Sandaran CloudBerry untuk Mac

Salah satu perkara yang perlu saya laksanakan secara agama ialah membuat sandaran data Mac saya yang berharga dari semasa ke semasa. Dengan beberapa perkhidmatan awan tersedia, menyediakan perlindungan yang diperlukan untuk fail peribadi saya tidak pernah menjadi masalah. Walau bagaimanapun, saya mahu mempunyai lebih kawalan ke atas kos storan, membuat sandaran fail besar dengan cepat dan menyimpan tab pada sandaran dengan lebih selesa.

saya terserempak “Sandaran CloudBerry” baru-baru ini. Selain daripada menampilkan semua ciri yang diperlukan untuk membuat penyimpanan fail cepat, selamat dan mudah, ia membolehkan untuk membuat sandaran fail ke perkhidmatan awan pilihan anda. Sebagai contoh, anda boleh membuat sandaran fail anda ke Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud dan banyak perkhidmatan storan awan yang lain. Apakah ciri penting lain CloudBerry Backup? Baca terus untuk mengetahui…

Berdasarkan keperluan anda, anda boleh membuat jadual sandaran yang mudah untuk fail dan folder anda. Ia bukan sahaja akan memudahkan tugas anda tetapi juga menghilangkan banyak tekanan.

Anda akan menyediakan pemberitahuan e-mel untuk menjejaki sandaran anda dan menyemak pelan pemulihan dengan mudah. Lebih baik lagi, Perisian membolehkan anda membuat sandaran lokasi rangkaian termasuk pemacu yang dipetakan, peranti NAS, perkongsian rangkaian dsb.

Sebaik sahaja anda telah menyimpan sepenuhnya semua fail anda, anda boleh membuat sandaran hanya fail baharu dan diubah suai. Ia akan menjimatkan banyak masa anda dan memudahkan proses membuat sandaran data penting anda.

Terdapat pelbagai perkhidmatan storan awan seperti Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud untuk dipilih. Ketersediaan berbilang pilihan storan awan merupakan satu lagi ciri penting aplikasi ini.

Sekiranya anda tidak mahu menyimpan semua fail anda, anda mempunyai pilihan untuk membuat sandaran setempat dan kemudian menyimpan hanya fail yang dipilih.

Ciri penting lain yang telah menarik perhatian saya tentang aplikasi ini ialah keupayaan untuk memampatkan data. Fail yang dimampatkan disandarkan dengan lebih lancar tanpa meletakkan banyak tekanan pada internet dan bateri komputer anda. Ia boleh membantu dalam mengurangkan kos penyimpanan anda.

Jadi jika anda perlu membuat sandaran fail yang besar, ia tidak akan tersekat di tengah-tengah atau mengambil banyak masa.

CloudBerry membolehkan anda menyediakan pengekalan yang melaluinya data lapuk dipadamkan secara automatik daripada storan anda. Ia sangat membantu dalam mengalih keluar data yang berlebihan dan memastikan had storan terkawal. Lebih penting lagi, anda tidak perlu membuang banyak masa berharga anda untuk mengetahui fail yang anda tidak perlukan lagi.

Sebagai pengguna, saya mendapati dasar pengekalan agak berfaedah. Ini adalah cara yang baik untuk menyimpan hanya data yang sah dan membersihkan dokumen yang tidak diperlukan.

Dengan penyulitan AES sehingga 256-bit, perisian ini memberikan sandaran anda perlindungan yang diperlukan untuk kekal selamat. Data yang anda hantar ke awan dilindungi dengan protokol SSL semasa proses peralihan. Bagi menyediakan keselamatan kepada data anda, anda boleh mempercayainya sepenuhnya.

CloudBerry serasi bukan sahaja dengan Mac tetapi juga dengan Windows dan Linux. Ia boleh didapati dalam dua versi iaitu versi percuma dan pro. Versi percuma disertakan dengan beberapa ciri penting seperti dasar pengekalan dan penjadual fleksibel yang tersedia dalam versi premium.

Versi pro perisian tersedia dengan harga $29.99 untuk satu lesen. Ia datang dengan ciri mampatan dan penyulitan.

Muat turun CloudBerry

Garisan bawah

CloudBerry Backup adalah tawaran sebenar untuk mereka yang ingin memudahkan tugas membuat sandaran data. Ciri seperti pilihan untuk memilih daripada beberapa perkhidmatan storan awan, dasar pengekalan dan penyulitan AES 256-bit menjadikannya pilihan yang layak.

Sama ada ia menyimpan data dengan selamat atau memulihkannya dengan lebih selesa, apl itu telah menandakan semua kotak. Lebih penting lagi, menyandarkan fail yang besar itu bukan lagi tugas yang sukar kerana ciri pemampatan. Terima kasih kepada ciri unggulnya, ia merupakan alternatif terbaik untuk Arq Backup.

Apakah pendapat anda tentang CloudBerry? Cuba versi percuma apl dan beritahu kami maklum balas anda dalam ulasan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *