Pengeluar Telefon Sikur Mencipta Platform Perbankan Mudah Alih dan App Store

Semakin ramai orang beralih kepada perbankan mudah alih kerana kemudahannya, tetapi ada satu perkara yang menghalang orang lain, dan itu adalah ketakutan kekurangan keselamatan. Sikur, pengeluar telefon berfokuskan keselamatan, ada penyelesaiannya. Mereka sedang menyusun keselamatan yang mereka sedia maklum dan perbankan mudah alih. Mereka juga telah menambahkan gedung mainan Android yang lebih selamat daripada Google Play.

Sikur memperkenalkan kit pembangunan perisian di Kongres Dunia Mudah Alih di Barcelona, ​​Sepanyol, minggu ini. Ini hanyalah lanjutan daripada keselamatan yang telah mereka ketahui. Walaupun pada masa lalu mereka terkenal kerana menyampaikan perkakasan dan perisian berfokuskan keselamatan untuk disediakan dan penyelesaian semua-dalam-satu, kini mereka memberi tumpuan kepada mencipta platform untuk pembuat telefon lain.

Syarikat itu melancarkan platform perbankan mudah alih mereka sendiri pada hari Selasa. Ia direka bentuk untuk menggunakan ciri mesra pengguna apl perbankan digital yang sudah wujud dengan ciri keselamatan premium mereka sendiri. Mereka mahu melindungi pengguna daripada kegagalan apl kewangan semasa dan pelanggaran data POS.

Mereka pasti memenuhi keperluan dalam pasaran. Tahun lepas diramalkan 40 peratus penduduk dunia akan mengakses perbankan mudah alih menjelang akhir tahun. Ini termasuk orang yang menggunakan cara digital yang disediakan oleh bank itu sendiri, serta platform perbankan mudah alih.

“Orang ramai beralih daripada bank tradisional dan platform seperti ini, jadi anda boleh membuka akaun anda dengan mudah dan melakukan semua transaksi seperti yang anda lakukan di bank biasa dan tradisional,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Sikur Alexandre Vasconcelos.

Syarikatnya mahu mengumpulkan semuanya untuk kami. Walaupun tahun lepas mereka membentangkan telefon “tidak boleh digodam” dengan dompet mata wang kripto terbina dalam, mereka menyedari bahawa mereka boleh memuatkan perisian itu ke telefon lain, untuk membolehkan mereka perbankan dan keselamatan yang sama.

news-sikur-mobile-banking-content

Sikur berharap dapat menyampaikan perkhidmatan mereka melalui perkongsian dengan pembawa. Mereka merancang untuk mengeluarkan kit pembangunan perisian yang akan membolehkan pembawa membangunkan aplikasi perbankan mereka sendiri dengan teknologi selamat mereka. Mereka akan bermula dengan syarikat penerbangan di Brazil, kemudian berharap untuk berpindah ke Eropah dan Amerika Syarikat juga.

Selain itu, mereka merancang untuk menawarkan Gedung Aplikasi Sikur. Terdapat begitu banyak masalah dengan pembangun membuat apl Android dengan kecacatan keselamatan atau kod hasad, sehingga mereka akan menggunakan keselamatan mereka untuk menanganinya.

“Kami membina kedai kami sendiri apabila kami melakukan semua apl pengesahan keselamatan sejurus sebelum menerbitkannya,” jelas Vasconcelos.

Pengguna, yang bermaksud perniagaan dan kerajaan yang ingin memastikan peranti pekerja mereka selamat, boleh mencipta gedung aplikasi mereka sendiri dan mengisinya dengan apl yang telah ditapis oleh Sikur untuk keselamatan.

Apa yang nampaknya membezakan Sikur lebih daripada segala-galanya ialah mereka bermula dengan platform keselamatan dan kemudian menggunakannya pada sumber yang berbeza, bukannya bermula dengan telefon, perbankan atau kedai aplikasi mudah alih, dan kemudian menambah keselamatan.

Adakah anda fikir rancangan perniagaan untuk keselamatan ini akan lebih berjaya? Adakah ini akan membantu anda berasa lebih selamat tentang perbankan mudah alih? Beritahu kami perasaan anda tentang rancangan Sikur untuk kit pembangunan perisian perbankan mudah alih serta gedung aplikasi mudah alih dalam ulasan di bawah.

Terima kemas kini tutorial terkini kami.

Laura telah menghabiskan hampir 20 tahun menulis berita, ulasan dan op-ed, dengan lebih daripada 10 tahun itu juga sebagai editor. Dia telah menggunakan produk Apple secara eksklusif selama tiga dekad yang lalu. Selain menulis dan menyunting di MTE, dia juga menjalankan program semakan tajaan tapak tersebut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *