Pencipta Android Andy Rubin menggoda telefon pintar tanpa bezelnya yang akan datang

Ia adalah perkara paling segar yang berlaku kepada reka bentuk telefon pintar sejak semua orang mula membaling logam ke arah mereka dan akhirnya kelihatan seperti tahun ini keseluruhan “bezel sifar” akhirnya akan berlepas.

Walaupun LG dan Samsung — yang akan menggunakan bezel yang lebih kecil daripada biasa pada perdana terbaharu mereka — tidak begitu mencecah paras sifar, adalah mudah untuk melihat ke mana arahnya. Kami akan memberikannya sehingga tahun berikutnya (atau mungkin tahun selepasnya) sebelum bezel dihapuskan sama sekali, seperti Xiaomi Mi Mix tanpa dagu bezel.

Berjalan dengan idea itu ialah pengasas Android Andy Rubin yang mengusik telefon pintar tanpa bezel yang akan datang daripada syarikat permulaannya Essential. Di luar penggoda, yang hanya menunjukkan bahagian atas peranti (kemungkinan terdapat semacam dagu gergasi di bahagian bawah), tiada maklumat lain diberikan. Sejauh mana Rubin dan pasukannya sedang dalam pembangunan masih belum dapat dilihat, tetapi pertimbangkan minat kami terpikat.

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *