Sayak Boral, Pengarang di Make Tech Easier – Halaman 2 daripada 6

Sayak Boral

Sayak Boral ialah seorang penulis teknologi dengan lebih sebelas tahun pengalaman bekerja dalam industri yang berbeza termasuk semikonduktor, IoT, IT perusahaan, OSS/BSS telekomunikasi dan keselamatan rangkaian. Beliau telah menulis untuk MakeTechEasier mengenai pelbagai topik teknikal termasuk Windows, Android, Internet, Panduan Perkakasan, Penyemak Imbas, Alat Perisian dan Ulasan Produk.

Adakah anda ingin tahu sama ada Windows 11 akan dijalankan pada PC anda? Gunakan panduan muktamad ini untuk menyemak keserasian Windows 11 dengan PC dan komputer riba anda.

Adakah anda memerlukan mikrofon yang lebih baik semasa panggilan persidangan anda? Di sini kami menunjukkan kepada anda cara menggunakan telefon pintar anda sebagai mikrofon dalam Windows.

Jika anda telah menggunakan perkhidmatan log masuk tunggal daripada penyedia e-mel utama, berikut ialah beberapa cara untuk mencari semua akaun yang dipautkan ke alamat e-mel anda.

Jika anda baru sahaja mendapat mikrofon baharu yang berkualiti lebih baik untuk digunakan pada komputer anda, ketahui cara menyediakan mikrofon luaran dengan betul dalam Windows 10.

Ia boleh mengecewakan untuk menyelesaikan teka-teki ReCaptcha, terutamanya apabila anda sentiasa salah. Berikut ialah beberapa cara untuk memintas Google ReCAPTCHA.

Ingin memuat turun perisian Windows tanpa virus dan crapware tambahan? Berikut ialah tapak web paling selamat untuk anda memuat turun perisian Windows.

Jika anda melihat mesej “tetapan ini diurus oleh Pentadbir anda”, berikut ialah beberapa kaedah yang boleh anda gunakan untuk membetulkannya.

Windows TerminalcombinesCommand Prompt, PowerShell, Azure Cloud Shell dan WSL menjadi satu. Berikut ialah cara memasang Terminal Windows pada Windows.

Rufus ialah aplikasi percuma dan sumber terbuka untuk mencipta pemacu USB boleh boot. Ketahui cara anda boleh menggunakan Rufus untuk mencipta pemacu kilat boleh boot dalam Windows.

Git Alias ‚Äč‚Äčialah ciri berguna untuk mencipta pintasan bagi arahan Git yang biasa digunakan. Ketahui apa itu alias Git dan cara menambah serta menggunakannya.

Microsoft menyediakan banyak cara untuk anda membuka Pengurus Tugas dalam Windows 10. Semaknya di sini. Sebahagian daripadanya juga digunakan untuk versi Windows yang lebih lama.

Walaupun biasa untuk mempunyai berbilang akaun Gmail, anda boleh mengurus berbilang akaun Gmail dengan mudah di satu tempat. Begini caranya.

Git Bash ialah emulator terminal untuk Windows yang digunakan untuk pengalaman baris arahan Git. Ketahui cara anda boleh memasang Git Bash pada Windows 10.

Alat persidangan video telah meningkat popular akibat wabak itu. Begini cara anda boleh merakam mesyuarat dalam talian walaupun anda bukan hos.

Jika anda telah mencipta pemacu USB boleh boot, anda boleh mengetahui sama ada pemacu USB boleh boot dalam Windows 10 tanpa perlu memulakan semula komputer.

TV anda kadangkala menghadapi isu “tiada isyarat”. Ikuti langkah penyelesaian masalah ini untuk menangani isu tiada isyarat TV tanpa menanggung kos yang terlalu tinggi.

Dalam senarai susun penyemak imbas ringan untuk Windows 10 ini, anda boleh menggunakan kesemuanya sebagai penyemak imbas biasa tanpa mengorbankan fungsi penting.

Kertas dinding 4K yang cantik boleh menghidupkan hari yang membosankan anda. Berikut ialah latar belakang desktop 4K paling hebat yang boleh anda tambahkan pada desktop Windows 10 anda.

Thunderbird membolehkan anda menambah berbilang identiti untuk menghantar e-mel menggunakan alamat e-mel lain. Ketahui cara menambah berbilang identiti dalam Thunderbird.

Adakah gambar momen berharga anda menjadi kabur? Mari lihat cara anda boleh membetulkan gambar kabur pada telefon Android anda.

Terdapat beberapa kedai dalam talian yang serupa dengan Amazon. Berikut adalah beberapa alternatif terbaik untuk Amazon untuk membeli-belah dalam talian.

Satu-satunya cara untuk menangkap setiap kejadian permainan langsung adalah dengan merakam skrin. Berikut ialah kaedah terbaik untuk merakam skrin anda dalam Windows 10.

Berikut ialah beberapa aplikasi penggodaman Android terbaik. Tiada satu pun daripada mereka memerlukan telefon Android anda di-root dan mudah digunakan untuk pemula.

Kami sering menemui tapak web yang memainkan video secara automatik tanpa kebenaran anda. Ketahui cara anda boleh meredamkan tab dalam mana-mana pelayar web.

Focus Assist ialah ciri Windows 10 yang diabaikan yang meningkatkan produktiviti anda dengan mengutamakan pemberitahuan, makluman dan bunyi.

Adalah mungkin untuk memanggil semula e-mel yang dihantar dalam Outlook tetapi hanya jika satu syarat dipenuhi. Ketahui cara anda boleh mengingat semula e-mel dalam klien Outlook anda.

Adakah anda mahu merahsiakan panggilan dan mesej daripada kenalan tertentu? Ketahui cara menyembunyikan panggilan dan teks daripada kenalan tertentu pada Android.

Pelayar UC adalah salah satu pesalah yang paling teruk dalam hal privasi pengguna. Jika anda menghargai privasi anda, berikut ialah alternatif pelayar UC terbaik yang patut anda gunakan.

Kadangkala anda mungkin mahu melihat kata laluan yang anda taip. Kaedah ini membolehkan anda melihat kata laluan ke dalam penyemak imbas anda dan bukannya asterisk.

Windows mempunyai apl pemasa dan penggera yang kukuh, tetapi ia sering diabaikan oleh pengguna. Ketahui cara terbaik untuk menyediakan penggera dalam Windows 10.

Di sini kami menunjukkan kepada anda cara paling mudah untuk menjalankan carian bar sisi untuk Google, Bing, YouTube, Wikipedia dan Twitter, pada Firefox, Chrome dan Edge.

Microsoft telah mengeluarkan alternatif Zoom percuma yang dipanggil “Meet Now,” yang menyokong sehingga 50 pengguna. Begini cara anda boleh mula menggunakan Meet Now.

sfc/scannow ialah utiliti baris perintah yang berguna untuk mengimbas dan membaiki fail sistem yang dilindungi dalam Windows. Ketahui cara memanfaatkannya dengan baik di sini.

Folder WindowsApps dalam Windows 10 tidak boleh diakses secara lalai. Berikut ialah dua kaedah yang boleh anda gunakan untuk mengakses folder WindowsApps.

Anda mungkin menghadapi ralat “Parameter tidak betul” semasa menyambungkan peranti storan ke PC Windows. Inilah cara untuk membetulkannya.

Adakah anda mengetahui semua bahagian dalam PC anda? Glosari istilah perkakasan PC ini membolehkan anda mencari makna yang betul bagi setiap bahagian perkakasan.

Menggunakan alat pengembangan teks ialah cara yang produktif untuk menghantar respons dalam talian. Berikut ialah beberapa alat pengembangan teks terbaik untuk Windows.

Terdapat banyak penyedia perkhidmatan VPN di luar sana, yang menjadikannya sukar untuk memilih satu. Berikut ialah penyedia VPN terbaik dan selamat untuk 2021.

Discord menyediakan cara mudah untuk bersembang dengan rakan anda. Berikut ialah cara anda boleh menyediakan perkongsian skrin pada Discord dari awal.

Jika anda baru mula menggunakan Microsoft Edge, sangat mudah untuk mengimport dan mengeksport penanda halaman daripada pelayar lain. Begini cara melakukannya.

Gmail tidak disertakan dengan banyak pilihan pengisihan. Menggunakan fungsi carian dan penapis, ini menunjukkan cara mengisih Gmail mengikut pengirim, subjek dan banyak lagi. Gmail tidak mempunyai banyak pilihan pengisihan. Menggunakan fungsi carian dan penapis, anda boleh mengisih Gmail mengikut pengirim, subjek dan banyak lagi.

Terdapat banyak cara untuk membetulkan isu but perlahan Windows 10. Kaedah ini akan memberi anda hasil terbaik dalam mempercepatkan permulaan dan mulakan semula.

Terdapat banyak istilah Android yang biasa kepada kita, tetapi kita mungkin tidak mengetahui perkara yang mereka lakukan. Glosari ini menerangkan istilah Android ini.

Jika anda ingin memahami pelbagai jargon rangkaian, berikut ialah glosari istilah rangkaian yang paling penting untuk rujukan anda.

Windows 10 membolehkan anda menyambungkan skrin komputer riba sebagai monitor luaran. Ini berguna apabila anda tidak mempunyai monitor tambahan.

Adakah anda perasan bahawa apl Windows Photos boleh menjadi lambat untuk membuka dan memuatkan fail JPG yang mudah? Berikut ialah beberapa cara anda boleh membetulkan isu tersebut.

Adakah anda kerap menggunakan penanda halaman pelayar untuk menyimpan maklumat penting? Ketahui cara anda boleh mengeksport dan mengimport penanda halaman dalam Google Chrome.

Chkdsk bukan lagi ciri yang diperlukan dalam Windows. Ketahui cara membatalkan operasi chkdsk yang dijadualkan dalam Windows 10.

Ia adalah perkara biasa untuk menghadapi kebocoran memori dalam Windows 10. Ini adalah kaedah terbaik untuk membetulkan penggunaan memori yang tinggi dalam Windows 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *