Satu lagi langkah Microsoft ke arah kehancuran Windows Phone

Awal bulan ini, kebakaran hutan mula membakar negeri California, Amerika Syarikat yang mengakibatkan kemusnahan 5,700 bangunan dan membunuh sekurang-kurangnya 42 orang. Kini khabar angin mendakwa bahawa ikon Windows XP ‘Hill’ terbakar dalam kebakaran hutan California Utara.

Windows XP ‘Hill’ sebenarnya adalah kertas dinding latar belakang desktop. Dipanggil Bliss, ia adalah nama kertas dinding lalai yang digunakan dalam sistem pengendalian Windows XP, gambar bukit hijau dan langit biru (ingat?).

Imej tular menunjukkan Windows XP Hill terbakar, bagaimanapun, ia sebenarnya tidak terbakar dalam kebakaran North Bay. Imej itu juga viral di Twitter dengan 8,000 tweet semula ditambah dan ia masih mendapat perhatian.

Kebakaran Tubbs mendedahkan pada masa ini tiada kebakaran aktif di Sonoma County, mengesahkan bahawa imej virus itu adalah lemak besar, pembohongan. Juga, pada peta, dapat dilihat bahawa api sebenarnya tidak pernah melanda Bukit. Adalah selamat untuk mengandaikan bahawa tiada apa-apa yang berlaku kepada Bliss dan ia masih indah seperti dahulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *