Pengguna tidak akan dapat menukar penyemak imbas lalai dengan Windows 10 S

Sudah agak lama sejak Harman Kardon secara rasmi mengumumkan bahawa yang pertama dikuasakan Cortana akan datang tidak lama lagi. Harman Kardon Invoke dengan Cortana adalah pandangan Microsoft tentang Echo Amazon dan ia dijangka akan dilancarkan di Amerika Syarikat dalam beberapa hari atau minggu akan datang. Harga pembesar suara yang dikuasakan oleh Cortana Harman Kardon telah tersilap dibocorkan oleh Microsoft.

Awal hari ini, pembesar suara berkuasa Cortana telah disenaraikan di bahagian MyVIP Billion di tapak Xbox Live Rewards mendedahkan harga peranti itu sekitar $150, jika angka itu tepat. Sebaliknya, peranti Google Home dan Amazon Echo baharu masing-masing berharga $129 dan $199.

Seperti yang dikesan oleh pembocor MicrosoftWalkingCat,theHarman Kardon Invoke dengan Cortana boleh dilihat di Microsoft Store dan ia disenaraikan di bawah harga $199 yang nampaknya satu kesilapan kerana ia belum diumumkan secara rasmi lagi. Seperti yang anda mungkin sudah meneka, pembesar suara berkuasa Cortana belum lagi tersedia untuk pembelian dan ia disenaraikan sebagai kehabisan stok, yang jelas kerana pengumuman rasmi sedang menunggu.

Menurut penyenaraian, peranti itu pada mulanya akan dijual dalam warna Graphite dan Pearl Silver. Penyenaraian itu juga telah mendedahkan tawaran istimewa yang akan dihantar oleh Microsoft dengan peranti Anda akan dapat membuat panggilan Skype percuma ke telefon mudah alih dan talian tetap di Amerika Syarikat selama 6 bulan, Microsoft akan menjalankan tawaran promosi sehingga 1 September2018.

ViewHarman Kardon Invoke dengan Cortana di Microsoft Store.

Microsoft dalam satu acara semalam di New York City mengeluarkan OS Windows 10 S baharu yang pada asasnya tertumpu untuk pasaran pendidikan. Pengguna dengan Windows 10 S hanya boleh menggunakan apl yang dimuat turun dari Gedung.

Dengan kata lain Windows 10 S dikunci ke Gedung Windows bermakna pengguna OS baharu tidak akan dapat memasang mana-mana penyemak imbas lain seperti Penyemak Imbas Chrome Google. Pengguna hanya akan menggunakan Pelayar lalai Microsoft Microsoft Edge melainkan anda bercadang untuk membayar $49 untuk menaik taraf kepada versi Windows 10 Pro .

Setelah mengatakan bahawa Windows 10 S tidak membenarkan penggunanya menukar enjin carian lalai daripada Bing kepada mana-mana enjin carian lain seperti Google. Oleh itu pengguna sekali lagi dikunci untuk menggunakan enjin carian Microsoft lalai.

OS Windows 10 S terbaru pada asasnya bertujuan untuk pasaran pendidikan justeru Microsoft mahu pelajar yang semakin meningkat menggunakan perkhidmatannya memandangkan komputer riba seterusnya yang diambil oleh pelajar mungkin tidak akan menjalankan versi OS ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *