Petisyen Change.org meminta OnePlus menyokong Projek Treble dalam OxygenOS

Project Treble merupakan salah satu ciri terbesar β€” ​​dan paling penting β€” untuk dilancarkan dengan Android 8.0 Oreo. Ia kelihatan seperti jawapan kepada salah satu masalah terbesar yang dihadapi Android sejak permulaannya: pemecahan. Dengan Project Treble, Google menjadikannya lebih mudah untuk peranti Android mendapatkan kemas kini perisian utama dengan pada dasarnya membenarkan Google mengemas kini rangka kerja OS Android secara berasingan daripada penyesuaian pengeluar.

Atas sebab apa pun ia tidak terdengar seperti kebanyakan peranti Android tahun ini yang dikemas kini kepada Android 8.0 Oreo akan mendapat sokongan untuk Project Treble, kecuali pengeluar seperti Essential yang menyatakan mereka merancang untuk membawa sokongan ke hadapan. Di sisi lain spektrum ialah OnePlus yang menyatakan dengan jelas semasa AMA bahawa mereka tidak akan menyokong Project Treble pada 3/3T atau 5/5T. Bummer.

Itu tidak menghalang beberapa peminat OnePlus daripada cuba meyakinkan OnePlus sebaliknya. Petisyen telah muncul di Change.org menggesa OnePlus untuk mempertimbangkan semula pendirian mereka. Setakat ini petisyen itu telah mengumpulkan lebih 5,700 tandatangan, jadi nampaknya terdapat permintaan yang besar untuk mengaktifkan dan menjalankan ciri ini di dalam OxygenOS, perisian Android tersuai OnePlus untuk peranti mereka. Persoalan besar ialah sama ada OnePlus menangani kebimbangan ini sekali lagi (atau sekurang-kurangnya sedikit lebih mendalam), terutamanya selepas melakukannya dalam forum AMA mereka.

Jika anda ingin membantu perkara ini, anda boleh menandatangani petisyen Change.org untuk diri sendiri dengan mengklik butang di bawah.

Tandatangani Petisyen di Change.org

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *