Pemilik Nexus 6P tidak lama lagi akan dapat menuntut sehingga $400 daripada Google dan Huawei

The Nexus 6P ialah telefon pintar terakhir di bawah jenama Nexus dan apabila dilihat semula, ia merupakan peranti penting untuk beberapa sebab. Ia menunjukkan bahawa Google mula mengambil berat tentang kualiti kamera telefon pintarnya, dan ia juga menunjukkan permulaan kemajuan kamera Huawei. Malangnya, pelancaran telefon bimbit itu telah dicemari dengan isu-isu yang melandanya selama bertahun-tahun selepas itu, iaitu isu gelung gelung yang menyebabkan telefon bimbit itu tidak berguna.

Terdapat beberapa berita baik kerana menurut laporan, Google dan Huawei telah bersetuju untuk menyelesaikan tuntutan mahkamah tindakan kelas yang difailkan terhadap mereka, di mana menunggu kelulusan mahkamah, boleh menyebabkan pemilik Nexus 6P menuntut sebanyak $400 daripada kedua-dua syarikat.

Perlu diingatkan bahawa tuntutan untuk $400 hanya untuk pemilik Nexus 6P yang tidak menerima Pixel XL di bawah program pertukaran jaminan. Bagi mereka yang menukar telefon mereka untuk Piksel XL, nampaknya anda hanya layak mendapat $10, tetapi kami rasa ia lebih baik daripada tiada.

Mereka yang ingin memfailkan tuntutan dan menerima jumlah penuh perlu menyediakan dokumentasi yang betul untuk menunjukkan bukti bahawa mereka memang membeli telefon bimbit itu antara 25 September 2015 dan 3 Mei 2019. Tuntutan hanya dibuka sehingga 3 September 2019 , dan anda boleh memfailkannya di tapak web tuntutan ini yang dibuka oleh firma guaman yang mengendalikan tuntutan mahkamah.

Sementara itu, jika anda ingin mengetahui perkara yang perlu anda lakukan untuk memfailkan tuntutan yang boleh melayakkan anda mendapat sebanyak $400, anda boleh menyemak dokumen ini yang menerangkan keseluruhan proses.

Sumber: The Verge

| | |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *