Samsung Galaxy S10+ mengikat kedudukan pertama dalam ujian fotografi telefon pintar DxOMark

Dengan pengenalan Apple iPhone X dan Samsung Galaxy Note9, pengeluar telefon kini mempunyai lesen untuk mengecaj apa sahaja yang mereka mahu dan orang ramai nampaknya akan membayarnya. Terdapat kajian bahawa pengguna bosan dengan harga yang tinggi, tetapi itu tidak menghalang Samsung daripada mengeluarkan dua peranti berharga premium baru baru-baru ini. Samsung Galaxy S10 bermula pada $899, manakala Samsung Galaxy S10 Plus yang lebih besar bermula pada $999. Kedua-dua peranti ini mempunyai varian yang mencecah melebihi $1,000. Malah, “bajet” Samsung Galaxy S10e ialah $750, atau lebih kurang $200 daripada OnePlus 6T.

Semua harga yang tidak masuk akal ini membuatkan saya merindui hari-hari kontrak pembawa dua tahun. Pada masa itu, kami memberikan Verizon, AT&T, T-Mobile atau Sprint $200 kami, bersetuju untuk kekal bersama mereka selama beberapa tahun, dan keluar dari pintu dengan telefon baharu kami. Pada masa itu, ia adalah perkara yang hebat. Sudah tentu, terdapat kelemahan juga. Jika anda memecahkan telefon itu tanpa insurans, anda cukup kacau. Ingin meninggalkan Verizon untuk AT&T? Bayar $350 atau lebih setiap baris.

Tetapi adakah kita berada di tempat yang lebih baik sekarang? Kami masih mempunyai kontrak dua tahun secara de facto melalui pelan pembayaran peralatan, dan T-Mobile malah meregangkannya kepada perjanjian tiga tahun untuk mengunci orang lebih lama. Jika anda ingin menukar pembawa, lebih baik anda membayar telefon anda atau anda bergantung kepada pembawa untuk selebihnya. Apa bezanya dengan situasi yang kita alami dahulu? Dan kini bukannya penalti $350 setiap baris, ia boleh menjadi lebih daripada $1,000, atau apa sahaja yang anda tinggalkan pada perjanjian pembayaran anda untuk peranti itu.

Tidak, saya tidak suka pembawa yang mempunyai kuasa sebanyak yang mereka ada, tetapi saya rindukan hari-hari apabila saya tidak berminat untuk mendapatkan seribu dolar untuk peranti. Sudah tentu, terdapat peranti yang lebih murah dan peranti julat pertengahan dan bajet semakin baik setiap hari. Ia adalah alternatif sebenar untuk membayar harga utama, tetapi saya mahukan yang terbaru dan terbaik. Sungguh memalukan bahawa OEM Android lebih bimbang tentang memerah setiap dolar yang mereka dapat daripada pelanggan mereka kerana mereka meletakkan harga kepada ramai orang daripada pasaran.

Apabila Motorola mengeluarkan telefon jarak pertengahan $500 dalam barisan Moto Z beberapa tahun kebelakangan ini, saya ketawa. saya tertanya-tanya apa yang mereka merokok di sana di Chicago untuk mengenakan harga “hampir perdana” untuk peranti jarak pertengahan. Ternyata Motorola tidak gila, mereka hanya mendahului keluk. Kini dengan $1,000 perdana, separuh kos untuk 90% telefon hampir kelihatan waras. Dan mungkin itulah strategi di sini. Naikkan harga di seluruh papan dan pengguna benar-benar tidak mempunyai pilihan jika mereka mahukan telefon yang akan bertahan beberapa tahun tanpa menjadi kucar-kacir yang mengecewakan.

Dan jangan biarkan saya memulakan kemas kini perisian.

Kami mempunyai beberapa pilihan hebat untuk perdana bajet, tetapi semuanya mempunyai beberapa faktor yang agak mengehadkan. OnePlus ialah salah satu kegemaran semasa saya, dan 6T adalah pilihan saya untuk telefon keseluruhan terbaik 2018. Tetapi mereka masih agak tidak diketahui oleh kebanyakan pelanggan AS dan hanya dijual di kedai melalui T-Mobile. Saya melihat perkara besar pada masa hadapan untuk OnePlus, tetapi sekarang ia masih tidak hampir sama dengan tahap Samsung atau Apple. Huawei View 20 ialah satu lagi pilihan yang hebat tetapi dengan kontroversi di sekitar syarikat induk dan tuduhan mengintip dan pengintipan korporat, hampir semua orang yang saya kenal menjauhi mereka.

Mungkin saya terlalu tua atau terlalu berpegang pada wang saya tetapi saya semakin kecewa dengan keadaan semasa. Melihat ke masa depan, saya tidak fikir ia adalah keluar dari soalan untuk melihat $1,099 atau $1,199 Samsung Galaxy Note 10. Dan sebenarnya, siapa tahu apa yang Apple akan lakukan seterusnya. Apabila kedua-dua syarikat ini berjalan, begitu juga dengan industri yang lain. LG telah menaikkan harganya dan Huawei tidak begitu jauh ketinggalan, jika ada.

Jadi, soalan saya kepada anda, pembaca yang budiman, bilakah ia berhenti? Berapa banyak yang anda sanggup bayar untuk peranti perdana? $1,000? $1,250? $1,500? Dengarkan dalam ulasan, kami ingin mendengar apa yang anda ingin katakan.

Dan pergi dari rumput saya.

| | | Google.com Bocor, 2007-2021

/*# sourceURL=/css/ampshared.css*/

DxOMark menggunakan Galaxy S10+ dalam ujiannya, tetapi S10 mempunyai modul tiga kamera yang sama, jadi skor itu diwarisi. Peranti itu mencapai skor 109, yang mungkin diakui oleh sesetengah pembaca sebagai skor yang sama dengan Huawei Mate 20 Pro telah diberikan, yang dipuji secara meluas sebagai kamera terbaik pada Android. S10 bukan sahaja sepadan dengan Mate 20 Pro dalam prestasi kamera, tetapi S10+ mencapai prestasi kamera swafoto menghadap hadapan yang lebih baik. S10 biasa akan berbeza di sini kerana S10+ mempunyai dua kamera menghadap ke hadapan. Skor 96 yang dihasilkan oleh S10+ mengatasi 92 daripada Piksel 3 dan Nota 9 untuk memberi gambaran tentang perspektif perbandingan.

Penanda aras pergi ke dalam terperinci menganalisis gambar yang dihasilkan oleh S10+, tetapi secara ringkasnya, anda boleh mengharapkan julat dinamik yang luas, pendedahan yang baik dan beberapa simulasi bokeh yang sangat baik. Setakat video, S10+ mempunyai penstabilan imej yang sangat baik dan pembingkaian yang lancar tetapi nampaknya memerlukan ketajaman.

Satu perkara yang pasti, jika anda mementingkan fotografi mudah alih, maka Galaxy S10 dan S10+ adalah yang terbaik dalam kelasnya.

Sumber: DxOMark Melalui: GSMArena

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *