Pengecasan pantas MagSafe 15W terhad kepada penyesuai Apple 20W – berfungsi lebih perlahan dengan penyesuai lain

Awal bulan ini, Apple memperkenalkan barisan baharu untuk iPhone 12 bersama pengecas MagSafe baharu yang dipasang pada bahagian belakang telefon, memberikan kuasa pengecasan sehingga 15W iaitu dua kali ganda kelajuan pengecasan tanpa wayar berasaskan Qi yang menyokong 7.5W.

Dengan pengecas MagSafe $39, Apple tidak menyediakan penyesuai kuasa, memaksa pengguna membekalkan pengganti serasi USB-C mereka sendiri. Apple menjual penyesuai 20W yang nampaknya merupakan satu-satunya untuk menghidupkan pengecas MagSafe pada kelajuan 15W penuh.

Penemuan ini dibuat oleh YouTuber Aaron Zollo dari Zollotech, yang menguji beberapa penyesuai kuasa pihak pertama dan ketiga dengan iPhone 12 Pro dan pengecas MagSafe, menggunakan meter untuk mengukur output kuasa. Setelah dipasangkan dengan penyesuai kuasa 20W yang disediakan oleh Apple, pengecas berjaya mencapai 15W walau bagaimanapun, tetapi tiada pengecas lain yang diuji memberikan kelajuan pengecasan yang sama.

Apple mengesahkan bahawa pelanggan memerlukan pengecas 20W Apple untuk memanfaatkan sepenuhnya aksesori baharu:

“Sambungkan penyambung USB-C pada Pengecas MagSafe anda kepada penyesuai kuasa USB-C Apple 20 watt (W) atau lebih besar. Pengecas MagSafe anda memerlukan penyesuai kuasa sekurang-kurangnya 12 W kuasa, dan iPhone anda mengecas kurang cepat apabila menggunakan penyesuai kuasa yang menyediakan kurang daripada 20 W. Anda juga boleh menyambung ke port USB-C pada Mac atau ke ketiga- penyesuai parti yang mematuhi piawaian keselamatan yang berkenaan.”

Menurut ujian yang dijalankan oleh Zollo, apabila penyesuai 18W digunakan pada iPhone 12 Pro, ia memberikan kelajuan maksimum 13W, manakala penyesuai kuasa 96W dan penyesuai pihak ketiga tidak boleh melebihi 10W apabila digunakan dengan MagSafe. pengecas. Berikut adalah hasil selebihnya:

Zollo juga mengesahkan bahawa model iPhone serasi Qi yang lebih lama, seperti iPhone 8 Plus dan iPhone 11 Pro Max, dicas pada kira-kira 5W dengan MagSafe. Apple sebelum ini mengatakan bahawa peranti Qi akan mengecas pada 7.5W.

Baca Juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *