Pemilik Surface Pro 4 dipengaruhi oleh isu kelipan skrin

Microsoft hari ini mengeluarkan Perisian Tegar dan Pek Pemacu Februari 2018 bagi kemas kini Terkumpulnya yang dikeluarkan untuk peranti Surface Booknya. Kemas kini kumulatif yang dikeluarkan minggu lepas bertujuan untuk meningkatkan keseluruhan sistem dan kestabilan bateri Surface Book.

Kemas Kini Terkumpul boleh dimuat turun melalui Kemas Kini Windows atau jika anda ingin memuat turunnya secara manual, anda boleh melakukannya dengan memuat turun dan memasang pakej semasa. Kemas Kini Terkumpul tersedia untuk pengguna Windows 10 dengan Kemas Kini Pencipta dan Fall Creators dipasang pada peranti mereka.

Pengguna Surface Book perlu mencari versi 90.2098.256.0 sebagai kemas kini Perisian Tegar bersama-sama versi 1.1.339.1 yang dipasang, membawa kestabilan Sistem dan bateri untuk peranti buku Surface.

Pengguna Surface Book perlu pergi ke Tetapan> Kemas Kini & Keselamatan> Kemas Kini Windows> Semak Kemas Kini untuk memuat turun kemas kini Perisian Tegar terkini melalui OTA dan pengguna yang belum mendapat kemas kini yang mereka perlu tunggu kerana kemas kini mungkin tidak mencapai semua peranti pada masa yang sama.

Untuk memuat turun pakej kemas kini secara manual, anda perlu menyimpan, mengekstrak dan memasang fail yang betul dan berkaitan untuk peranti anda. Ingat bahawa anda perlu but semula peranti anda untuk perubahan yang berkaitan berkuat kuasa.

Kami telah menjumpai laporan bahawa ramai pemilik Surface Pro 4 mengadu bahawa peranti mereka terjejas dengan masalah kelipan skrin. Masalah seperti butiran dalam forum sokongan Microsoft mencadangkan bahawa peranti yang digunakan adalah peranti yang tiada jaminan.

Isu kelipan nampaknya merupakan isu perkakasan yang berlaku selepas peranti menjadi panas semasa menggunakan. Isu itu kini sedang dilaksanakan oleh kurang daripada 1% pengguna Surface Pro 4 dan oleh itu Microsoft yang memantau keadaan dengan teliti telah mengatakan bahawa mereka pada masa ini tidak dapat memberikan pembetulan melalui kemas kini Perisian. Sebagai penyelesaian, syarikat mengarahkan pengguna untuk menghubungi Sokongan Microsoft.

Sesetengah pengguna telah melaporkan dalam forum bahawa isu kelipan berhenti dengan sendirinya dan ada yang mengesahkan bahawa isu itu boleh diselesaikan dengan melumpuhkan Hyper V. Walau bagaimanapun, ini nampaknya merupakan penyelesaian sementara dan kami sedang menunggu pembetulan kekal daripada Microsoft mengenai isu berkelip.

Pengguna telah merungut bahawa peranti yang terjejas oleh isu kelipan adalah terutamanya peranti yang tiada jaminan dan mereka terpaksa membayar $800 untuk pertukaran peranti itu.

Pada masa ini kami tidak pasti sama ada Microsoft sedang berusaha untuk melancarkan sebarang pembetulan untuk isu kerlipan dan juga tiada maklumat mengenai sebarang penyelesaian yang telah disediakan oleh Redmond Giant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *