Samsung mungkin tidak lama lagi membuat debut telefon boleh gulungnya sendiri

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Selepas peranti boleh lipat, nampaknya industri telefon pintar bergerak perlahan-lahan ke arah panel boleh lipat. TCL menetapkan bola bergolek dengan hibrid tablet telefon boleh gulungnya tahun lepas (walaupun ia tidak pernah sampai ke tangan pengguna) dan mempamerkan satu lagi konsep di CES 2021. LG juga berjanji untuk melancarkan peranti Project Explorernya sendiri dengan paparan gelongsor, dan Oppo juga telah mempamerkan versinya sendiri juga. Kini nampaknya Samsung akan menjadi lebih pantas, kerana eksekutif kanan Samsung Display telah mengesahkan bahawa gergasi elektronik Korea Selatan itu sedang mengusahakan panel boleh luncur dan boleh gulung.

Kami akan mempromosikan pengembangan pasaran kami untuk paparan boleh lipat. Sementara itu, kami juga akan mengukuhkan kehadiran kami dalam pasaran paparan kepada faktor bentuk yang inovatif seperti paparan boleh gulung dan boleh luncur,” KwonYoung Choi, Naib Presiden Kanan Samsung Display, berkata semasa panggilan pendapatan syarikat baru-baru ini. “Syarikat akan mengukuhkan lagi kepimpinannya dalam pasaran OLED dan mempelbagaikan aplikasi merentasi PC nota, tablet dan automotif,” syarikat itu menulis dalam pengumuman panggilan pendapatan Q4 2020.

Kini, perlu diperhatikan di sini bahawa eksekutif Samsung tidak menyebut sama ada panel paparan boleh gulung dan boleh luncur ini akan digunakan untuk telefon pintar atau produk skrin besar seperti TV. Tetapi memandangkan hakikat bahawa telefon boleh gulung daripada pelbagai jenama sudah dalam perancangan dan visi itu sangat boleh dicapai sebagai peranti pasaran besar-besaran, Samsung pastinya tidak mahu ketinggalan.

Selain itu, TV dengan paparan boleh gulung mempunyai daya tarikan pasaran massa yang jauh lebih rendah dan disertakan dengan tanda harga yang keterlaluan. Ambil sahaja contoh TV roll-up LG yang berharga sekitar $60,000. Samsung sudah pun menjadi peneraju pasaran dalam hal telefon boleh lipat, dan pada masa ini, telefon boleh gulung dan boleh luncur kelihatan seperti peluang yang sesuai untuk Samsung melenturkan otot inovasi perkakasannya dan mendahului awal dalam segmen yang baru muncul.

Sumber Android Authority

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *