Raikan Diwali dengan pek kertas dinding baharu Microsoft untuk Windows 10

Microsoft telah menjalin kerjasama dengan NHSScotland yang akan membantu mereka merevolusikan sistem penjagaan kesihatan di negara ini. Microsoft akan menyediakan penyelesaian lanjutan kepada NHSScotland yang akan membantu mereka meningkatkan penjagaan pesakit.

Ini akan mengurangkan masa menunggu pesakit dan maklumat boleh dikongsi dengan cara yang lebih berkesan. NHSScotland akan menggunakan Windows 10 dan Office 365 Microsoft pada semua sistem mereka.

Sistem NHSScotland kini akan menjalankan Windows 10 E5 yang dilengkapi dengan Perlindungan Ancaman Termaju yang membantu mereka melindungi daripada serangan siber.

“Di Scotland, kami sedang membina sistem penjagaan kesihatan dan sosial yang digabungkan dengan betul, yang lebih tertumpu pada mendapatkan maklumat yang betul kepada orang yang tepat pada masa yang sesuai, sama ada profesional penjagaan atau individu yang menguruskan kesihatan mereka sendiri, Jeane Freeman, Setiausaha Kabinet Scotland untuk Kesihatan dan Sukan, menjelaskan.

UK telah menjadi negara yang terjejas teruk oleh serangan WannaCry dan dengan NHSScotland membuat keputusan untuk menaik taraf kepada Windows 10 merupakan langkah utama ke arah mempunyai sistem penjagaan kesihatan yang lebih selamat dan cekap.

Menurut Cindy Rose, Ketua Eksekutif Microsoft UK, dengan menaik taraf kepada Windows 10 E5, NHSScotland bukan sahaja beralih kepada sistem yang lebih selamat tetapi juga akan menggunakan versi sistem pengendalian Microsoft yang paling terkini pada setiap masa yang akan meminimumkan risiko sebarang serangan siber.

“Selain itu, dengan beralih ke Windows 10 E5, NHSScotland boleh yakin bahawa sistemnya berjalan pada perisian yang paling terkini pada setiap masa. Akibatnya, organisasi akan mempunyai pandangan masa nyata tentang sebarang potensi ancaman siber. dan oleh itu boleh meminimumkan kesan daripada sebarang serangan siber di seluruh organisasi,” jelasnya.

Perjanjian antara NHSScotland dan Redmond Giant telah ditandatangani untuk tempoh awal tiga tahun dan terdapat pilihan untuk melanjutkannya lagi dalam tempoh dua tahun lagi dengan persetujuan bersama.

Microsoft telah pun mengesahkan bahawa ia akan menamatkan sokongan untuk versi sebelumnya Windows 7 pada Januari 2020, adalah idea yang bijak oleh NHSScotland untuk menaik taraf PCnya kepada Windows 10.

Windows 10 kini semakin menghampiri untuk menjadi sistem pengendalian nombor satu mengalahkan Windows 7 dan telah menghampiri tanda nombor satu pada bulan Oktober dengan bahagian pasaran sebanyak 38.28% peratus berbanding bahagian pasaran Windows 7 yang berada pada 39.35% untuk bulan Oktober, penurunan daripada 40.88% pada bulan sebelumnya.

Microsoft telah mengeluarkan tiga kertas dinding baharu untuk Windows 10 dan anda boleh memasangnya pada peranti anda secara percuma. Syarikat itu juga telah menerbitkan satu kertas dinding untuk meraikan perayaan lampu – Diwali.

Diwali ialah salah satu perayaan India yang paling popular dan untuk meraikan perayaan lampu, Microsoft telah menerbitkan satu pek tema yang mempunyai kertas dinding Diwali yang paling menarik perhatian untuk peranti Windows 10 anda. Kertas dinding memamerkan kerlipan lampu minyak dan bunga yang meriah.

Bertajuk ‘Festival of Lights’, pek tema Windows 10 percuma ini mempunyai 18 kertas dinding resolusi tinggi dan ia boleh digunakan dengan mudah pada tablet dan desktop anda yang dikuasakan oleh Windows 10. Perlu diingat bahawa anda hanya akan mendapat latar belakang desktop dan memasang tema ini pek tidak akan menukar bunyi atau membuat penyesuaian lain pada sistem anda.

Microsoft Store mengatakan bahawa semua versi terkini Windows 10 disokong. Jika anda berminat, anda boleh mendapatkan kertas dinding dengan mencarinya di Kedai atau daripada pautan di bawah.

Dapatkan pek kertas dinding Festival of Lights daripada Microsoft Store di sini. Selepas memasang pek tema, lancarkan apl Tetapan dan pergi ke Pemperibadian > Tema. Dalam menu lungsur, pilih pilihan Festival Lampu dan sistem akan menukar kertas dinding serta-merta.

Tetapan kertas dinding Windows 10

Seperti yang dinyatakan di atas, Microsoft telah mengeluarkan dua lagi kertas dinding untuk Windows 10. Yang kedua bertajuk ‘Warm Winter Nights’ dan ia menerangi malam bersalji. Anda boleh mendapatkan kertas dinding ini dari sini.

Kertas dinding ketiga ‘Snow Sculptures’ menunjukkan keluarga orang salji yang mengagumkan, istana yang megah dan kereta api yang rumit. Anda boleh ambil kertas dinding ini dari sini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *