Semakan GameSir G3s Gamepad

Mencari pad permainan Bluetooth merentas platform yang mudah digunakan, mempunyai pelbagai kaedah sambungan dan juga fungsi Turbo? Jika ya, yang Pad permainan GameSir G3shanya mungkin apa yang anda cari. Pad permainan Bluetooth plug-and-play ini mempunyai bateri litium polimer 600mAh terbina dalam yang bertahan sehingga lapan belas jam bersama-sama dengan cip MCU 32-bit. Paling penting, ia tidak memerlukan sebarang pemacu atau pemasangan perisian ia dikesan secara automatik oleh kebanyakan sistem.

gamesire-g3s-gamepad-box

Namun, seperti kebanyakan pad permainan, anda mungkin perlu melakukan sedikit pemetaan semula bergantung pada sistem dan/atau apl yang anda gunakan dengannya. Sebagai contoh, saya menggunakan Dolphin Emulator pada Xubuntu untuk bermain permainan GameCube, dan saya mendapati bahawa beberapa butang dimatikan disebabkan oleh persediaan pengawal GameCube yang asal berbanding yang ini. Nasib baik, saya dengan mudah dapat melakukan beberapa pemetaan semula dalam tetapan Konfigurasi GCPad Dolphin.

Sebaliknya, apabila menggunakan Mupen64Plus untuk bermain permainan Nintendo 64, ia adalah lebih banyak kerja. Pad permainan pada asalnya tidak berfungsi sama sekali, dan saya perlu melakukan penyelidikan yang meluas dan mengubah suai dalam Editor Konfig untuk membolehkannya berfungsi.

Jika anda bercadang untuk menggunakan ini hanya untuk permainan mudah alih (Android 4.0+, iOS 5.0+), anda sepatutnya tidak menghadapi masalah yang hampir sama kerana ini sukar untuk digandingkan dan diiktiraf oleh kebanyakan emulator dan permainan yang serasi. Ia juga dikatakan serasi sepenuhnya dengan konsol Windows dan PlayStation 3 (ya, 3 bukan 4).

Dalam kotak anda akan menemui pengawal, pelekap/klip telefon, penerima USB dan dua jenis kabel USB mikro (USB mikro ke USB mikro dan USB mikro ke USB).

kandungan gamesir-g3s-gamepad-box

Seperti yang anda boleh lihat dalam ilustrasi di bawah, terdapat beberapa butang, lampu dan penunjuk LED pada pad permainan. Terdapat juga pelekap telefon disertakan yang diklip pada pengawal dan memegang telefon anda dengan selamat semasa anda bermain.

gamesir-g3s-gamepad-diagram

Bersama-sama dengan butang ABXY biasa, Mula, Pilih, D-pad dan kayu analog dwi, ​​terdapat butang Turbo, butang Jelas, empat pencetus di belakang dan tiga penunjuk LED di hadapan untuk memberitahu anda dalam mod mana ia berada. (Android, Apple atau Mouse).

Pelekap telefon yang boleh dicantumkan/boleh ditanggalkan ialah ciri yang dialu-alukan untuk saya. Saya tahu dari pengalaman peribadi bahawa banyak Bluetoothgamepad lain sama ada mempunyai pelekap kekal yang tidak boleh ditanggalkan (boleh ditarik ke atas dan diletakkan apabila tidak digunakan) atau tidak mempunyai sama sekali. Jadi, saya fikir ia bagus. disertakan sekiranya anda ingin menggunakannya. Selain itu, ia sangat berguna dan mudah untuk dilampirkan.

gamesir-g3s-gamepad-mount

Terdapat manual disertakan dengan ilustrasi hanya untuk pelekap untuk membantu anda memasang dengan betul. Terdapat gesper kecil di bahagian bawah yang anda tarik ke bawah untuk membuka klip, dan kemudian, anda boleh meletakkannya di sekeliling pad permainan dan menutup gesper untuk menguncinya di tempatnya.

Untuk mula menggunakan pad permainan, hanya tekan butang Utama tengah selama 2 saat, dan ia akan dihidupkan dan menyala. Jika anda tidak menyukai lampu, anda boleh menekan L1 dan R1 pada masa yang sama selama lima saat untuk mematikannya. Juga ambil perhatian bahawa terdapat ciri tidur, jadi jika anda menjauhkan diri atau meletakkan sahaja pad permainan semasa ia masih dihidupkan, ia akan tidur selepas lima minit.

gamesir-g3s-gamepad-lights-led

Terdapat tiga cara berbeza untuk menyambungkan pad permainan. Jika anda menggunakan peranti Apple, hanya Bluetooth disokong. Jika anda menggunakan Android, TV Pintar atau Peti TV, anda boleh menyambung melalui Bluetooth atau menggunakan penerima wayarles USB (sokongan OTG diperlukan untuk peranti mudah alih). Pada PC dan PS3 anda, anda boleh menggunakan Bluetooth atau penerima wayarles. Anda juga boleh menyambung terus melalui kabel USB mikro jika anda kehilangan penerima wayarles atau lebih sukakannya.

Apabila bateri lemah, butang Rumah dan ABXY akan mula berkelip sekali setiap saat, dan anda perlu mengecas pad permainan menggunakan port mikro-USB di bahagian belakang. Terdapat kabel USB mikro yang disertakan, tetapi anda juga boleh menggunakan kabel anda sendiri. Semasa mengecas, butang Rumah dan ABXY berkelip sekali setiap dua saat.

Jika anda seorang peminat permainan mudah alih dan/atau PC yang gemar, pad permainan Bluetooth GameSir G3s tidak perlu diragui. Tidak perlu mempunyai dua pengawal berasingan apabila anda hanya boleh menggunakan satu untuk kedua-duanya.

Pad permainan berfungsi dengan sangat baik dan bertindak balas dengan sangat baik untuk menekan butang. Sudah tentu, saya tidak melakukan penekanan butang yang berlebihan atau sangat cepat, jadi anda mungkin mempunyai pengalaman yang berbeza. Walau bagaimanapun, saya tidak menyedari ketinggalan atau kelewatan, ia sangat selesa apabila dipegang dan sangat mudah pada mata!

Peraduan giveaway ini kini telah tamat. Tahniah kepada Lucky kerana memenangi Gamepad GameSir G3s.

gamesir-g3s-pemenang

GameSir G3s Bluetooth Gamepad

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Charnita telah menjadi Penulis Bebas & Blogger Profesional sejak 2008. Sebagai pengguna awal, dia suka mencuba apl dan perkhidmatan baharu. Sebagai pengguna Windows, Mac, Linux dan iOS, dia sangat menyukai teknologi bleeding edge. Anda boleh berhubung dengannya di Facebook, Twitter, Google+ dan LinkedIn.

Cuba menggunakannya dalam mod FPV dengan dron Parrott Bebop, kehilangan semua kawalan apabila saya masuk ke mod FV pada Samsung saya, berfungsi dengan baik sebelum masuk ke PFV.

Hai! Bolehkah anda mengesahkan gamepad ini berfungsi pada PS3 tanpa penerima usb dimasukkan, sama seperti yang asal?

Atau adakah dongle perlu sentiasa dimasukkan pada salah satu port USB PS3?

Terima kasih terlebih dahulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *