Pengalaman keratan skrin baharu dalam Windows 10 jauh lebih baik daripada yang dijangkakan

Kegagalan Microsoft dalam pasaran telefon pintar mudah alih boleh dikesan jauh lebih jauh daripada Windows Vista. Microsoft memerintah pasaran telefon pada tahun 2000-an tetapi keadaan berubah apabila saingan mula meningkat. Windows Mobile telah lama tidak melihat kemas kini dan mempunyai antara muka yang tidak sebaik Android. Kegagalan Windows Phone boleh dicegah dengan mudah, tetapi budaya Microsoft menjadikannya tidak dapat dielakkan.

Microsoft menyelesaikan pembelian perniagaan telefon Nokia pada 2014, projek itu bertujuan untuk melonjakkan gergasi perisian itu kembali ke bahagian atas telefon pintar tetapi itu tidak berlaku. Jualan telefon Microsoft telah menurun pada kadar yang cepat sejak dan tahun lepas Joe Belfiore mengumumkan bahawaMicrosoft sepenuhnya keluar dari Windows pada mudah alih.

Terdapat khabar angin berterusan bahawa Microsoft masih mengusahakan beberapa jenis peranti mudah alih. Peranti Surface Phone yang dikhabarkan lama yang nampaknya dibatalkan mungkin tidak akan datang sekarang, tetapi gergasi perisian itu sedang mengusahakan Andromeda boleh lipat. Microsoft Andromeda akan dilancarkan sebagai Surface Journal dan bukan Surface Phone. Strategi Microsoft Surface ialah tentang mencipta perkakasan yang inovatif dan kemudian membenarkan rakan kongsi OEM mengikuti jejak, kemungkinan besar syarikat itu akan mengikuti strategi yang sama untuk peranti mudah alihnya yang akan datang.

Saingan Microsoft Samsung mengatakan bahawa ia akan terus bekerja pada telefon boleh lipat, dan “membezakan telefon pintarnya dengan mengguna pakai teknologi canggih”. Bukan sahaja Microsoft tetapi Samsung menghampiri pengeluaran Galaxy X, telefon boleh lipat yang telah lama dikhabarkan, walaupun syarikat itu tidak mempunyai sebarang maklumat lanjut pada masa ini. Masa depan telefon pintar adalah lipat. Sekurang-kurangnya, itulah yang difikirkan oleh gergasi teknologi.

Masa depan adalah lipat tetapi ia tidak akan menggantikan telefon pintar

Telefon lipat mempunyai ruang sendiri dalam pasaran mudah alih, tetapi tidak mungkin pengguna akan meninggalkan telefon pintar mereka untuk telefon boleh lipat. Begini cara Microsoft membenarkan telefon pintar boleh lipat.

Seiring dengan keupayaan yang dipertingkatkan ini, permintaan untuk paparan yang lebih besar untuk memberikan pengalaman pengguna yang lebih kaya. Paparan telefon mudah alih telah meningkat dalam saiz ke tahap di mana ia kini boleh menggunakan hampir keseluruhan permukaan tontonan telefon. Untuk meningkatkan saiz paparan lebih jauh akan memerlukan peningkatan dalam saiz telefon itu sendiri. Ini tidak diingini, kerana pengguna mahu telefon bimbit mereka muat dengan selesa di tangan atau dalam poket baju atau seluar.

Akibatnya, peranti dwi-paparan menjadi lebih popular. Dengan peranti dwi-paparan, telefon mudah alih atau tablet boleh menyertakan kedudukan terbuka dan diperluas di mana kedua-dua paparan disiram supaya pengguna berasa seperti terdapat satu paparan bersepadu. Dalam kedudukan tertutup dan padat, kedua-dua paparan adalah bersemuka untuk melindungi paparan. Dalam kedudukan terbuka sepenuhnya, paparan dwi boleh duduk bersandar ke belakang supaya pengguna perlu membalikkan peranti untuk melihat paparan bertentangan.

Microsoft sedang meneroka idea yang berbeza, syarikat itu telah mematenkan putaran 60 darjah paparan dwi untuk telefon Surface boleh lipat, manakala paten lain menghala ke peranti dengan engsel. Tetapi, adakah idea ini realistik atau sekadar gimik? Walaupun kita melihat laporan telefon boleh lipat sejak 2011, gergasi teknologi tahun lepas membentangkan prototaip telefon boleh lipat, jelas bahawa telefon pintar lipat tidak lagi dianggap sebagai gimik.

Agak jelas bahawa telefon boleh lipat mungkin tidak pernah menggantikan telefon pintar, tetapi ia boleh menjadi peranti yang berguna untuk pengguna yang mencari peranti yang kelihatan lebih kurang telefon pintar tetapi mempunyai keupayaan PC.

Telefon semasa anda membosankan berbanding telefon boleh lipat, dan inilah sebabnya

Telefon lipat adalah lebih kurang tablet ultra mudah alih. Sudah tentu menarik jika peranti dengan versi penuh sistem pengendalian Windows 10 boleh dimuatkan di dalam poket anda, kerana tidak ramai orang mahu membawa komputer riba lengkap lebih daripada yang mereka perlukan. Dengan kuasa Continuum, telefon boleh lipat boleh menjadi sangat produktif.

Telefon lipat dengan Windows 10 membuka pintu kemungkinan baharu untuk pembangun. OS Windows Core, sebagai contoh, dijangka memperkenalkan lebih banyak penambahbaikan tablet, dengan kata lain, pengalaman menjalankan dua aplikasi berasingan pada masa yang sama dalam telefon boleh lipat akan menjadi lebih baik. Jika papan kekunci dipasang, dua pengguna boleh bermain permainan bersama-sama dalam mod khemah peranti.

Windows pada telefon boleh lipat adalah menarik dan praktikal daripada telefon Android boleh lipat. Telefon boleh lipat dengan Windows Core OS boleh melakukan lebih banyak daripada telefon Android seperti Samsung Galaxy X.2018 boleh menjadi tahun yang akhirnya teknologi ini muncul, tetapi adakah anda berminat dengan telefon pintar boleh lipat?

Mana taknya saya tolak tukar Lumia 950 saya dengan Apple busuk atau.Dumbdtoid

Pada pendapat saya, keperluan untuk membuat tangkapan skrin data di dalam aplikasi adalah tanda reka bentuk yang buruk (terhad dan tidak boleh diakses) aplikasi tersebut. Sekadar pemikiran, tidak berkaitan langsung dengan Windows.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *