Rekaan Apple iCar Merakam Perjalanan Apple Dari 80-an

 • MajalahMajalah

  Ini adalah kami bercakap kedai dan bercakap kereta. Kadang-kadang kita pergi secara mendalam dan menganalisis sesuatu, atau kita bercakap tentang sejarah kereta atau sukan permotoran, atau mungkin kita hanya memberikan pemikiran kita tentang sesuatu dalam industri automotif.

  Gergasi pengkomputeran Apple terkenal dengan reka bentuk produk ikonik dan berpandangan ke hadapan mereka, jadi ia adalah kekecewaan besar bagi pemandu dan pemimpi apabila, akhir tahun lepas, palam itu ditarik balik pada rancangan mereka untuk membangunkan kereta Apple.

  Nampaknya projek itu akan diteruskan dalam bentuk yang berbeza, dengan pakar IT Apple menumpukan pada pembangunan sistem pandu kendiri yang akhirnya akan mendapat tempatnya dalam kenderaan yang direka oleh pengeluar kereta yang mantap jika semuanya mengikut rancangan (baru).

  Ia adalah satu kerugian besar bagi kami yang menggemari reka bentuk Apple terkini, tetapi peluang yang baik untuk membayangkan apa yang mungkin berlaku jadi itulah yang dilakukan oleh orang-orang di Click Mechanic, mencipta lima reka bentuk kereta Apple khayalan yang diilhamkan oleh perkakasan Mac klasik daripada tiga puluh tahun yang lalu. Fikirkan ia sebagai Batmobile memenuhi pengkomputeran desktop.

  1

  Perjalanan bermula pada tahun 1984, apabila Apple mengeluarkan Macintosh 128K. Reka bentuk sudut, putih pudar bagi iCar Macintosh bertindak balas kepada desktop awal yang kikuk yang kadangkala masih anda lihat di bilik stor pejabat atau bilik utiliti Ayah. Mereka mempunyai rupa yang kukuh yang menyebabkan pengurus IT dan kutu buku pengkomputeran rumah sama-sama berfikir: “Saya tidak akan membuangnya lagi, ia pasti berguna lagi suatu hari nanti.”

  Diadun dengan rupa sporty pada dekad yang berfikiran ke hadapan itu, ia tidak dapat mengelak daripada mengingati versi Sinclair C5 yang lebih seksi.

  2

  Langkau ke hadapan ke tahun 1998 dan percikan warna yang kami nikmati dengan iMac G3. Hidung mancung dan licin seperti batu kerikil, iCar G3 boleh didapati dalam warna blueberry, limau, limau keprok, strawberi dan anggur dan sudah tentu, anda boleh melihat enjin melalui tingkap belakang.

  Lampu depan dimodelkan pada pembesar suara menghadap ke hadapan G3.

  4 iCar Power Mac

  Daripada plastik 128k hingga G3 berkaca, Apple sentiasa berjaya menangkap zeitgeist dari segi bahan casis.

  Mereka melakukannya sekali lagi dengan aloi aluminium beranod PowerBook G4 pada tahun 2001.

  Kuasa dan kekuatan juga mencirikan kenderaan yang diilhamkan oleh G4, kereta Power Mac G5.

  5 iCar MacBook

  MacBook Air adalah klasik yang kekal dan terus berkembang. Ringan dan boleh disesuaikan, versi kenderaan meminjam kelihatan bersih dan pantas walaupun khabar angin bahawa Apple telah mengeluarkan pemacu CD daripada stereo kereta pasti menjadi kontroversi!

  Memandangkan pengguna Air suka berpindah dari caf茅 ke bilik mesyuarat ke pusat persidangan, jadi pemandu iCar Air akan menjadi lelaki atau perempuan di sekitar bandar apabila mereka mengambil sudut bandar yang sukar itu dengan kadar yang mengagumkan.

  6 iCar iphone

  Yang membawa kita sehingga hari ini dan kaca hitam legam iPhone7. Minimal untuk dilihat, orang luar hanya boleh membayangkan enjin dan pelbagai ciri yang begitu tersembunyi dengan kemas dalam bahagian luar yang sangat moden itu.

  Kami akan sangat teruja untuk duduk di belakang roda.

  Produk Apple bukan sahaja mencerminkan masa yang didiami mereka, tetapi juga memimpin jalan untuk diikuti oleh pesaing dan peniru, seperti yang selalu dilakukan oleh arkitek yang hebat. Jadi pastikan anda mengkaji latihan ini dalam angan-angan dengan teliti untuk mendapatkan petunjuk tentang jenis mesin yang boleh kita harapkan untuk dilihat seterusnya daripada syarikat teknologi terbesar di Bumi.

  G. John Cole ialah seorang penulis teknologi dan nomad digital. Orang asli Inggeris, dia sentiasa bergerak, tetapi selalunya boleh dikesan di Norway. Ikuti dia di Twitter: @gjohncole

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *