Peranti Windows 10 baharu HP menawarkan sehingga 22.5 jam hayat bateri

Kemas Kini Windows 10 Oktober 2018 tersedia dengan beberapa ciri baharu tetapi ternyata kemas kini itu menyebabkan lebih sukar daripada kebaikan untuk sesetengah pengguna. Menurut laporan, dokumen dan fail hilang selepas memasang Kemas Kini Windows 10 Oktober 2018 (versi 1809).

Jika anda belum menaik taraf PC anda kepada Windows 10 versi 1809 lagi, anda disyorkan untuk menunggu sehingga kemas kini ditawarkan kepada peranti anda. Dalam catatan blog, Microsoft telah menjelaskan bahawa kemas kini mungkin tidak muncul pada semua peranti dan anda disyorkan untuk menunggu pemberitahuan kemas kini. Pelancaran yang lebih luas dijangka bermula minggu depan.

Nampaknya anda masih boleh memulihkan fail dan dokumen tersebut. Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda melalui langkah-langkah memulihkan fail yang dipadam selepas menaik taraf kepada Windows 10 versi 1809.

Terdapat pepijat dalam beberapa pemasangan Kemas Kini Windows 10 Oktober 2018 yang menyebabkan fail pengguna, dokumen dan gambar dialih keluar. Sesetengah laporan mencadangkan bahawa Kemas Kini Windows 10 Oktober 2018 sedang memadamkan dokumen dan fail tanpa mengira konfigurasi komputer.

Pada ketika ini, tidak diketahui mengapa kemas kini mengalih keluar kandungan tanpa kebenaran pengguna. Berdasarkan laporan, isu itu nampaknya tidak berleluasa.

Pengguna mendakwa bahawa fail telah dialih keluar dari kedua-dua PC peribadi dan pelanggan. Malangnya, Windows gagal membuat sandaran kandungan anda, ini bermakna tiada cara mudah untuk memulihkan fail tersebut.

Perlu diingat bahawa memulihkan sistem kepada Kemas Kini Windows 10 April 2018 mungkin tidak menangani masalah ini kerana titik pemulihan tidak termasuk sandaran fail yang disimpan dalam perpustakaan.

Dalam satu kenyataan, Microsoft mendedahkan bahawa syarikat itu sedang giat menyiasat laporan tersebut. Memandangkan Microsoft menyedari isu yang dilaporkan oleh pengguna, pembetulan dijangka tiba pada hari Selasa dengan beberapa penambahbaikan lain.

Jika fail seperti dokumen dan gambar tiada selepas memasang Kemas Kini Windows 10 Oktober 2018, berikut ialah cara anda boleh memulihkannya.

Anda boleh menggunakan aplikasi yang dipanggil Recuca untuk memulihkan kandungan yang dipadamkan tetapi tiada jaminan bahawa semua fail anda akan dipulihkan. Anda disyorkan untuk menunggu sehingga Microsoft menawarkan penyelesaian.

Anda boleh menggunakan Recuva atas risiko anda sendiri untuk memulihkan fail yang dipadam. Bagi mereka yang tidak dikenali, Recuva ialah penyelesaian popular dan boleh dipercayai yang dibangunkan oleh Piriform (syarikat induk ialah Avast). Aplikasi ini sepatutnya memulihkan fail yang dipadam, ia juga boleh memulihkan fail yang dipadam dari pemacu cakera keras dan pemacu USB.

Ia adalah apl percuma dan anda boleh menggunakannya menyahpadam fail dan dokumen tersebut. Jika anda berminat, berikut ialah cara memulihkan fail yang hilang atau dipadam selepas memasang Kemas Kini Windows 10 Oktober 2018:

Adalah penting untuk memahami bahawa ini adalah penyelesaian pihak ketiga dan mungkin atau mungkin tidak tetapi ini satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan pada masa ini kerana tiada penyelesaian rasmi tersedia semasa menulis cerita.

Pada akhirnya, data anda adalah penting. Anda sentiasa disyorkan untuk membuat sandaran fail sebelum memasang sebarang kemas kini perisian.

Dan itulah sebabnya saya telah menggunakan Mac OS selama 9 tahun.

HP semalam mengumumkan barisan peranti baharu yang didatangkan dengan reka bentuk premium, keselamatan dan prestasi tinggi. Peranti baharu ini dibina untuk membawa kreativiti, ketersambungan ke tahap seterusnya.

“Terdapat keinginan yang semakin meningkat untuk peranti pengkomputeran peribadi yang membolehkan pengalaman baharu dan dibina untuk gaya hidup yang sibuk dan dalam perjalanan,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan akhbar.

HP mengumumkan Spectre x360 dengan paparan 13-inci dan 15-inci yang menyertai HP Spectre Folio yang sedia ada. HP telah meletakkan port USB-C di tepi muka di sebelah kanan peranti untuk mempunyai pengurusan kabel yang lebih baik.

Peranti ini juga dilengkapi dengan beberapa ciri keselamatan yang inovatif dengan syarikat itu memperkenalkan kamera privasi yang membolehkan pengguna mematikan kamera web apabila tidak digunakan.

Spectre x360 13 didatangkan dengan hayat bateri selama 22.5 jam dan Spectre x360 15 dijangka memberikan hayat bateri selama 17.5 jam. Kedua-dua peranti mempunyai Wi-Fi ultra-pantas dengan kelajuan muat turun sehingga 1-gigabit untuk sambungan yang lancar.

Spectre x360 13 didatangkan dengan pemproses Intel Core Generasi ke-8 terkini manakala 15 inci dilengkapi dengan pemproses Intel Core Generasi ke-8 enam teras untuk prestasi lebih tinggi berbanding pendahulunya.

HP Spectre

Peranti 15-inci ini dikuasakan oleh paparan sentuh 4K dan port Thunderbolts 3 untuk menyokong paparan dwi 5K. HP Spectre x360 15 dijangka boleh didapati pada bulan November di HP.com pada harga permulaan 1,389.99 dan di kedai Best Buy di Disember.

HP juga telah mengumumkan Empat mod baharu HP EliteBook x360 1040 G5 yang merupakan peranti boleh tukar pepenjuru 14 inci.

HP EliteBook x360 1040 G5 didatangkan dengan hayat bateri sehingga 17 jam, sambungan 4G LTE dan Paparan Boleh Lihat Luaran HP pilihan dengan skrin anti silau.

EliteBook x360 1040 dan semua peranti Elite termasuk keselamatan dan ciri yang dikuatkuasakan perkakasan HP seperti HP Sure Start Gen 4, BIOS penyembuhan diri dan HP Sure Recover dengan Pengimejan Semula Terbenam yang membolehkan pelanggan memulihkan PC mereka kepada keadaan berfungsi dalam beberapa minit.

HP juga mendedahkan butiran harga dan ketersediaan peranti dengan HP Spectre x360 13 dijangka tersedia pada bulan November di HP.com dengan harga bermula $1,149.99 dan di kedai Best Buy pada bulan Disember.

HP EliteBook x360 1040 dijangka boleh didapati pada penghujung Oktober di HP.com pada harga bermula $1,499.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *