Sebab perniagaan kecil anda perlu mempunyai aplikasi mudah alih – TechRepublic

Pada masa terdapat lebih 120 juta pengguna telefon pintar AS (yang mewakili kira-kira 40 peratus daripada populasi) dan dengan sebanyak 50 peratus daripada semua carian yang berlaku pada peranti mudah alih, perniagaan kecil yang mengabaikan mudah alih meletakkan pertumbuhan masa depan pada risiko. Walau bagaimanapun, pelaburan mudah alih tidak murah.

Apabila perniagaan kecil anda memutuskan sama ada untuk melabur dalam membeli, menyesuaikan atau membangunkan aplikasi mudah alih, pendekatan perniagaan semasa anda, seruan tindak anda, pesaing anda dan mobiliti pasukan anda adalah sebahagian daripada kriteria. Berikut ialah melihat beberapa cara syarikat anda dan pelanggannya mungkin mendapat manfaat daripada aplikasi mudah alih.

Sokongan pelanggan yang baik adalah penting untuk terus mendapat rujukan baharu, dan apl mudah alih ialah saluran yang sangat baik untuk menyampaikan sokongan dengan serta-merta dan cekap. Ia juga merupakan cara terbaik untuk meningkatkan sokongan pelanggan anda dengan memperkenalkan saluran komunikasi dan penghantaran baharu terus daripada apl.

Jika anda ingin mengetahui cara pelanggan menggunakan produk dan perkhidmatan anda dan perkara yang mereka suka (dan mungkin tidak suka) tentang mereka, apl mudah alih boleh menjadi kaedah mudah untuk mengumpul maklumat jenis ini.

Selain itu, dengan apl yang direka bentuk dengan baik, anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang pelanggan anda, daripada lokasi mereka, peranan pekerjaan, umur, had perbelanjaan dan banyak lagi. Data ini mungkin berguna apabila anda menyesuaikan komunikasi dan tawaran yang berpotensi kepada mereka.

Semua ini adalah sebab yang sah untuk melabur dalam aplikasi mudah alih. Apabila anda mula melihat mudah alih sebagai peluang untuk mencipta penyelesaian yang lebih baik untuk pelanggan anda (dan untuk perniagaan anda), maka anda berada di landasan yang betul.

Adakah perniagaan kecil anda mempunyai aplikasi mudah alih (atau aplikasi)? Jika ya, bagaimana ia memberi manfaat kepada perniagaan anda dan pelanggannya? Jika anda tidak komited dengan strategi mudah alih, apakah yang menghalang anda? Beritahu kami dalam perbincangan.

David Gitonga ialah seorang pembaca dan penulis yang gemar dan telah bekerja dengan pelbagai syarikat untuk mereka bentuk, membangun dan menyelenggara laman web mereka. Beliau telah bekerja dengan laman web sebagai ahli strategi pemasaran kandungan dalam talian dalam bidang teknologi, media sosial, reka bentuk dan de…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *