Semakan hayat bateri iOS 11.4

Dengan iOS 13, anda kini boleh menggunakan kedua-dua nombor anda untuk membuat dan menerima panggilan FaceTime serta menghantar dan menerima mesej menggunakan iMessage pada iPhone yang disokong Dual SIM. Sebelum iOS 13, anda hanya boleh menggunakan satu nombor telefon dengan FaceTime dan iMessage pada satu masa.

Jika anda mempunyai dua nombor telefon yang diaktifkan pada iPhone yang disokong Dual SIM, anda kini boleh mengaktifkan FaceTime dan iMessage pada kedua-dua nombor bersama-sama. Untuk berbuat demikian, buka apl Tetapan dan pilih Facetime daripada senarai apl.

Pada skrin tetapan FaceTime, ketik nombor telefon kedua anda di bawah “Anda boleh dihubungi oleh FaceTime di” bahagian untuk mengaktifkan nombor kedua untuk FaceTime.

Setelah diaktifkan, anda akan memberi tanda semak 鉁 pada kedua-dua nombor anda dalam tetapan FaceTime. Ini akan mengaktifkan kedua-dua nombor telefon untuk iMessage juga kerana kedua-dua perkhidmatan menggunakan bahagian belakang yang sama untuk mengendalikan pengaktifan.

Sekarang untuk membuat panggilan FaceTime dengan nombor kedua anda, ketik label nombor utama pada skrin panggilan “FaceTime Baharu” dan pilih talian yang anda ingin gunakan untuk panggilan itu.

Ciri yang sama digunakan untuk iMessage juga. Anda boleh menyediakan kedua-dua nombor di bawah tetapan FaceTime, dan ia akan diaktifkan untuk iMessage juga.

/*# sourceURL=/css/ampshared.css*/

Kami telah menguji iOS 11.4 pada iPhone 6 dan iPhone X kami selama lebih lapan minggu sekarang. Dan berdasarkan itu, kami boleh memberitahu anda bahawa hayat bateri pada iOS 11.4 cukup bagus. Jika anda menahan diri anda daripada mengemas kini kepada iOS 11.4 kerana kebimbangan hayat bateri, lepaskannya. Kami mendapati hayat bateri iOS 11.4 adalah baik dalam ujian meluas kami terhadap dua peranti kami.

Kami akan mengakui bahawa binaan akhir iOS 11.4 hanya dikeluarkan sekarang untuk orang ramai, dan kami hanya menguji keluaran beta, jadi penilaian kami mungkin tidak betul sepenuhnya. Tetapi sekali lagi, keluaran beta pembangun diketahui memberikan hayat bateri yang lemah, dan jika kami dapat mendapatkan sandaran bateri yang baik daripada keluaran beta iOS 11.4, maka keluaran akhir pasti bagus, bukan?

Sudah 12 jam sejak kami memasang keluaran akhir iOS 11.4 pada iPhone X kami. Peranti telah digunakan selama 2 jam, 20 minit antara masa ini dan berada dalam keadaan Tunggu Sedia selama 9 jam, 19 minit. Peratusan bateri telefon sekarang ialah 83% manakala kami mengecasnya sehingga 100% sebelum melakukan ujian ini.

Kemas kini:iPad 9.7 (generasi ke-6) baharu kami yang berjalan pada iOS 11.4 juga menunjukkan hayat bateri yang luar biasa setakat ini.

Sejak pengecasan penuh terakhir, statistik bateri iPad menunjukkan Penggunaan 1 jam, 40 minit dan Masa tunggu sedia 47 jam, 16 minit. Tetapi jumlah bateri yang digunakan sepanjang tempoh masa ini hanya 4%, seperti yang anda lihat dalam tangkapan skrin di bawah, iPad kini mempunyai 96% jus bateri.

Ia agak jelas daripada statistik di atas bahawa hayat bateri iOS 11.4 adalah pepejal. Jika itu satu-satunya perkara yang menghalang anda daripada mengemas kini iPhone atau iPad anda kepada iOS 11.4, maka elakkannya. Ia bukan kebimbangan setakat ujian kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *