Robert Zak, Pengarang di Make Tech Easier – Halaman 6 daripada 9

Robert Zak

Pengurus Kandungan di Make Tech Easier. Menikmati Android, Windows dan bermain-main dengan emulasi konsol retro ke titik pemecahan.

Ada kalanya anda perlu menghantar mesej kemudian, menjadikan apl penjadualan teks berguna. Ini adalah beberapa apl penjadualan teks terbaik untuk Android.

Penyediaan peranti Bluetooth dalam Windows kadangkala tercetus atau terlepas. Ketahui cara anda boleh menyediakan dan mengurus peranti Bluetooth dengan betul dalam Windows 10.

Kemas kini terbaru Windows 10 datang dengan pilihan untuk menetapkan imej skrin log masuk tersuai. Ketahui cara anda boleh menukar imej skrin log masuk WIndows 10 dengan mudah.

Mengambil gambar agak mudah, tetapi mengatur keadaan kucar-kacir imej bukanlah perkara yang mudah. Nasib baik, anda boleh mendapatkan bantuan luaran untuk menyusun album foto dengan betul pada Android.

Sebab di sebalik pencetak Wi-Fi tidak berfungsi adalah banyak, begitu juga penyelesaiannya. Berikut ialah beberapa kaedah yang boleh anda gunakan untuk membetulkan pencetak Wi-Fi yang tidak berfungsi.

Apakah yang boleh anda lakukan jika anda mempunyai butang rumah rosak pada telefon Android anda? Berikut ialah beberapa apl Android yang boleh anda gunakan untuk menggantikan butang rumah anda yang rosak.

Jika pelayar Firefox anda ketinggalan dan berjalan perlahan, petua ini akan membantu anda!

Anda boleh memasang distro Linux penuh pada peranti Android anda. Kami akan menunjukkan cara memasang Ubuntu pada Android menggunakan aplikasi yang dipanggil Linux Deploy.

Apabila Wi-Fi kami tidak berfungsi, ia boleh berasa seperti kehidupan kita terhenti. Di sini kami telah mengumpulkan beberapa pembetulan untuk isu sambungan Wi-Fi pada Windows 10.

Ada kalanya menu Mula enggan berfungsi dan mempunyai mesej “Ralat Kritikal”. Ketahui cara membetulkan menu Mula tidak berfungsi dalam isu Windows 10.

Ingin meningkatkan keselamatan telefon pintar anda dan membantu memastikan ia dilindungi? Berikut ialah tiga apl tembok api Android terbaik.

Jika anda telah membuat perubahan pada pendaftaran, dan ia membekukan sistem anda, berikut ialah cara anda boleh memulihkan pendaftaran daripada akaun pengguna lain dalam Windows.

Ia bagus untuk mengawal sistem pengendalian Android anda. Ini adalah beberapa kaedah terbaik untuk menghentikan apl Android anda daripada dimulakan secara automatik.

Gmail tidak mempunyai ciri cantum mel secara lalai. Artikel ini menerangkan cara membuat dan menghantar cantuman mel dalam Gmail dengan mudah, menggunakan Dokumen Google dan tambahan.

Terdapat banyak perkara yang perlu difikirkan semasa membeli komputer riba. Teruskan membaca untuk butiran tentang perkara yang perlu anda pertimbangkan semasa membeli komputer riba baharu.

Chromebook ialah pasaran yang sangat pelbagai dan menjadi sangat popular. Ingin membeli satu? Panduan ini akan membantu anda memilih Chromebook yang sesuai untuk anda.

Winamp pernah menjadi raja pemain muzik untuk Windows, tetapi tidak lebih. Berikut ialah senarai pemain muzik percuma kegemaran kami untuk Windows.

Gmail dilengkapi dengan ciri Respons Bertin yang berguna yang boleh anda gunakan dalam autobalas anda.

Terdapat komputer riba yang disediakan untuk setiap bajet. Jika anda ingin membeli komputer riba pada tahun 2018, ini adalah komputer riba terbaik untuk setiap bajet pada tahun 2018.

Jika anda bangun dan mendapati skrin Windows anda terbalik, berikut ialah penyelesaian untuk membetulkan skrin terbalik dalam Windows 10.

Desktop Windows 10 mampu berubah menjadi sesuatu yang berbeza sepenuhnya. Berikut ialah cara memasang tema Windows 10 tersuai dan perkara yang perlu diberi perhatian.

Membilas cache DNS pada Mac adalah semudah menjalankan arahan melalui tetingkap Terminal.

Terdapat banyak sebab yang baik untuk menyekat aplikasi dalam Windows 10. Di sini kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk menyekat aplikasi dalam Windows 10 menggunakan Registry Editor.

Pada satu ketika anda mungkin memadamkan beberapa maklumat secara tidak sengaja pada telefon Android anda. Dengan sandaran Google anda boleh memulihkan tetapan dan data Android dengan mudah.

Menggunakan Android, anda boleh membuat pintasan skrin utama dengan mudah kepada hampir semua perkara pada telefon anda. Ini caranya.

Jika anda mempunyai fail docx, anda tidak memerlukan suite Microsoft Office untuk membukanya.

VLC disertakan dengan apl Android yang menjadikan telefon anda sebagai alat kawalan jauh. Berikut ialah cara menukar telefon Android anda menjadi alat kawalan jauh VLC.

Adakah anda seorang yang 24 jam atau 12 jam? Walau apa pun, anda memerlukan format masa dalam Windows 10 yang sesuai dengan anda.

VLC mempunyai banyak ciri hebat, termasuk keupayaan untuk menukar kod video daripada satu format ke format yang lain.

Walaupun virus dan perisian hasad masih berleluasa pada Android, adakah anda benar-benar memerlukan aplikasi antivirus dalam Android?

Jika anda tertanya-tanya di mana untuk mencari perisian berguna untuk PC Windows anda, ini ialah senarai besar 101 perisian percuma untuk PC berasaskan Windows anda.

Walaupun Microsoft Project sangat berguna, ia boleh menjadi sangat rumit pada masa-masa tertentu. Alternatif ini lebih mudah, dan ia percuma.

Jika anda ingin mengubah suai telefon Android anda untuk warga emas atau cacat penglihatan, ini adalah antara pelancar Android terbaik untuk pengguna warga emas dan cacat penglihatan.

Kodi mungkin perisian paling popular untuk mengurus media, tetapi itu tidak bermakna anda perlu menggunakannya.

Paparan Tugasan yang direka bentuk semula, dikemas kini semasa kemas kini besar Windows pada April, adalah ciri yang telah meningkatkan pengalaman aliran kerja sehari-hari saya dengan ketara. Inilah sebabnya ia sangat bagus.

YouTube sedang melalui beberapa perubahan besar, kemungkinan besar perubahan yang menentukan industri. Artikel ini menerangkan perkara yang anda perlu ketahui tentang YouTube Music dan YouTube Premium.

Overclocking kad grafik anda boleh menjadi prospek yang menakutkan, jadi di sini kami menyediakan panduan asas tentang cara anda boleh overclock kad grafik anda dengan selamat.

Google nampaknya berhasrat untuk menggabungkan pembelajaran mesin melalui setiap aspek ekosistem Androidnya. Berikut ialah ciri-ciri akan datang yang akan memberi kesan nyata kepada penggunaan telefon pintar anda.

Perjalanan sepatutnya menyeronokkan, tetapi bahagian penyediaan adalah sakit kepala yang kita lebih suka tidak perlu berurusan. Nasib baik, kami telah mengumpulkan apl terbaik untuk membantu anda dengan masalah ini.

Sebagai peraturan umum, apa-apa yang menggelarkan dirinya sebagai “Game Booster” tidak akan meningkatkan permainan anda. Jika anda menjalankan Windows, cuba beberapa helah ini untuk benar-benar meningkatkan prestasi permainan anda.

Memandangkan apl Android semakin tersedia untuk digunakan pada Chromebook, anda boleh bermain permainan Android terbaik pada komputer riba ringan Google. Kami telah memilih kegemaran kami yang berfungsi sepenuhnya.

Ciri menu konteks “Buka Dengan” telah menjadi tonggak Windows sejak sekian lama, jadi apabila ia berhenti berfungsi, tiba masanya untuk mengambil tindakan. Berikut ialah pembetulan kami untuk isu “Buka Dengan” tidak berfungsi dalam Windows.

Windows Photo Viewer telah dihapuskan secara berperingkat dalam Windows 10 memihak kepada apl “Foto” yang tidak menentu. Ini akan menunjukkan cara anda boleh mendapatkan Photo Viewer untuk berfungsi dalam Windows 10 dan menetapkannya sebagai apl melihat foto lalai anda sekali lagi.

Jika anda ingin memantau hayat bateri Bluetooth anda sementara itu, berikut ialah cara terbaik untuk melakukannya untuk telefon Android.

Tidak semua orang suka dan memerlukan Adobe Photoshop. Terdapat banyak cara anda boleh mengedit foto dalam talian secara percuma. Ini adalah pilihan kami untuk alat percuma terbaik untuk penyuntingan foto dalam talian.

Windows 10 ialah haiwan yang diselaraskan dengan baik, tetapi lama kelamaan ia boleh mula menjadi sangat lambat untuk but. Ini adalah cara terbaik untuk menjadikan Windows 10 but lebih cepat.

Proses memformat pemacu keras anda mungkin kedengaran sukar, tetapi sebenarnya agak mudah dilakukan. Di sini kami akan memberitahu anda semua yang anda perlu tahu tentang memformat cakera keras pada Windows 10 dan cara melakukannya.

Minecraft terus mengelirukan dunia dengan popularitinya yang tidak terukur dan kreativiti yang dipamerkan oleh penggunanya. Ini menunjukkan cara anda boleh memasang minecraft pada Ubuntu dan berseronok.

Mereka yang berpengalaman dalam Windows mungkin akan mengalami ralat dalam MBR (Master Boot Record) pada satu ketika. Inilah cara untuk membetulkan ralat MBR dalam Windows 10.

Ada kalanya anda mungkin mahu menetapkan alamat IP statik untuk PC anda. Dalam artikel ini kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk menetapkan alamat IP statik dalam Ubuntu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *