Semakan Aktif Samsung Galaxy S7

The Samsung Galaxy S7 Active ialah telefon keempat dalam talian Aktif Samsung. Ia membawa lapisan keliatan tambahan kepada Samsung Galaxy S7, tetapi pada tahun ini perbezaan antara kedua-duanya adalah lebih kecil berbanding sebelum ini. Apabila model biasa sudah kalis air, apa lagi yang boleh ditawarkan oleh Active? Mari kita ketahui.

s7 edge aktif

Kajian ini akan memfokuskan pada elemen Galaxy S7 Active yang membezakannya daripada Galaxy S7 biasa. Untuk maklumat tentang kamera, prestasi dan perisian, baca kami ulasan penuh mendalam tentang Galaxy S7. Juga, baca Petua & Trik untuk Galaxy S7 Active. Terdapat hanya beberapa perbezaan nyata antara kedua-dua telefon.

Paparan “tahan pecah”.

Butang pintasan di sebelah

Bateri 4,000 mAh yang lebih besar

$100 lagi dan hanya pada AT&T

Baca perbandingan penuh kami, termasuk Samsung Galaxy S7 Edgeuntuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perbezaan antara peranti ini.

Galaxy S7 Aktif 2

Galaxy S7 Active tidak kelihatan seperti Galaxy S7, tetapi asas asasnya adalah sama. Kedua-duanya mempunyai pemproses Snapdragon 820, paparan 2K Super AMOLED 5.1 inci, kamera 12MP, RAM 4GB dan TouchWiz berdasarkan Android Marshmallow. Anda mendapat pengalaman Galaxy S7 yang sama tetapi dalam cangkang yang lebih lasak. Kami akan membincangkan perbezaan perkakasan dengan lebih terperinci di bawah.

Reka bentuk adalah di mana S7 Active menjadi peranti yang jauh berbeza. Di mana Galaxy S7 adalah elegan dan halus, Active adalah kasar dan industri. Ia adalah rupa yang berbeza untuk pasaran yang sama sekali berbeza. Atas sebab itu, sukar untuk mengatakan Aktif adalah “lebih hodoh” daripada Galaxy S7. Reka bentuk mempunyai tujuan yang berbeza.

Aktif diperbuat daripada gabungan logam, plastik dan getah. Bahagian tepinya mengekalkan logam dari Galaxy S7, tetapi bahagian belakang dan penjuru ditutup dengan plastik keras dan getah yang mencengkam. Sesetengah orang akan mengatakan bahan-bahan itu “tidak premium,” tetapi ia terasa hebat di tangan. Pada Aktif, anda tidak mendapat rasa berminyak (atau cap jari) daripada kaca pada Galaxy S7 biasa.

kunci aktif galaxy s7

Telefon Samsung semuanya mempunyai butang yang sama di tempat yang sama. Aktif kebanyakannya mengikuti tradisi. Butang Terkini, Laman Utama dan Kembali berada dalam susunan yang sama, tetapi ketiga-tiganya adalah butang fizikal. Kuasa berada di sebelah kanan, kelantangan di sebelah kiri, betul-betul di bawah “Kunci Aktif” khas. Kunci Aktif boleh digunakan untuk melancarkan apl dengan cepat. Ia kebanyakannya berguna untuk melancarkan kamera, tetapi kerana mengetik dua kali butang Laman Utama boleh melakukan perkara yang sama, ia terasa agak berlebihan.

Secara keseluruhan, walaupun bukan telefon yang paling bergaya, terdapat banyak perkara yang disukai tentang reka bentuk Active. Dan anda tidak perlu risau tentang meletakkannya dalam kes. Ia sudah ada dalam satu.

galaxy s7 batu aktif

Titik jualan besar untuk Galaxy S7 Active ialah ketahanan dan “kekerasan.” Ia dipasarkan sebagai “peranti Galaxy paling sukar pernah.” Ia tidak dinafikan adalah peranti Galaxy yang paling sukar, tetapi itu bukan satu persaingan. Persoalan sebenar ialah sejauh mana ia sukar berbanding telefon lasak yang lain?

Sebagai permulaan, mari kita bincangkan tentang apa yang ada pada Active dari segi ciri lasak. Sama seperti Galaxy S7, Aktif diperakui IP68. Itulah rating tertinggi yang boleh anda miliki untuk rintangan air dan habuk. Ia boleh direndam dalam 3 kaki air sehingga 30 minit, tetapi saya tidak akan mengesyorkan melakukannya hanya untuk keseronokan. Tumpahan dan percikan juga tidak akan menjadi masalah.

Aktif juga diperakui MIL-STD-810G. Ini adalah pensijilan yang cukup serius yang digunakan oleh Jabatan Pertahanan Amerika Syarikat. Ringkasnya, Aktif dilindungi daripada garam, habuk, kelembapan, hujan, getaran, sinaran suria, pengangkutan dan kejutan haba. Kebanyakan orang tidak akan berada dalam situasi yang melampau itu.

Galaxy S7 Aktif 4

Di mana Active jatuh pendek dibandingkan dengan telefon “keras” lain. Telefon seperti Kyocera Brigadier boleh menahan jumlah kerosakan yang tidak masuk akal. Saya tidak akan berasa yakin untuk meletakkan Aktif melalui ujian yang sama ini, tetapi saya melakukan beberapa ujian ketahanan.

Saya menjalankan Active melalui satu siri ujian ketahanan “dunia nyata”. Saya menjatuhkan telefon pada kerikil, tanah dan simen. Oleh kerana ia kotor selepas ujian itu, saya menyemburkannya dengan hos dan meletakkannya di bawah air yang mengalir dari paip. Tiada calar, rekahan atau tanda haus selepas ujian, dan semuanya terus berfungsi dengan baik.

s7 edge aktif 3

Kami menyebut bahawa Galaxy S7 Active mempunyai paparan 2K Super AMOLED 5.1 inci yang sama seperti Galaxy S7, dan ia kelihatan sama cantik. Warna terang, terang dan tepu. Hitam sangat dalam dan bagus untuk tontonan waktu malam. Itulah yang kami jangkakan daripada paparan Samsung. Walau bagaimanapun, paparan Active mempunyai keupayaan istimewa yang anda tidak akan dapati pada Galaxy S7 biasa: rintangan pecah.

Samsung telah sangat jelas tentang memanggilnya hancur-tahantidak berkecai-bukti. Ini tidak sama dengan paparan yang hampir tidak dapat dikalahkan pada Motorola DROID Turbo 2. Paparan Active boleh menahan “jaring labah-labah” yang kadangkala berlaku, yang pada asasnya merosakkan keseluruhan paparan. Sebaliknya, retakan diasingkan dan dihalang daripada merebak.

Rintangan pecah adalah ciri yang bagus, tetapi apabila terdapat telefon tidak “aktif” di luar sana dengan paparan kalis pecah, ia pasti bagus untuk melihat Samsung berusaha lebih keras. Paparan kekal sebagai titik lemah dalam ketahanan, tetapi ia masih merupakan peningkatan berbanding kebanyakan telefon perdana.

s7 edge aktif 4

Perbezaan besar terakhir antara Galaxy S7 Active dan Galaxy S7 ialah bateri The Active mempunyai bateri 4,000 mAh yang hebat. Itu adalah 1,000 lebih daripada Galaxy S7 dan 400 lebih daripada Samsung Galaxy S7 Edge. Gabungkan bateri besar itu dengan paparan 5.1 inci yang agak kecil, dan anda mempunyai hayat bateri yang luar biasa.

Hayat bateri sangat menakjubkan. Saya telah dapat hampir dua hari apabila menggunakan kebanyakan WiFi. Kebanyakan orang tidak akan dapat membunuh telefon ini dalam satu hari, walaupun mereka menstrim video dan bermain permainan. Mudah untuk meregangkan bateri untuk bertahan tiga hingga empat hari jika anda berhati-hati. Itu masalah besar jika anda menggunakan telefon untuk perjalanan perkhemahan dan pengembaraan luar grid yang lain.

Apabila anda perlu mengecas telefon secara tidak dapat dielakkan, ia menyokong Pengecasan Pantas, yang berfungsi dengan baik. Anda juga boleh menggunakan pengecasan tanpa wayar. Dan Samsung belum bertukar kepada USB Type-C lagi, jadi semua kabel lama anda masih serasi.

Galaxy S7 Aktif 6

Galaxy S7 Active ialah telefon yang cuba hidup dalam dua dunia. Telefon biasa “lasak” kurang berkuasa dan menawarkan pengalaman pengguna yang lemah. The Active cuba merapatkan jurang antara telefon lasak dan telefon perdana. Ia melakukan kerja yang baik untuk itu. Anda tidak akan menemui telefon lasak lain dengan spesifikasi tinggi yang sama.

Banyak telefon lasak benar-benar tidak berguna untuk menjadi telefon yang bagus. Aktif ialah pilihan yang bagus jika anda mahukan sesuatu yang akan bertahan dalam kehidupan lasak anda, tetapi masih boleh mengambil gambar yang bagus dan tidak akan membuatkan anda menarik rambut anda. Ia adalah telefon lasak untuk orang yang masih mahukan telefon yang hebat.

Orang tersebut lebih suka AT&T kerana di situlah satu-satunya tempat anda boleh membeli Active. Ia juga berharga $100 lebih daripada Galaxy S7 biasa. Bateri yang lebih besar sahaja bernilai $100 tambahan, tetapi ia tidak berbaloi untuk beralih kepada AT&T. Aktif ialah contoh sempurna peranti hebat yang dihalang oleh eksklusiviti pembawa. Tetapi jika anda menggunakan AT&T, dan anda memerlukan sesuatu yang lebih sukar, tiada sebab untuk mengelakkan Galaxy S7 Active.

Reka bentuk & kualiti binaan tahan lama

Paparan tahan pecah

Hayat bateri yang sangat baik

Masih Galaxy S7

Hanya tersedia di AT&T

Mahal

Kualiti pembesar suara yang teruk

Galaxy S7 Active ialah perkara paling hampir yang anda boleh dapatkan dengan telefon yang benar-benar lasak dengan spesifikasi unggulan mewah. Pada yang paling teruk, Aktif masih hanya Galaxy S7. Tetapi pada yang terbaik, ia adalah sesuatu yang lebih sedikit.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *