Penggabungan Sprint/T-Mobile kelihatan di landasan untuk ditutup pada 2019

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar boleh memberi kita komisen.

Apabila T-Mobile dan Sprint pertama kali mengumumkan rancangan untuk bergabung pada bulan April, syarikat menjangkakan bahawa selepas pengawal selia memberi kata-kata mereka dan pelabur memberi lampu hijau bahawa urus niaga itu akan ditutup pada separuh pertama 2019.

Nah, lampu hijau telah dinyalakan, walaupun semakan kerajaan masih diteruskan, tetapi semua itu masih boleh bermakna penggabungan akan diselesaikan mengikut jadual.

Sentimen itu datang daripada CFO T-Mobile Braxton Carter yang muncul di Persidangan Morgan Stanley TMT di Barcelona hari ini. Reuters melaporkan bahawa syarikat itu telah menyerahkan 25 juta halaman dokumen kepada Jabatan Kehakiman, 600 halaman lagi kepada FCC dan beberapa jam dalam pertemuan dengan pegawai DC mengenai pelbagai topik dari persaingan pembawa prabayar Sprint dan T-Mobile memiliki tiga daripada jenama prabayar terbesar di negara yang, digabungkan, mempunyai lebih separuh bahagian pasaran kepada keselamatan grid. Akan ada lebih banyak deposit kepada DoJ dalam beberapa minggu akan datang.

‚ÄúPada ketika ini, ia lebih menjurus kepada suku kedua seperti yang lebih mungkin [but] ia masih boleh menjadi suku pertama,” kata Carter.

Penggabungan dengan Sprint telah dipatok sebagai peluang untuk gabungan syarikat untuk menerajui pertumbuhan 5G di Amerika Syarikat dengan sebutan 8 kali ganda kapasiti dan 15 kali ganda kelajuan daripada mana-mana pembawa boleh capai bersendirian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *