PhoneRescue Alat Pemulihan Data Android yang Mesra dan Cepat

Ini adalah artikel yang ditaja dan dimungkinkan oleh iMobie. Kandungan dan pendapat sebenar adalah pandangan tunggal pengarang yang mengekalkan kebebasan editorial, walaupun ketika siaran ditaja.

Data pada telefon anda boleh menjadi perkara yang rapuh. Satu saat anda mengetik album keluarga anda, detik seterusnya anda memuat naiknya ke Facebook tanpa disedari, kemudianPOOFsebelum anda sedar, anda telah menghapuskannya daripada kewujudan.

PhoneRescue mendakwa menawarkan penyelesaian untuk itu, membolehkan anda memulihkan bukan sahaja foto, tetapi juga kenalan, log panggilan, mesej, video, muzik dan dokumen aplikasi. Apl pemulihan data mudah alih telah memperoleh reputasi kukuh untuk iPhone, dan kini ia tiba di Android. Saya mendapat peluang untuk mengatasinya.

Terdapat beberapa perkara yang perlu anda lakukan sebelum telefon anda bersedia untuk pemulihan data, tetapi sekurang-kurangnya apl itu jujur ​​mengenainya dengan memberikan anda senarai “Petua Pantas” untuk dipertimbangkan sebelum melakukan pemulihan data anda. Ia tidak mengatakan mana-mana daripadanya adalah wajib, tetapi memandangkan ia ditulis seperti sekumpulan arahan dan bukannya petua, mungkin lebih baik anda melakukan apa yang dikatakan.

phonerescue-review-things-to-do-first

Semasa persediaan, apl memberitahu anda bahawa anda perlu mempunyai peranti berakar untuk mengakses kefungsian “Imbasan Dalam” dan juga menawarkan untuk melakukan pengakaran untuk anda. Walaupun idea yang bagus pada dasarnya, pilihan ini sayangnya tidak berfungsi untuk saya. Memandangkan terdapat apl Android yang berasingan untuk setiap pengeluar (Samsung, HTC, Sony dll.), mungkin ia menjadi keliru kerana saya mempunyai HTC One M8 yang tidak berkunci yang menjalankan LineageOS, dan bukannya UI HTC lalai.

Pemuat but saya telah pun dibuka kuncinya, dan ia hanyalah satu kes saya memancarkan SuperSU untuk mendapatkan keistimewaan root, jadi mendapatkan akses root tidak menjadi masalah bagi saya. Dengan itu, jika telefon anda tidak berakar dan anda mahukan imbasan yang mendalam, bersedialah untuk mencari penyelesaian pengakaran anda sendiri jika yang terbina dalam di sini tidak berfungsi.

Anda juga perlu mendayakan penyahpepijatan USB dan memberikan akses root kepada PhoneRescue, menambahkan beberapa gelung lagi pada proses sebelum anda bersedia.

Syukurlah, apabila anda berjaya melalui semua itu, perkara menjadi lebih mudah. Palamkan telefon anda melalui kabel USB ke PC anda, buka apl PC dan ia membimbing anda melalui proses langkah demi langkah tentang cara mendapatkan semula fail anda. Skrin utama adalah sangat mudah, dengan kotak pilihan membolehkan anda menentukan jenis fail yang ingin anda pulihkan. Sebaik sahaja anda membuat pilihan anda, ia hanya perlu mengklik Seterusnya kemudian menunggu untuk melihat apa yang ditemuinya.

Setelah ia membuat penemuannya, anda boleh memilih untuk memulihkan fail ke PC anda atau terus ke telefon anda, yang dialu-alukan. Ia juga melakukan kerja dengan cepat, jadi anda tidak akan memusingkan ibu jari anda terlalu lama sambil menunggu ia menyelesaikan cariannya.

Tapak web pembangun mempunyai banyak petua untuk menggunakan PhoneRescue, termasuk panduan tentang cara memulihkan foto dan cara memulihkan mesej, masing-masing.

phonerescue-review-main-screen

Ia adalah soalan yang paling penting. Selepas semua pengakaran dan usaha untuk memastikannya berfungsi, adakah PhoneRescue melakukan kerja itu? Jawapannya ya, sedikit sebanyak. Saya telah menetapkan semula kilang telefon saya beberapa kali pada masa lalu, dan PhoneRescue tidak berjaya mencari apa-apa daripada sebelum tetapan semula tersebut. (Ada kemungkinan besar mereka telah ditimpa sepenuhnya sekarang, jadi ia mungkin merupakan tugas yang mustahil.)

PhoneRescue, bagaimanapun, melakukan kerja yang baik untuk mencari fail yang telah saya padamkan daripada peranti saya sejak penetapan semula – foto, mesej dan video, tepatnya. Ia juga sangat cepat dan mudah dipandang mata, menjadikannya kurang menakutkan daripada perisian pemulihan tertentu yang lain.

phonerescue-review-recovery-options

PhoneRescue (versi HTC, sekurang-kurangnya) ialah alat yang sangat baik tetapi masih belum sepadan dengan set ciri pengimbasan mendalam versi iPhone yang merangkumi lebih banyak alat dan tweak daripada yang ini. Dengan masa, bagaimanapun, ia boleh mengejar. Pengguna yang kurang berpengalaman atau mereka yang hanya mahukan alat yang cepat dan mudah untuk memulihkan data telefon mereka akan menemui semua yang mereka perlukan di sini, dan hakikat bahawa ia melakukan tugasnya dengan begitu pantas menjadikannya pemenang.

Muat turun PhoneRescue (versi Android)

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Pengurus Kandungan di Make Tech Easier. Menikmati Android, Windows dan bermain-main dengan emulasi konsol retro ke titik permulaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *