PWA tidak akan berfungsi sepenuhnya pada Windows 10 Mobile, kata Microsoft

Microsoft baru-baru ini menjual unit terakhir Windows Phones yang ada dalam stok, sementara laporan itu menunjukkan bahawa Microsoft tidak mempunyai rancangan untuk sebarang unit lagi tersedia, wakil jualan syarikat memberitahu kami bahawa telefon itu akan kembali tidak lama lagi. Pada masa menulis cerita ini, hanya tiga Windows Phones HP Elite x3, Alcatel IDOL 4S dan IDOL 4S dengan VR disenaraikan sebagai ‘kehabisan stok’ tetapi Microsoft cuba menyediakan telefon itu semula.

“Disebabkan cuaca panas, pasukan kami yang lebih tinggi cuba menyediakannya dalam masa terdekat. Mereka [Windows Phones] akan kembali tidak lama lagi”, wakil jualan Microsoft memberitahu kami.

Perlu diingat bahawa Telefon Windows masih tersedia daripada penjual semula pihak ketiga, tetapi hanya beberapa unit tersedia pada masa ini. Walaupun Telefon Windows akan kembali tidak lama lagi di kedai dalam talian Microsoft, anda masih boleh membeli peranti daripada peruncit di eBay atau tapak yang serupa.

Pada masa ini, Microsoft Store masih menjual telefon Samsung Galaxy S9 dan Razer Android. Tidak perlu dikatakan, telefon Android masih tersedia di kedai dalam talian dan luar talian. Daripada memfokuskan pada perantinya sendiri, perkara yang dilakukan syarikat itu kini menjual telefon daripada syarikat lain dan menjalankan Android.

Walaupun Microsoft dipercayai sedang mengusahakan mudah alih baharu, strategi mudah alih syarikat adalah sesuatu yang sukar untuk dinyahsulit kerana Microsoft turut mengembangkan perkhidmatannya kepada platform pihak ketiga. Peranti mudah alih Microsoft seterusnya bukanlah telefon pintar mudah tetapi ia akan menyertakan beberapa keupayaan telefon seperti sambungan selular.

Surface Andromeda Microsoft mungkin lebih kurang peranti 2-dalam-1. Dengan Andromeda, Microsoft menyasarkan untuk mencipta kategori peranti baharu dan bukannya meneruskan perniagaan telefon. Microsoft belum mengesahkan sama ada syarikat itu memang sedang mengusahakan peranti sedemikian, tetapi lebih banyak maklumat mengenai perkara ini boleh melihat siang pada minggu atau bulan akan datang, mungkin pada persidangan pembangun Build.

Jika anda tidak membenarkan menaik taraf Windows 10 Mobile semasa kepada Shell keratan tidak mengharapkan peranti baharu anda berjaya, anda mesti mendapatkan semula keyakinan beberapa penggunanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *