Permainan Microsoft Solitaire untuk mendapatkan ciri baharu pada Windows 10

Baru sahaja mendapatnya di gelanggang pelepasan hari ini.

Sebagai balasan kepada Leo Varela.

Bersetuju.

Walaupun sesetengah orang di Twitter mendapat akses kepada ciri ini beberapa bulan sebelum yang lain.

Ini adalah salah satu perkara yang masih dalam ujian A/B, saya mempunyai versi yang disebut dalam artikel (dalam gelang Cepat dan dalam Langkau ke hadapan) tetapi saya tidak mempunyai sebarang ciri baharu, baik tema gelap mahupun keupayaan untuk menentukan fon lalai dan panel di sebelah kiri masih mempunyai reka bentuk lama, yang meliputi ikon gear, dan saya telah membaca komen daripada orang dalam lain yang mempunyai “masalah” yang sama, ujian A / B ini adalah sh *t.

Solitaire, yang telah disertakan dalam setiap versi Windows sejak Windows 3.0, kini mendapat ciri baharu pada Windows 10. Microsoft Solitaire Collection ialah permainan lalai dalam Windows 10 dengan antara muka moden dan ia menerima kemas kini melalui Microsoft Store.

Microsoft Solitaire Collection dilengkapi dengan versi moden Spider Solitaire, Pyramid, FreeCell, TriPeak dan Klondike. Nampaknya Microsoft tidak melupakan permainan lalai Windows yang paling popular kerana syarikat itu awal bulan ini mengumumkan bahawa Koleksi Solitairenya semakin baik tidak lama lagi.

Dalam video, Microsoft mengumumkan bahawa Solitaire yang datang percuma dengan Windows 10, mendapat ciri baharu yang akan membawa sistem perataan yang sangat dinanti-nantikan. Kemas kini, yang diumumkan pada 1 Februari dalam video yang menarik, akan menambahkan sistem perataan pemain dengan mata pengalaman dan ganjaran.

“Bersedia untuk Meningkatkan Permainan Solitaire anda dengan ciri yang telah kami usahakan untuk masa yang lama,” kata Microsoft dalam penerangan video itu. Transkrip video mengatakan bahawa sistem meratakan disediakan untuk pemain yang hanya ingin menjejaki kemajuan mereka dan mendapat ganjaran untuk bermain mana-mana permainan dalam solitaire.

Sudah tentu masuk akal untuk permainan solitaire mempunyai sistem meratakan kerana ia akan menjadikan permainan itu sedikit lebih menyeronokkan. Tidak diketahui bila Microsoft akan mengemas kini permainan itu tetapi ia dijangka berlaku tidak lama lagi, mungkin lewat bulan ini.

Seperti yang dicadangkan oleh komen dalam video, masih ada ruang untuk penambahbaikan. Sebagai contoh, permainan ini boleh menjadi lebih baik jika Microsoft membenarkan pengguna memainkan cabaran harian yang mereka terlepas pada masa lalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *