Ryan Kinder Mempunyai ‘Room To Dream’ Selepas Meninggalkan Tawaran Label Utama – swiftheadline

Ryan Kinder memperkenalkan dirinya sebagai artis dengan syaratnya sendiri dengan album sulung Ruang untuk Mimpi, keluar hari jumaat. Projek yang dibiayai sendiri akan dikeluarkan secara bebas melalui Kinder’s Crimson Garden Records.

Pelbagai pengaruh orang asli Alabama dipaparkan sepanjang projek. Gabungan rock, pop, country dan blues, Bilik untuk Bermimpi telah Kinder menyelam ke dalam katalognya sebagai seorang penulis untuk mencari lagu yang mempamerkan perkara yang paling dia gemari tentang muzik. 10 lagu projek itu bermula sejak penulis bersama awal Kinder selepas berpindah ke Nashville dari Tuscaloosa, Alabama pada tahun 2011.

“Jika saya berada di label sekarang, mereka tidak akan membenarkan saya membuat album ini,” Kinder memberitahu saya. “Ia terlalu tersebar mengikut genre. Ia bukan penyenaraian lagu biasa untuk album yang sepatutnya dalam genre tertentu. Saya mempunyai keupayaan untuk melakukan apa yang saya mahu lakukan kerana tiada siapa yang memberitahu saya, ‘Tidak boleh melakukan ini, anda tidak akan mendapat pembiayaan kerana kami rasa ia tidak betul.’ Semuanya terletak pada saya, yang hebat.”

LAGI DARI FORBESCanaan Smith Menemui Dirinya Dan ‘Bunyi Negara Tinggi’ Selepas Meninggalkan Tawaran Label Utama

John Mayer mengilhamkan impian awal Kinder untuk menjadi seorang ahli muzik. Kinder teringat mendengar ibunya memainkan album pertama Mayer pada 2001 Bilik untuk Petak semasa percutian keluarga. Tidur di tempat duduk belakang, Kinder bangun dengan lagu “My Stupid Mouth” dan terpikat dengan bunyi itu. Dia tidak lama kemudian mempelajari setiap lagu pada gitar dan mempelajari pengaruh Mayer, termasuk Eric Clapton dan Stevie Ray Vaughan. Kinder menghadiri konsert Clapton dan pengalaman itu mengukuhkan lagi keputusannya untuk meneruskan kerjaya artis.

Kinder mula bermain gig pada hujung minggu sebagai seorang remaja dan pergi ke Nashville setiap minggu di kolej untuk menulis dengan penulis lagu tempatan. Ia terselamat daripada puting beliung yang melanda bandar kolejnya di Tuscaloosa menyebabkan dia berpindah ke Nashville untuk mengejar impiannya sepenuh masa. Juara awal dan rakan usaha sama Kinder’s termasuk penerbit Keith Stegall dan penulis lagu-penerbit Luke Sheets. Kinder menandatangani dengan label bebas yang akhirnya dilipat dan pada 2015 menemui rumah label lain dengan Warner Music Nashville, mengeluarkan single “Tonight” dan “Close,” sebelum akhirnya memutuskan hubungan pada 2018.

LAGI DARI FORBESPitch Music Bertujuan Untuk Membangunkan Dan Menginspirasikan Pemuzik Bercita-cita Tinggi Nashville

Bilik untuk Bermimpi pada mulanya dirancang untuk dikeluarkan tahun lepas sehingga pengurus perniagaan Kinder mencadangkan sebaliknya disebabkan oleh wabak Covid-19. Kini sedang menyiapkan projek untuk pelancaran pada hari Jumaat, Kinder berkata dia gembira dia mendengar nasihat pengurusnya dan pasukan di sekelilingnya pada pelepasan Bilik untuk Bermimpi.

Kinder menyamakan menjadi artis bebas seperti menjalankan perniagaan. Dia berkata dia menghargai tekanan kerana dia percaya pada visi dan hala tuju muziknya. Apabila penyanyi-penulis lagu itu memilih untuk meninggalkan perjanjian label utamanya dengan Warner Music Nashville pada 2018, dia menyedari bahawa dia memegang kerjayanya di tangannya sendiri dan walaupun ia menakutkan pada permulaannya, dia tahu dia harus lebih tegas.

“Ia adalah jaring keselamatan yang mempunyai label itu, ” katanya. “Mereka mempunyai begitu banyak sumber dan anda boleh membelanjakan wang untuk perkara yang anda tidak lakukan sebagai artis bebas. Sebaik sahaja saya meninggalkan sana, ia benar-benar mengubah minda perniagaan saya: Mengapa saya melakukan apa yang saya lakukan? Apakah sebab di sebalik pilihan ini dari segi kewangan? Bolehkah anda mengendalikannya dari segi kewangan? Adakah ia berbaloi dengan apa yang anda akan kehilangan dan adakah ia bergerak ke hadapan?”

LAGI DARI FORBESRobert Earl Keen Membiayai Semula Rumahnya Untuk Memastikan Bandnya Dibayar Dan Diinsuranskan Semasa Covid-19

Dia memetik keputusan pemergiannya kerana beberapa ahli pasukan tidak memahami apa yang dia cuba cipta sebagai artis.

“Saya sampai ke tahap yang saya tahu [the label deal] tidak menuju ke arah yang saya mahu lakukan, dan kita sepatutnya mempunyai perbualan tentang, ‘ini tidak berfungsi lagi,’ yang merupakan perkara yang menakutkan kerana kebanyakan pemuzik membesar mengimpikan perjanjian label utama seperti saya,” dia berkata. “Apabila saya mendapat perjanjian itu, ‘Oh saya berjaya. Saya di sini!’ Dan kemudian anda mengetahui bahawa tidak semuanya adalah cahaya matahari dan bunga aster.”

Kinder boleh mendapatkan semula semua kecuali dua rakaman induknya selepas pemergiannya. Dia mengkreditkan ini kepada hubungan dia dengan bekas ketua labelnya. “Saya menghormatinya, dan saya percaya dia menghormati saya. Dia tahu apa yang saya mahu lakukan, dan dia tidak mahu menghalang saya bergerak ke hadapan dengan kerjaya saya,” kata Kinder. “Dia baik dan cukup baik untuk mengembalikan tuan-tuan itu kepada saya.”

Cacing telinga berat “Blame” memperincikan pelepasan label Kinder. Walaupun dia mengakui lagu itu terdengar seperti mengenai seorang gadis, “Blame” ditulis mengenai hubungan labelnya selepas dia keluar. Sementara itu, album dekat hati “Nothing But Time,” adalah mengenai seorang gadis khususnya isterinya. Lagu itu ditulis tujuh tahun lalu sebelum dia berkahwin. Menyanyi capella pada lagu itu, Kinder menamatkan projek itu dengan penuh pertimbangan. “Saya tidak kaya, saya tidak mempunyai banyak, tetapi saya akan memberikan hati saya dan semua cinta saya,” dia menyanyi.

Tajuk lagu “Room to Dream,” yang Forbes tayangan perdana di atas, berkongsi pandangan Kinder yang menaikkan semangat ke arah mengejar impian seseorang mengikut syarat anda sendiri. Lagu terbaru dalam projek itu, “Room to Dream” telah ditulis pada Januari 2019 bersama Jonathan Singleton. Kolaborator itu bercakap tentang dokumentari Bruce Springsteen yang baru mereka tonton dan teringat The Boss berkata bagaimana dia perlu melarikan diri untuk mempunyai ruang untuk bermimpi.

“Saya rasa Singleton yang berkata, ‘Saya suka idea itu, dia hanya mahukan ruang untuk bermimpi.’ Itulah mentol lampu, ‘Ada gelaran kami,'” kata Kinder. “Saya memberitahunya tentang rekod yang saya buat ini dan apa yang saya mahu lakukan dengannya dan betapa sempurnanya ia sesuai dengan mantra apa yang sepatutnya ada dalam lagu dan dalam keseluruhan album ‘Room to Dream’. [titled] ‘Room to Dream’ kerana saya mempunyai kebolehan untuk bermain apa sahaja yang saya mahu dalam perkara ini.

“Membesar dengan begitu banyak jenis muzik yang berbeza, saya tidak pernah mahu memasukkan diri saya ke dalam satu genre tertentu. Saya suka negara tetapi saya dibesarkan dalam jiwa dan blues dan rakyat dan saya mahu memasukkannya ke dalam album ini. Memang sesuai untuk dipanggil ia ‘Bilik untuk Bermimpi’ kerana ia adalah ruang untuk menjadi saya dan ruang literal untuk bermimpi.”

Baca artikel asal di sini

Penafian tanggungjawab! Swiftheadline ialah agregator automatik di seluruh media global. Semua kandungan boleh didapati secara percuma di Internet. Kami baru saja menyusunnya dalam satu platform untuk tujuan pendidikan sahaja. Dalam setiap kandungan, hiperpautan ke sumber utama ditentukan. Semua tanda dagangan adalah milik pemilik sah mereka, semua bahan kepada pengarangnya. Jika anda pemilik kandungan dan tidak mahu kami menerbitkan bahan anda di tapak web kami, sila hubungi kami melalui emel [email protected]. Kandungan akan dipadamkan dalam masa 24 jam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *