Pengguna Windows 10 yang tidak sabar boleh memuat turun Kemas Kini Pencipta pada 5 April

Microsoft hari ini berkata bahawa pengguna Windows 10 yang tidak sabar-sabar untuk menaik taraf ciri seterusnya boleh memuat turunnya secara manual mulai Rabu, 5 April, hampir seminggu sebelum muat semula mula sampai ke PC melalui Kemas Kini Windows.

Kemas Kini Pencipta Windows 10 — Nama Microsoft untuk yang pertama daripada dua peningkatan pada 2017 — akan dilancarkan pada 11 April, apabila fail pemasangan akan dipentaskan pada Windows Update dan ditawarkan kepada kumpulan pengguna terpilih. Untuk melompat ke baris Kemas Kini Windows, orang ramai perlu menjalankan Pembantu Naik Taraf, aplikasi yang akan tersedia sebelum 5 April di tapak web Microsoft.

Microsoft melancarkan Pembantu Kemas Kini pada Ogos 2016 sebagai alternatif pengguna dan perniagaan kepada Kemas Kini Windows untuk meraih Kemas Kini Ulang Tahun, peningkatan Windows 10 yang juga dikenali oleh yymm tag daripada 1607.

Juga pada hari Khamis, Microsoft mengulangi rancangan pelancarannya untuk Kemas Kini Pencipta. Menurut John Cable, pengarah pengurusan program dan sebahagian daripada pasukan servis dan penghantaran Windows, kumpulan pertama yang menerima peningkatan ciri adalah pemilik “peranti yang lebih baharu, terutamanya yang kami uji bersama rakan kongsi perkakasan OEM kami.”

Pengedaran perlahan-lahan akan berkembang apabila Microsoft mengumpul dan menilai telemetri masuk daripada menaik taraf peranti, dan jika perlu, menangani isu seperti pemacu tidak serasi yang menyekat kemas kini. “Kami akan mengulangi proses ini dalam tempoh beberapa bulan,” tambah Cable.

Kemas Kini Ulang Tahun tahun lepas mengambil masa kira-kira tiga bulan untuk disampaikan kepada, dan dipasang pada, kurang daripada 80% daripada PC pengguna dan perniagaan yang layak yang menjalankan Windows 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *