Penganalisis: Apple boleh menerima mata wang kripto dan menerima Bitcoin, pembayaran kripto lain

Semua TAWARAN HITAM JUMAAT yang anda perlukan!

Kami disokong pembaca. Pautan luar mungkin memberi kita komisen.

Tim Cook baru-baru ini duduk bersama Andrew Ross Sorkin untuk temu bual untuk persidangan dalam talian The New York Times DealBook. Dalam temu bual itu, Cook bercakap tentang beberapa perkara, termasuk kepentingan teknologi AR, mata wang kripto dan banyak lagi.

Cook menjelaskan bahawa dia mendapati mata wang kripto “menarik” dan Apple “melihat” kripto (melalui 9to5mac), tetapi juga menyebut bahawa mereka tidak mempunyai rancangan segera untuk membuat pengumuman di kawasan itu.

Sorkin: Apakah pendapat anda tentang mata wang kripto sekarang dan berpotensi menerimanya melalui Apple pay atau sebaliknya?

Tukang Masak: Ia adalah sesuatu yang kami sedang lihat, ia bukan sesuatu yang kami ada rancangan segera untuk dilakukan. Saya akan mencirikannya kerana ada perkara yang saya tidak akan lakukan seperti baki tunai kami. Saya tidak akan pergi dan melabur itu dalam crypto bukan kerana saya tidak akan melabur wang saya sendiri dalam crypto, tetapi kerana saya tidak fikir orang membeli saham Apple untuk mendapat pendedahan kepada crypto. Jadi jika mereka ingin berbuat demikian, mereka boleh tahu, melabur terus dalam crypto melalui cara lain. Jadi saya tidak akan berbuat demikian. Saya tidak bercadang untuk mengambil kripto untuk produk kami dalam masa terdekat. Sebagai seorang yang lembut, tetapi ada perkara lain yang kami pasti sedang melihat.”

Anthony Pompliano, seorang pakar pelaburan, melihat dengan lebih dekat perbualan itu dan berkongsi beberapa ulasannya mengenai pendedahan baharu itu (melalui AmbCrypto). Dia menyebut:

“Dan begitu juga adakah hari pada masa hadapan di mana kita melihat Apple meneruskan dan membenarkan pembayaran Bitcoin atau mata wang kripto lain? Sudah tentu, pada pendapat saya ada hari di mana mereka mula berintegrasi dengan perkara seperti Web 3 atau beberapa yang lain produk dan teknologi yang sedang dibina orang?

“rypto tidak akan menjadi industri yang berasingan. Sebaliknyaanda akan mendapatkan kripto untuk menyusup ke semua aset sedia ada dan semua industri sedia ada.”

Pakar pelaburan itu juga mencadangkan bahawa ramai pemimpin teknologi kini meneliti mata wang kripto dan secara aktif menyelidik cara untuk mengambil bahagian dan mendidik diri mereka dan pasukan mereka. Menurut Pompliano, mereka menambah pakar pada lembaga pengarah mereka untuk memastikan kripto tidak mengganggu perniagaan dan operasi mereka. Ia tidak akan terlalu mengejutkan untuk melihat Apple membenarkan produk dibeli oleh mata wang kripto, dan ia akan menyertai PayPal dan Tesla yang merupakan antara nama terbesar yang menerima dan bekerja dengan mata wang kripto hari ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *