Scott Forstall bercakap tentang iPhone di Muzium Sejarah Komputer

Scott Forstall, ketua pasukan pembangunan perisian untuk iPhone asal dan banyak versi iOS selepas itu, membuat penampilan awam pertamanya dalam 5 tahun untuk bercakap tentang asal usul iPhone. Dalam acara yang dianjurkan oleh Muzium Sejarah Komputer dengan inovator asal iPhone, terdapat banyak pendedahan menarik yang dikongsi oleh orang yang mencipta salah satu produk paling popular dan revolusioner sepanjang zaman. Terdapat banyak perkara yang perlu dipelajari tentang Steve Jobs daripada mereka ini.

Acara itu bermula dengan Hugo Fiennes, Nitin Ganatra dan Scott Herz, bekas pekerja Apple yang bekerja pada iPhone. Mereka berkongsi cerita menarik mereka sendiri semasa mereka bekerja di iPhone.

Temu bual Forstall bermula pada separuh kedua video. Perbincangan bermula dengan minatnya terhadap teater dan dia berkongsi bagaimana dia mendapat peluang untuk menghasilkan Fun Home, sebuah muzikal Broadway. Fun Home kemudiannya dicalonkan untuk 12 anugerah Tony dan memenangi 5 daripada termasuk muzikal terbaik, buku terbaik muzikal dan skor asal terbaik. Scott Forstall juga membuat persamaan antara pemula dan membuat teater: bekerja dengan kreatif, meletakkan wang, usaha dan kehidupan anda di dalamnya dan memaparkannya kepada orang ramai, mengharapkan kejayaan.

Perkara yang mengejutkan yang saya tidak tahu tentang Forstall ialah dia telah menjalani latihan di Microsoft dan boleh menjadi pekerja tetap di sana tetapi dia berakhir di NeXT. Pengalaman temu bualnya adalah dengan Steve Jobs di NeXT dan mereka segera melakukannya.

Scott juga berkongsi asal usul kesukaannya terhadap pengaturcaraan dan komputer, kelas yang dia ambil di universiti, minatnya terhadap reka bentuk dan banyak lagi.

Mengenai hubungannya dengan Steve Jobs, dia berkongsi anekdot tentang bagaimana Steve menyelamatkan nyawanya apabila dia jatuh sakit. Terdapat juga kisah lucu Steve Jobs ‘menipu’ Apple.

Tonton video acara lengkap di bawah. Ia hampir 2 jam panjang tetapi berbaloi. Dapatkan popcorn!

CHM Live | Scott Forstall dan Inovator iPhone Asal

Ahli Sejarah Muzium John Markoff menyederhanakan perbincangan dengan bekas ahli pasukan iPhone Hugo Fiennes, Nitin Ganatra dan Scott Herz, diikuti dengan perbualan dengan Scott Forstall. Hantar soalan anda semasa program langsung dalam komen di bawah.

Dihantar oleh Muzium Sejarah Komputer pada hari Selasa, 20 Jun 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *