Pencerminan pemberitahuan kini tersedia melalui Cortana pada Android dan Windows 10 PC

Beberapa minggu lalu, kami melaporkan bahawa permainan mudah alih baharu Disney yang dibuat dengan kerjasama studio Hipster Whale akan tersedia pada iOS, Android dan Windows tidak lama lagi. Awal hari ini, permainan itu akhirnya tiba di ketiga-tiga platform termasuk Gedung Windows. Permainan itu sendiri adalah percuma untuk dimainkan tetapi akan terdapat pembelian dalam apl untuk membuka kunci kuasa dan juga aksara.

Jika anda pernah bermain Crossy Road sebelum ini, versi istimewa Crossy Road ini menampilkan lebih 150 watak Disney dari dunia kartun. Bermula dengan Mickey Mouse, pemain akan dapat membuka kunci dan mencari watak baharu seperti Donald Duck dan Lion King. Kedua-dua Disney dan Hipster Whale telah bekerjasama dalam aplikasi ini selama kira-kira setahun sekarang dan permainan ini lebih merupakan lanjutan daripada permainan asal dan bukannya konsep yang sama sekali baru.

Ketahui lebih lanjut tentang permainan Crossy Road Disney di sini

Microsoft telah mengumumkan ciri baharu dalam kemas kini ulang tahun Windows 10: Dipanggil “NOTIFICATION MIRRORING” untuk telefon pintar Android dan Windows 10 Mobile di Build 2016.

explorer_2016-05-19_07-08-46

Hari ini Microsoft telah mengemas kini apl Cortana untuk Android mereka dan telah mendayakan NOTIFICATION MIRRORING. Jadi sekarang anda boleh mendayakan semua pemberitahuan telefon pintar Android anda untuk dipaparkan pada binaan pratonton dalaman PC Windows 10 anda yang akan tersedia kemudian pada kemas kini Ulang Tahun untuk Windows 10. Anda kini boleh mencuba ciri pada binaan Insider Windows 10 yang dibina 14342.cortana-android

Selepas anda memasang Cortana pada telefon Android anda, anda hanya perlu pergi ke tetapan dan dayakan ciri seperti yang ditunjukkan di atas. Anda boleh mendayakan ciri penyegerakan pemberitahuan ini untuk apl tertentu juga.

Untuk mencuba ciri ini, mula-mula pasang Cortana dari Gedung Play di sini dan pasang Windows 10 Insider Preview Build 14342 terkini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *