Pocketnow Daily: Bersedia: Google Pergi Selepas Apple dengan Tarikh Acara Pixel 6? iPhone 13 Menjadi Satelit & banyak lagi! (video)

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Berita rasmi hari ini bermula dengan beberapa barang boleh pakai kerana mengapa tidak? Dan ya, jangan lupa, tawaran semua ada dalam keterangan jika itu jem anda. Jadi ya, terdapat beberapa jenis kemarau ketika datang ke Android Wearables sejak akhir-akhir ini, terutamanya kerana peralihan Google kepada kerjasama mereka dengan Samsung tetapi jika anda sedang menunggu sesuatu yang lebih arus perdana, akhirnya kami mendapat Siri Gen 6 Fossil. Jam pintar baharu ini membawakan paparan 1.28 inci, 1 Gig RAM dan 8 Gig storan. Sekarang apa yang menjadikannya istimewa ialah ia dikuasakan oleh Qualcomm Snapdragon Wear 4100+ baharu yang diumumkan tahun lepas tetapi, ia sepatutnya masih sangat cekap terima kasih kepada struktur baharu yang dibina. Qualcomm menjanjikan 85% prestasi lebih tinggi dan 25% mengurangkan penggunaan kuasa jika dibandingkan dengan generasi sebelumnya. Ia membawa 3 butang di sebelah kanan dan dail berputar untuk kawalan. Apa tangkapannya? Nampaknya kita boleh menjangkakan hanya 24 jam hayat bateri “berdasarkan penggunaan” yang tidak boleh dibanggakan untuk disebut, tetapi terdapat mod lanjutan, dan juga, 30 minit pengecasan akan memberi anda sehingga 80% bateri Jadi ya, pakai siang dan malam dan caskannya semasa anda mandi, secara teorinya. Kami juga mendapat penderia yang dikemas kini yang menyokong tidur dan penjejakan oksigen darah. Fossil Gen 6 boleh didapati dalam varian 42mm dan 44mm dan akan bermula pada harga 299, anda boleh prapesan sekarang dan ia dijadualkan dihantar pada penghujung September. Secara teorinya ya, ia akan menyokong WearOS baharu, tetapi nampaknya anda perlu menunggu sehingga 2022 untuk itu. Sangat pelik.

Bercakap tentang barang boleh pakai, mari tukar gear.. (seperti jam tangan) ke Apple dan Apple Watch Siri 7. Oh Diego, kata-katanya.. Menurut kebanyakan kebocoran termasuk dua yang kita ada hari ini, nampaknya kita berada dalam untuk agak naik taraf besar tahun ini. Bermula dengan paparan, surat berita terbaru Mark Gurman mendakwa bahawa Apple ditetapkan untuk memasukkan set muka jam tangan baharu yang akan memanfaatkan paparan yang lebih besar. Dan sudah tentu, kebocoran utama di sini bukanlah begitu, tetapi hakikat bahawa dia mengesahkan lagi bahawa kami akan menjadi lebih besar, varian 41mm dan 45mm. Bergerak ke atas dia juga mendakwa bahawa kita tidak sepatutnya mengharapkan sebarang ciri kesihatan baharu dan Cupertino akan memfokuskan pada pemproses yang lebih pantas dan paparan yang lebih besar sedikit. Nampaknya peningkatan kesihatan seterusnya akan datang sehingga tahun depan di mana kita mungkin melihat sensor suhu badan. Apple Watch Series 7 yang dibuat berdasarkan paparan bocor yang kami dapat beberapa bulan lalu. Kini, Jon Prosser mendakwa bahawa jejak itu tidak begitu tepat, tetapi klon ini cukup banyak mengesahkan bahawa kami mendapat reka bentuk kuasa dua dengan paparan yang lebih besar. Selain itu, Digital Crown masih ada di sini bersama-sama dengan butang sisi, jadi tiada kejutan di hadapan itu. Saya hanya berharap Jon betul tentang betapa nipisnya kerana klon itu sebenarnya tebal

Dan memandangkan kita mengenai topik produk Apple yang akan kita perolehi dalam beberapa minggu akan datang, mari kita bercakap tentang iPhone. Kami mempunyai laporan baharu daripada Ming Chi Kuo tentang ciri yang pernah kami dengar, tetapi beberapa ketika dahulu. Mengenai nota penyelidikan terbarunya, dia mendakwa bahawa iPhone 13 akan menampilkan Ketersambungan Komunikasi Satelit Orbit Bumi Rendah. Berbalik kepada bahasa Inggeris, ini bermakna pengguna akan dapat membuat panggilan dan menghantar mesej di kawasan yang tidak mempunyai liputan 4G atau 5G. Ini mungkin berlaku terima kasih kepada versi tersuai cip X60 Qualcomm yang sudah menyokong komunikasi satelit tetapi syarikat lain tidak benar-benar mempertimbangkan untuk melaksanakan sehingga tahun depan. Jika anda masih ingat, Mark Gurman sebenarnya melaporkan tentang kewujudan pasukan yang bekerja pada tahun 2019, menjelaskan bahawa Cupertino sedang mencari cara baharu untuk memancarkan data seperti “sambungan internet” ke iPhone lain sekiranya mereka kehabisan isyarat. Kuo membandingkan komunikasi LEO dengan mmWave 5G dari segi impak dalam industri rangkaian dan menyebut bahawa Apple sangat optimistik terhadap trend komunikasi satelit yang akan datang ini. Walau bagaimanapun, terdapat juga laporan yang bercanggah yang mendakwa bahawa ini bukanlah jenis komunikasi yang baharu dan hanya akan menjadi sokongan untuk jalur radio lain yang sebelum ini diberikan kepada satelit dan kini akan digunakan untuk 4G/5G. Sekali lagi, kita hanya tinggal beberapa minggu lagi daripada acara yang didakwa jadi, kita akan lihat bagaimana ini berkembang.

Akhir sekali, untuk berita terhangat hari ini, mari kita bincangkan tentang Google dan rancangan mereka untuk pelancaran Google Pixel 6 kerana ia menjadi agak kontroversi. Jadi, pada hari Jumaat lepas kami membincangkan beberapa kebocoran yang mendakwa bahawa Apple mungkin akan mengadakan acara mereka untuk Siri iPhone 13 pada 14 September, dengan prapesanan akan disiarkan secara langsung pada 17hb dan peranti itu akan berada di kedai pada 24hb.. Kini kami mempunyai yang baharu Siaran Weibo daripada seorang pemberi maklumat yang menggunakan nama “Panda” di mana dia menunjukkan kepada kami beberapa tarikh pelancaran yang dikatakan untuk satu tan peranti baharu yang boleh kami jangkakan tahun ini. Nah, jika maklumat beliau betul, Google akan mengadakan sidang akhbar di luar negara pada 13 September, iaitu sehari sebelum tarikh yang dijadualkan untuk Acara Cupertino. Dan, satu perkara yang perlu diperhatikan di sini ialah tarikh untuk Acara iPhone disenaraikan sebagai 15 September yang mungkin disebabkan oleh zon waktu yang berbeza, memandangkan Apple menganjurkan acara mereka pada waktu pagi. Walaupun begitu, ia juga boleh bermakna bahawa Google boleh melancarkan Pixel pada 12hb, jadi kami tidak pasti. Jadi, sebagai imbasan ringkas, Google telah melihat secara rasmi Siri Pixel pada bulan lepas. Kami mendapat model vanila bersama-sama dengan Pixel 6 Pro, kedua-duanya dikuasakan oleh Tensor SoC tersuai mereka yang dilaporkan akan dibina oleh Samsung. Kami boleh menjangkakan keupayaan 5G, susunan tiga kamera, paparan baharu dan spesifikasi utama biasa anda tetapi dengan tanda harga premium kali ini. Google agak samar-samar tentang keupayaan telefon pintar ini apabila ia datang kepada ciri seperti kamera dan apa yang boleh dilakukan oleh cip Tensor itu, acara mereka masih diperlukan jika anda bertanya kepada saya. Jadi, jika Pixel ditetapkan untuk dilancarkan sehari sebelum kami mendapatkan iPhone 13, yang manakah akan anda pilih?

Langgan: https://bit.ly/pocketnowsub https://pocketnow.com

Ikut kami: https://flipboard.com/@Pocketnow https://facebook.com/pocketnow https://twitter.com/pocketnow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *