Sejarah Fail akan dialih keluar dengan Kemas Kini Windows 10 Fall Creators

Microsoft sedang melancarkan kemas kini utama untuk aplikasi UWP OneNote untuk Windows 10 dan Windows 10 Mobile. Kemas kini sedang dilancarkan kepada Insiders in the Fast Ring. Apl telah terserempak dengan versi baharu17.8269.5756.

Kemas kini datang dengan wajah baharu selain daripada ciri utama baharu yang lain pada aplikasi UWP. Dengan kemas kini terkini syarikat menambah baik susun atur aplikasi yang kini membolehkan pengguna dengan navigasi yang lebih baik dengan pembaca skrin dan papan kekunci.

Apl OneNote kini menyertakan ciri baharu yang kini membolehkan pengguna menyelesaikan konflik halaman dalam buku nota kongsi yang berguna apabila terdapat dua versi berbeza halaman yang sama dalam buku nota.

Pengguna kini boleh memilih untuk menunjukkan pratonton halaman dalam bar navigasi dengan menuju ke Lihat> Anak Tetingkap Navigasi. Aplikasi ini juga kini membolehkan anda menyembunyikan subhalaman dalam buku nota dengan mengklik pada chevron di sebelah halaman utama dalam buku nota. Pilihan ini berguna dalam meningkatkan keterlihatan buku nota yang sesak.

Microsoft juga telah menyepadukan pembantu Tell Me Office ke dalam OneNote yang memberikan pengguna senarai semua perubahan dalam buku nota kongsi. Selain daripada ciri di atas pengguna juga mempunyai pilihan untuk menamakan buku nota dan menukar warna buku nota dengan mana-mana 16 warna pratetap.

Microsoft juga telah menjadikan Multitasking lebih mudah dengan kemas kini terkini. Pengguna perlu pergi ke Lihat tab, pilih Tingkap Baharu, atau gunakan Ctrl+M (untuk PC) untuk membuka tika baharu OneNote. Pengguna kini akan dapat melihat sekumpulan nota pada masa yang sama.

Kemas kini untuk aplikasi OneNote UWP sedang disiarkan dan pengguna boleh memuat turunnya dengan mengklik pautan Gedung Windows di bawah.

Muat turun OneNote untuk Windows 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *