Samsung Galaxy S6 mungkin tidak menggunakan Snapdragon 810 kerana terlalu panas, rintangan air juga di udara

Bercakap tentang Samsung Galaxy S6 di AndroidForums.com!

Imej-imej yang didakwa-Samsung-Galaxy-S6-bocor

Khabar angin yang tidak menyenangkan untuk Samsung Galaxy S6 terus bergolak. Yang terbaru, laporan daripada Bloomberg, memberitahu kita bahawa kita tidak seharusnya mengharapkan Samsung akan menggunakan cipset Qualcomm Snapdragon 810 yang super-hyped, yang kini berada di bahagian paling atas tiang totem pembuat chipset.

Mengapa tidak, anda bertanya? Nah, nampaknya terdapat kebimbangan mengenai chipset terlalu panas semasa ujian unit. Malangnya laporan itu tidak menyatakan sama ada Samsung percaya kepanasan melampau itu disebabkan reka bentuk telefon atau kerosakan pada set cip itu sendiri. Sama ada cara, itu adalah masalah yang mereka tidak mahu tangani sebaik sahaja telefon keluar dari runcit.

Sekiranya Samsung akhirnya memutuskan untuk meninggalkan barangan Qualcomm, mereka mungkin akan melihat kepada barisan cipset Exynos mereka sendiri untuk kuasa pemprosesan. Cip mereka tidak buruk — sebenarnya, ia adalah yang terbaik — tetapi Samsung mungkin lebih suka menggunakan silikon Qualcomm kerana kecekapan cip LTE mereka. Kami juga membayangkan mereka menjimatkan sedikit wang apabila menyumber luar untuk chipset dan bukannya meningkatkan pengeluaran di talian mereka sendiri.

Lebih memburukkan lagi keadaan, akhbar Korea melaporkan bahawa Samsung juga tidak akan dapat memberikan pensijilan IP67 pada peranti itu, yang akan memperakuinya sebagai kalis habuk dan kalis air. Ia pasti mengecewakan selepas melihat ciri yang terdapat dalam Samsung Galaxy S5.

Logo air Samsung Galaxy S5 wm DSC05776

Semua ini menyertai senarai perubahan malang yang sudah cukup besar yang dikhabarkan akan dibuat oleh Samsung terhadap reka bentuk mereka yang cuba dan benar. Laporan awal minggu ini mencadangkan Samsung akan cuba menghapuskan bateri yang boleh diganti pengguna berkat kemasukan kaca di bahagian belakang peranti.

Kita semua meminta barisan Samsung Galaxy S yang kelihatan lebih baik, tetapi nampaknya lebih banyak fungsi perlu dikorbankan demi kecantikan. Kita perlu melihat bagaimana semua ini akhirnya mempengaruhi prestasi jualan Samsung pada tahun akan datang, terutamanya memandangkan tahun sebelumnya mereka tidak boleh dibanggakan.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *