Polisi lanjutan ‘Pemulangan dan Bayaran Balik Cuti’ Apple kini berkuat kuasa sehingga 8 Jan 2022 di AS

Polisi lanjutan ‘Pemulangan dan Bayaran Balik Cuti’ Apple kini berkuat kuasa untuk musim Cuti yang akan datang. Pelanggan di Amerika Syarikat kini boleh memulangkan item yang dibeli di kedai dalam talian Apple antara 1 November 2021 dan 25 Disember 2021, hingga 8 Januari 2022. Pelanggan juga mesti ingat bahawa terma dan syarat dasar pemulangan standard syarikat terpakai kepada produk yang dipulangkan.

Semasa pandemik COVID-19 pada tahun 2020, Apple melanjutkan Cuti Pemulangan dan Bayaran Balik’ selama 2 minggu di Amerika Syarikat untuk item yang dibeli dari kedai dalam talian dan runcitnya. Tetapi pada tahun ini, Apple telah membuka program pemulangan dan bayaran balik percutian 10 hari sebelumnya, tahun lepas ia tersedia pada 10 November.

Mungkin, syarikat itu menggalakkan pengguna untuk mula membeli-belah untuk musim Percutian lebih awal kerana tarikh penghantaran yang panjang bagi produk baharu Apple yang dilancarkan seperti siri iPhone 13, iPad 9, iPad mini, model MacBook Pro 14-inci dan 16-inci (2021). ), AirPod 3 dan lain-lain. Malah Kain Penggilap Apple mempunyai tarikh penghantaran 2 hingga 3 bulan.

Dengan kitaran naik taraf perkakasan yang paling kukuh tahun ini, Apple dijangka mempunyai musim jualan Percutian terbesar dengan pendapatan $120 bilion. Walau bagaimanapun, kekurangan peranti disebabkan kekangan bekalan yang berterusan boleh memberi kesan drastik kepada ramalan hasil untuk suku Disember. Pada persidangan pendapatan Q4 2021, Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook berkongsi bahawa kekangan bekalan menyebabkan syarikat itu menanggung kos $6 bilion dan mereka menjangkakan kesannya lebih besar untuk suku Disember.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *