Rujukan “Keluarga Peranti Teras Windows” dikesan dalam Windows 10 SDK terbaharu

Microsoft dilaporkan sedang mengusahakan versi revolusioner Windows 10, dinamakan kod Windows Core OS, yang akan mengambil pendekatan modular untuk pengkomputeran. Windows Core OS sepatutnya menggunakanCShell, antara muka pengguna grafik yang sepenuhnya baharu untuk membolehkan Microsoft menskalakan Windows 10 kepada pelbagai peranti, seperti telefon pintar, tablet dan desktop.

Peminat, pemerhati dan pembangun MicrosoftTero Alhonen baru-baru ini melihat rujukan kepada Windows Core Device Family dalam SDK terbaharu Windows 10. Tero menerangkan bahawa definisi itu baharu dan ia daripada SDK Build 17723.

Istilah ini boleh menjadi rujukan kepada peranti Windows Core OS seperti Microsoft Andromeda dan Surface Hub 2 yang telah lama dikhabarkan.

– Tero Alhonen (@teroalhonen) 31 Julai 2018

Windows Core OS akan bertindak sebagai asas untuk semua lelaran Windows akan datang. Sebagai contoh, Andromeda OS akan menjadi versi yang digunakan dalam peranti mudah alih dan Polaris boleh menjadi yang anda jalankan pada desktop atau komputer riba anda dan ia akan membuang aplikasi desktop tradisional untuk pendekatan modular.

Idea di sebalik Windows Core OS adalah untuk menukar platform Windows Microsoft yang semakin tua menjadi sesuatu yang lebih selamat, kurang intensif sumber dan ia cekap kuasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *