Samsung Galaxy Z Fold 3 lwn Samsung Galaxy S21 Ultra

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

Samsung Galaxy Z Fold 3 lwn Galaxy S21 Ultra

Samsung telah memperkenalkan duo perdana boleh lipat baharu iaitu Samsung Galaxy Z Flip 3 5G dan Galaxy Z Fold 3 5G. Artikel ini akan membandingkan Galaxy Z Fold 3 vs Galaxy S21 Ultra dan melihat yang mana antara ini mungkin pilihan yang lebih baik untuk anda tingkatkan. Untuk membantu anda membuat keputusan yang terbaik, kami juga telah mengumpulkan beberapa kes Z Fold 3 terbaik dan beberapa tawaran Galaxy Z Fold 3 terbaik yang boleh kami temui hari ini.

Pada acara Galaxy Unpacked, Samsung turut mengeluarkan siri Samsung Galaxy Watch 4 yang serba baharu dan fon telinga wayarles generasi baharu, Galaxy Buds2. Semua peranti kini tersedia untuk prapesanan, dan terdapat beberapa faedah tambahan yang tersedia, apatah lagi nilai tukar beli yang hebat dan faedah lain.

  Sokongan IPX8S Pen Fold Edition/S Pen Pro

  Reka bentuk kedua-dua peranti adalah jauh berbeza. Satu boleh lipat, manakala satu lagi duduk rata dan tidak boleh dibuka. Persoalannya, yang manakah peranti ini lebih baik untuk anda. Jika anda sentiasa mahukan tablet mudah alih, anda secara teknikal boleh mengambil Galaxy S21 Ultra dan menggunakannya seperti itu. Lagipun, ia juga menyokong S Pen, dan ia mempunyai skrin besar pada 6.8-inci. Sebaliknya, jika anda sentiasa mahukan tablet yang lebih mudah alih dan skrin yang lebih besar, Galaxy Z Fold 3 menawarkannya dalam faktor bentuk yang padat.

  Galaxy Z Fold 3 lebih tinggi dan berat lebih daripada Galaxy S21 Ultra, walaupun ia hanya berukuran lebih kurang 50 gram. Paparan luar Fold 3 masih sangat sempit, yang boleh menjadikan video dan kandungan lain kelihatan agak ganjil pada mulanya, dan ia pastinya mengambil sedikit masa untuk membiasakan diri. S21 Ultra menawarkan nisbah aspek telefon pintar standard, yang telah kami biasakan selama ini. Apabila Z Fold 3 dilipat, ia boleh menjadi sangat tebal, berukuran 16mm, manakala S21 Ultra sentiasa berukuran 8.9mm, melainkan anda meletakkan sarung padanya. Walaupun begitu, ia akan menjadi lebih kurang dan jauh lebih selesa untuk dipegang dan dibawa sepanjang hari di dalam poket anda. Ia bukan isu utama, tetapi anda harus mengingatinya kerana anda mungkin perlu mengubah beberapa tabiat.

  Samsung Galaxy Z Fold 3 ialah peranti pertama yang mendapat pensijilan IP, dan pensijilan IPX8nya, bermakna ia boleh menahan percikan air, jadi menggunakannya dalam keadaan hujan adalah baik. Jika anda mahukan lebih ketenangan fikiran dan sekali-sekala bawa telefon anda ke pantai atau tempat yang mempunyai banyak pasir, Galaxy S21 Ultra menawarkan lebih perlindungan dalam setiap senario. Kami perlu memberi amaran kepada anda bahawa teknologi tidak sepadan dengan air dan habuk, dan anda harus sentiasa mengelakkannya untuk mengelakkan kerosakan alat mahal anda. Kemalangan memang berlaku, dan sangat bagus untuk mengetahui bahawa kedua-dua peranti menawarkan beberapa bentuk perlindungan.

  Samsung juga telah mengumumkan bahawa Edisi Thom Browne Galaxy Z Fold 3 dan S Pen Pro akan datang pada akhir September, jadi jika itu adalah sesuatu yang anda minati, ia patut diberi perhatian kerana Galaxy S21 Ultra tidak menawarkan edisi istimewa itu .

  20210809_Samsung_11807171920px

  Kedua-dua Galaxy Z Fold 3 dan Galaxy S21 Ultra dilengkapi dengan cipset yang sama di AS, sekurang-kurangnya. Kedua-dua peranti dikuasakan oleh cipset Snapdragon 888 Qualcomm dan berprestasi serupa. Ia kini merupakan salah satu daripada chipset paling premium di pasaran. Ia menawarkan kecekapan kuasa dan kuasa yang anda perlukan untuk bermain permainan intensif grafik dan menyelesaikan tugas dengan cepat dan tanpa kerumitan.

  Kedua-dua peranti harus sangat serupa untuk tugasan harian dan menawarkan prestasi, kualiti dan pengalaman pengguna yang sama. Perbezaan utama ialah pada Galaxy Z Fold 3, anda akan berinteraksi dengan paparan luar 6.2 inci pada kebanyakan masa untuk membuat panggilan, melihat kalendar dan melakukan tugas yang lebih kecil dan lebih pantas. Pada Galaxy S21 Ultra, anda hanya akan berinteraksi dengan paparan utama, yang lebih besar pada 6.8-inci dan menawarkan lebih banyak ruang untuk menulis dan menggunakan kandungan.

  Produktiviti adalah tempat Galaxy Z Fold 3 cemerlang, dan anda boleh melihat perbezaan utama. Oleh kerana paparan yang lebih besar, ramai orang menjelaskan bahawa ia telah menjadi peranti pilihan mereka. Ramai orang juga telah menggantikan, atau menjual iPad dan tablet mereka sejak Fold menawarkan pengalaman menonton yang lebih selesa untuk membaca buku, melakukan kerja dan menggunakan kebanyakan kandungan mereka. Ini sangat khusus orang, dan ia bergantung pada cara anda menggunakan peranti anda setiap hari. Anda juga boleh menggunakan telefon boleh lipat anda secara berbeza daripada telefon standard kerana ia menawarkan lebih fleksibiliti untuk menyelesaikan kerja dan menikmati kandungan semasa dalam perjalanan.

  GALAXY S21 ULTRA POCKETNOW

  Kamera pada Galaxy S21 Ultra dianggap antara yang terbaik pada tahun 2021. Ia mempunyai penderia utama 108MP dengan autofokus Laser dan Penstabilan Imej Optik (OIS). Terdapat juga telefoto periskop 10MP dengan zum optik 10x, telefoto 10MP dengan zum optik 3x dan sensor ultralebar 12MP. Kamera selfie ialah sensor 40MP.

  Galaxy Z Fold 3 menampilkan persediaan kamera yang sama seperti Galaxy Z Fold 2 dari 2020. Ia mempunyai penderia utama 12MP dengan Dual Pixel Autofocus dan OIS. Terdapat kamera telefoto 12MP dengan zum optik 2x dan sensor ultralebar 12MP. Melihat kepada spesifikasi, jelas bahawa Galaxy S21 Ultra menawarkan lebih banyak penderia dan ciri kamera untuk mengambil imej yang lebih menakjubkan. Galaxy Z Fold 3 masih hebat, dan ia akan merakam semua momen anda dan membolehkan anda mengambil imej yang hebat pada siang dan malam, tetapi jangan harap ia akan menarik nafas anda sebanyak yang Galaxy S21 Ultra boleh. Kedua-dua peranti ditujukan kepada pengguna yang berbeza, dan jika anda mencari pengalaman fotografi terbaik mutlak, Galaxy S21 Ultra menawarkan lebih banyak ciri dan kualiti yang lebih baik secara keseluruhan.

  Sebelum anda meneruskan dan membuat prapesan Galaxy Z Fold 3, anda harus bertanya kepada diri sendiri sama ada anda memerlukan skrin yang lebih besar dan fikirkan untuk kegunaannya. Galaxy Z Fold 3 ialah rakan pembaca eBook yang sangat baik, pusat hiburan yang menawarkan filem pada skrin yang lebih besar dan permainan. Walau bagaimanapun, katakan anda hanya merancang untuk menggunakannya untuk media sosial, melayari web dan menghantar e-mel sepanjang hari. Dalam kes itu, anda mungkin lebih baik menggunakan peranti yang lebih kecil, nipis dan secara keseluruhan lebih selesa, seperti Galaxy S21 Ultra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *