Pengasas bersama Xiaomi mendedahkan butiran Mi 5 akan datang termasuk pemproses Snapdragon 820

Dalam catatan ke akaun Weibo rasmi syarikat itu, pengasas bersama Xiaomi Li Wanqiang mendedahkan beberapa maklumat baharu mengenai Mi 5 yang akan datang (belum diumumkan secara tidak rasmi) mereka. Peranti itu telah pun memasuki pengeluaran besar-besaran menjelang keluarannya yang baru didedahkan. Xiaomi Mi 5 akan tersedia pada 8 Februari, yang bertepatan dengan Tahun Baru Cina. Wanqiang juga mengusik kami dengan berita bahawa Mi 5 akan menjadi antara telefon bimbit pertama yang menggunakan cipset Snapdragon 820 terbaru Qualcomm.

Ia mungkin telefon pertama yang menampilkan cip itu mempunyai butiran LeTV Le Max Pro yang tidak didedahkan oleh Qualcomm di CES. Namun begitu, ia tidak akan lama sehingga pengguna boleh mendapatkan kuasa pemprosesan mudah alih generasi seterusnya. Mi 5 akan dibundarkan dengan paparan QHD 5.2-inci yang dikhabarkan, 4GB RAM, dan kamera belakang 16MP (bersama-sama dengan kamera selfie 13MP).

Dengan pendedahan hari ini, nampaknya Xiaomi hampir bersedia untuk memberi dunia pandangan yang lebih dekat tentang telefon bimbit baharu itu. Nantikan maklumat lanjut dalam minggu-minggu akan datang.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *