Peranti Nexus baharu akan berasaskan HTC Droid Incredible X [RUMOR]

The HTC DROID Incredible X dijangka dilancarkan pada musim gugur ini sebagai jawapan pembuat mudah alih Taiwan kepada telefon seperti Samsung Galaxy Note. Khabar angin baharu juga menyatakan ia menjadi asas untuk salah satu daripada beberapa peranti Nexus baharu yang dijangka dilancarkan semasa musim cuti. Nampaknya Google akan mengalihkan strategi Nexus mereka daripada satu peranti baharu setiap tahun kepada pilihan peranti daripada beberapa pengeluar berbeza, dan tawaran HTC boleh meminjam paparan 5-inci dan quad-core Snapdragon S4 Pro yang dikhabarkan untuk Incredible X.

Sumber yang mendakwa mempunyai pengetahuan orang dalam dari dalam HTC mengatakan telefon bimbit Nexus generasi keempat akan dilancarkan dengan Android 4.1.2, kemas kini OS ringan yang menampilkan penambahbaikan Project Butter dan peningkatan skrin kunci serta tweak dan pembaikan lain. Spesifikasi lain yang dikhabarkan termasuk kamera 12MP dan bateri 2,500mAh. Paparan 5-inci pada resolusi 1080p boleh mendapat nama peranti itu Nexus 5mengambil kira Nexus 7 moniker.

Buat masa ini, anggap ini sebagai khabar angin berperisa dengan dos garam yang berat. Kami mempunyai sedikit bukti yang menyokong mana-mana tuntutan di atas.

[via GSMArena]

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *