti terikat kulit.

iPhoto-Help

Membuka album memaparkan semua gambar dalam lakaran kenit ke kiri, dan menyerlahkan gambar untuk paparan di tengah. Jika anda mengklik pada tanda soal dalam menu di bahagian atas, ia memberikan anda penerangan pantas bagi setiap pilihan, termasuk satu untuk mendapatkan lebih banyak bantuan. Bantuan ini berterusan sepanjang setiap peringkat apl yang berbeza.

Terdapat dua cara berbeza untuk memaparkan berbilang gambar. Anda boleh sama ada melakukan ketik lama padanya untuk menambahkannya pada perkara yang anda sudah lihat, atau ketik dua kali pada gambar untuk memaparkan gambar lain yang serupa. Ini membantu anda mengerjakan semuanya pada masa yang sama.

iPhoto-Edit

Dan akhirnya, terdapat banyak lagi yang boleh kita edit dalam foto ini pada iPad daripada sekadar pendedahan automatik, pemangkasan, berputar dan mata merah. iPhoto mempunyai semua itu dan kemudian beberapa. Saya dapat mengawal kecerahan dan kontras gambar di atas untuk mendapatkannya daripada gambar yang diambil ketika ia gelap gelita di luar untuk mencerahkannya untuk dapat melihat wajah gadis-gadis ini. Perlu diingatkan bahawa perubahan yang dibuat pada gambar dalam Strim Foto tidak mengubahnya dalam Strim Foto, tetapi meletakkan gambar tambahan dalam album Suntingan dengan perubahan itu.

iPhoto-Brushes

Saya tidak perlu menggunakan Berus pada gambar. Saya hanya mahu menunjukkannya kerana mereka kelihatan menyeronokkan untuk digunakan. Siapa yang tidak mahu menggunakannya? Walaupun vendor pihak ketiga mungkin mempunyai apl yang melakukan semua perkara yang sama, mereka tidak begitu menyeronokkan.

iPhoto-Info

Melalui pop timbul maklumat, anda boleh melihat bahawa saya tidak pun mengambil foto ini pada iPad saya. Saya mengambilnya dengan iPhone saya. Ia memaparkan peranti yang mengambilnya, tarikh, saiz, lokasi, dsb. Kapsyen boleh ditambah dengan mudah di bahagian atas menu di sini. Anehnya, apa yang tidak boleh dilakukan ialah menandai Wajah. Itulah satu perkara yang boleh dilakukan dalam beberapa apl lain, serta iPhoto pada Mac, tetapi ia tidak boleh dilakukan di sini. Apple perlu memikirkan cara untuk melakukannya. Ia kini menjadi sebahagian daripada pengalaman iPhoto untuk pengguna veteran.

iPhoto-Share

Terdapat pelbagai cara di sini untuk berkongsi foto anda. Terdapat rangkaian sosial, Facebook, Twitter dan Flickr, cetak melalui AirPrint, E-mel, atau simpannya ke iTunes atau Camera Roll. Mereka juga boleh “dipancarkan” ke peranti lain menggunakan iOS. Jika terdapat sekumpulan foto untuk dikongsi, ia boleh disimpan dalam Jurnal bersama-sama.

iPhoto-Journals

Jurnal muncul di perpustakaan seperti album berjilid kulit yang lain. Membukanya, iPhoto mengatur semua gambar anda ke dalam hamparan untuk anda. Saya memilih untuk menukar gambar saya dan mengalihkannya untuk menyerlahkan dan mengumpulkan gambar yang berbeza. Saya juga menukar kapsyen pada mereka pada ketika ini, yang menukar kapsyen pada mereka di seluruh iPhoto, kecuali dalam Strim Foto. Ia juga menyimpan salinan foto dalam album foto yang baru diedit, supaya anda tahu perkara yang telah anda usahakan. Anda boleh membuat perubahan lain pada Jurnal seperti anda membuat buku skrap, seperti menambah teks, petikan, cuaca, peta, dsb. Apabila ia selesai, Jurnal boleh dikongsi sama ada dengan Tayangan Slaid, dalam iTunes atau dalam iCloud.

Apple telah pergi jauh menjadikan iPhone tersedia pada iPad. Dengan beberapa pelarasan kecil, seperti penambahan Wajah, ia akan lengkap. Pilihan lain yang belum boleh dilakukan ialah menukar atau menambah nama foto. Bukan kapsyen, tetapi nama fail. Jika iPhoto boleh mencari cara untuk membuat pelarasan kecil itu, ia akan meninggalkan lebih sedikit peluang kepada pengguna untuk menggunakan apl luar.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Laura telah menghabiskan hampir 20 tahun menulis berita, ulasan dan op-ed, dengan lebih daripada 10 tahun itu juga sebagai editor. Dia telah menggunakan produk Apple secara eksklusif selama tiga dekad yang lalu. Selain menulis dan menyunting di MTE, dia juga menjalankan program semakan tajaan tapak tersebut.

Apl ini mempunyai lebih banyak fungsi pengubahsuaian imej daripada yang anda mungkin tidak ramalkan pada pandangan pertama, termasuk perubahan yang sama sekali tidak merosakkan yang boleh dikurangkan dengan tepat. Ia juga menambah baik sedikit pada syarikat apl Pictures tradisional, dan menambah baik pemberian alternatif.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *